tirsdag den 26. juli 2011

Kostumer - Miki Ando

Den regerende verdensmester Miki Ando havde nogle afsindige kostumer i den olympiske sæson, men denne sæson valgte hun at dæmpe for farverne - mon det havde betydning for hendes succesfulde sæson?

Det korte program
Musik: "Broken Sorrow" og "Egyptian in the Night" af Nuttin' But Stringz
Cup of China og Rostelecom Cup 2010

Ando ville denne sæson prøve et mere moderne program, hvilket medførte et mere råt kostume med alt hvad der hører sig til: en sort kort kjole med slids i siden, åben ryg, høj krave og flæser ved højre skulder. Glimmer blev tilført i form at sorte og sølvsnore og sten over cutout i siden. Fingerløse handsker og en skødesløs knold fuldførte looket. Af en eller anden grund kan jeg godt lide kostumet på Ando - måske fordi det er anderledes uden af hun ligner en oversminket påklædningsdukke?

Min bedømmelse: 7.50/10.00

Det korte program
Musik: "Gabriel's Oboe" og "The Falls" fra The Mission soundtrack af Ennio Morricone, fremført af Yo-Yo Ma
Grand Prix Finalen 2010-2011

Det så dog ikke ud til at dommerne brød sig om programmet, så Ando skiftede over til noget mere klassisk og roligt. Kostumet skulle selvfølgelig matche, så ved GPF skøjtede hun i en let hvid kjole med åben ryg og flagrende gennemsigtige ærmer. Sølv og blå sten på overdelen og ærmerne forhindrede looket i at blive for brudeagtigt. En stram knold og to store hvide hårspænder fuldendte looket. En meget fin kjole omend ikke besynderlig unik.

Min bedømmelse: 7.00/10.00

De japanske nationale mesterskaber 2010-11. Ved billedet til højre har Ando tape nederst på ryggen.

Ved sæsonens afsluttende mesterskaber skiftede Ando over til et endnu mere romantisk kostume. Den svagt rosa kjole med åben ryg var overdænget med blonder og sten, og looket blev fuldendt med en blomst i håret. Jeg kan godt lide det asymmetriske skørt, som går ned i en spids ved ryggen, men kostumet er lidt for brude/lingeri-agtigt til min smag.

Min bedømmelse: 5.50/10.00

Det lange program
Musik: "Piano Concerto in A minor" af Edvard Grieg

Ando behøvede kun ét forsøg med sit lange program, som hun vandt i hver konkurrence, hun deltog i. Kostumet var også en succes med det samme. Her valgte hun en simpel sort kjole med høj hals, åben ryg og gennemsigtige ærmer. Masser af glimmer blev tilføjet af sølvsten ved kjolens rynker og ved halsen som en halskæde. En stor sølvhårspænde i håret fuldendte det elegante kostume. Endnu et bevis på at Ando skøjter bedst, når hun er klædt godt på.

Min bedømmelse: 8.00/10.00

Gala
Musik: "Why do People Fall in Love" af Linda Eder
Rostelecom Cup og de japanske mesterskaber.

Ando fortsatte den blide og feminine stil i sine galaprogrammer. Her bar hun en hvid kjole meget lig den kjole, hun bar ved sit korte program ved Grand Prix Finalen. Normalt er jeg ikke til helt hvide kjoler, men i hallens mørke med spotlights virker non-farven ret godt.

Min bedømmelse: 7.00/10.00


Ved VM bar hun igen en hvid florlet kjole, der dog havde nogle fjerlignende udsmykninger. Et fint kostume som hun måske kan genbruge til sit nye galaprogram til "Black Swan".

Min bedømmelse: 6.50/10.00

Musik update: Adam Rippon

Adam Rippon sluttede forrige sæson med nogle skuffende resultater, men forhåbentligt skiftet til Yuka Sato og Jason Dungjen kan få ham på rette sport?

Hans nye lange program vil være til "Air" og "Toccata & Fugue" af J.S. Bach med koreografi af Pasquale Camerlengo. Rippon har allerede brugt musikken før, men denne gang vil han portrættere historien om "Adam" - ikke sig selv, men som i Eva & Adam i Edens Have. Interessant...

Det korte program er til "Korobushko" af Bond med koreografi af Shae-Lynn Bourne. Programmet er muntert og sjovt, og her vil Rippon portrættere rollen som en sigøjner.

Rippon skal deltage i Grand Prix'erne Skate Canada og Trophée Eric Bompard.

(Kilde: adamrippon.com)