torsdag den 19. november 2009

Skate Canada tidsplan

Skate Canada finder sted i Kitchener, Ontario i Canada hvilket er 6 timer bagud ift. Danmark.

Tidsplan (dansk tid, GMT +1)

Fredag d. 20 november (samt lørdag morgen)
17:50-18:55 - Parrenes korte program
19:15-20:50 - Damernes korte program
00:00-00:30 - Åbningsceremoni
00:30-01:35 - Obligatorisk dans
01:55-03:25 - Mændenes korte program

Lørdag d. 21 november (samt søndag morgen)
18:00-19:15 - Originaldans
19:30-20:50 - Parrenes lange program
22:00-23:55 - Mændenes lange program
01:00-02:45 - Damernes lange program

Søndag d. 22 november (samt mandag morgen)
18:15-19:50 - Fridans
23:00-01:00 - Gala

Jeg får desværre ikke tid til at se det meste af Skate Canada live på internettet, da jeg skal på arbejde på fredag og til fødselsdag på lørdag. Jeg har derfor ikke fundet ud af, om der er nogle hjemmesider på min linkliste, der viser det gratis.

Hvis du er hardcore kunstskøjteløbsfan, så tjek selv linksene i de nævnte tidsrum. Justin.tv har indtil videre vist alle Grand Prix'erne, men du skal altid "refreshe" siden, da du bliver sparket af, hvis der er mere end 500 seere. CCTV5 viser normalt kun, hvis der er kinesere med i konkurrencen, hvilket der ikke er i Skate Canada. Prøver du TVU Networks, så installér første player. Derefter søg på 'figure skating' eller 'sbs' i søgefeltet og tjek kanalen.

Ellers kan du normalt se det på YouTube dagen efter...

Savchenko og Szolkowy afslører deres nye musik

Aliona Savchenko og Robin Szolkowys musik til deres nye lange program vil være fra soundtracket "Out of Africa" (da: Den Afrikanske Farm), som er komponeret af John Barry. Efter planen debuterer de programmet nu på lørdag.

Savchenko og Szolkowy har for vane at klæde sig i gyselige kostumer, så lad os bare håbe, at deres nye kostumer ikke bogstaveligt talt skriger "Afrika"...

Skate Canada forudsigelser: Herrene

Canadiske Patrick Chan, der har sin sæsondebut ved Skate Canada, skøjter sit lange program ved VM 2009. (Foto:daylife.com)

Den regerende VM-sølvmedalist Patrick Chan har først sin sæsondebut ved den sidste Grand Prix, da han blev nødt til at trække sig ud af Rostelecom Cup pga. en skade i sin venstre læg. Han har dog for nyligt udtalt, at benet har helet sig fint, og han glæder sig til vise sit nye lange program til musikken fra "The Phantom of the Opera" (han beholder sit korte program fra sidste sæson). Chan er kendt for sin komplekse koreografi og trinsekvenser, men blev endnu mere kendt i medierne ved sidste VM, da han offentligt kritiserede franske Brian Joubert for at fokusere for meget på quad'en. Joubert mente derimod, at quad'en ikke blev belønnet nok i det nye bedømmelsessystem, og at som resultat deraf havde de to forrige VM-mestre ikke udført en quad i deres programmer. Patrick Chan har åbenbart sidenhen skiftet holdning, for han planlægger at udføre en quad i sit lange program for første gang. Det vil blive spændende at se, om det vil lykkes for ham.

Japanske Daisuke Takahashi havde ikke det bedste come-back efter sin knæoperation, da han endte på skuffende 4. plads ved NHK Trophy. Han lavede fejl ved flere af sine spring, og hans førhen solide quad var forsvundet. Takahashi skal vinde guld for at kvalificere sig til finalen, men sølv kan måske også gøre det.

Samuel Contesti (ITA) endte også på en 4. plads ved sin Grand Prix, Cup of China, da han lavede fejl på flere at sine spring i begge programmer. Italieneren er allerede sikret en tur til Vinter OL, men en god placering ved Skate Canada ville være godt for selvtilliden.

Tjekken Michal Brezina (billedet) overraskede alle, da han tog bronze ved NHK Trophy, der var hans allerførste senior Grand Prix. Han mangler dog stadig at vise, at han kan fremføre solide programmer gang på gang. Alt fra guld til bronze burde kvalificere ham til finalen.

Jeremy Abbotts programmer ved NHK Trophy var som dag og nat: det korte var genialt, mens det lange var en katastrofe. I det lange program startede nedsmeltningen efter hans fald på quaden, så hvis han undlader dette spring burde han klare sig bedre.

Denis Ten (KAZ), Stephen Carriere (USA), Alban Preaubert (FRA) og Kevin van der Perren (BEL), der alle havde skuffende placeringer ved deres første Grand Prix'er, har også en chance for medaljer, hvis de skøjter godt.

Mine gæt:
Guld - Patrick Chan CAN
Sølv - Jeremy Abbott USA
Bronze - Daisuke Takahashi

Se hele listen af deltagere her.