tirsdag den 7. december 2010

NRW Trophy (singles & parløb) - resultater

Parløbernes podium (v-h): Katharina Gierok/Florian Just (sølv), Stefania Berton/Ondrej Hotarek (guld) og Adeline Canac/Yannick Bonheur (bronze).

NRW Trophy (singles og parløb) er en konkurrence, som finder sted hvert år i Dortmund i Tyskland, og i år foregik den fra den 2.-5. december. Den er sanktioneret at ISU, hvilket betyder, at skøjteløbere kan opnå ranglistepoint samt minimum scores her. Den er altid delt op i to dele, hvoraf konkurrencen for isdans blev afholdt i november. Der blev afholdt konkurrence fra novice- til seniorniveau.

Resultat (kun seniorer)

Top 10 Herrer
FPl.NameNationPointsSPFS
1Alexander MAJOROVSWE189.8014
2Ivan TRETYAKOVRUS189.6922
3Pavel KASKACZE185.8853
4Samuel CONTESTIITA183.9336
5Jorik HENDRICKXBEL181.30121
6Kensuke NAKANIWAJPN180.8965
7Denis WIECZOREKGER171.5177
8Ivan BARIEVRUS168.3698
9Abzal RAKIMGALIYEVKAZ154.11813
10Alexander NIKOLAEVRUS151.87420

Top 10 Damer
FPl.NameNationPointsSPFS
1Shoko ISHIKAWAJPN146.5912
2Sarah HECKENGER142.1843
3Yretha SILETEFRA135.36111
4Linnea MELLGRENSWE135.3026
5Candice DIDIERFRA133.1664
6Alice GARLISIITA132.6955
7Elena GLEBOVAEST130.6539
8Amelia SCHWIENBACHERITA126.6987
9Jasmin-Alexandra COSTAEST126.6178
10Constanze PAULINUSGER121.411011

Parløb
FPl.NameNationPointsSPFS
1Stefania BERTON / Ondrej HOTAREKITA153.9111
2Katharina GIEROK / Florian JUSTGER132.2722
3Adeline CANAC / Yannick BONHEURFRA123.6443
4Mari VARTMANN / Aaron VAN CLEAVEGER116.4854
5Natalja ZABIJAKO / Sergey KULBACHEST105.2166
6Melodie CHATAIGNER / Medhi BOUZZINEFRA104.2138
7Lubov BAKIROVA / Mikalai KAMIANCHUKBLR103.8577
8Stina MARTINI / Severin KIEFERAUT99.7985

Se det på internettet?
Det er dejligt at se, at nogle organisatorer tænker på dem, som ikke kan overvære konkurrencen. NRW Trophy har nemlig fået oprettet deres egen Youtube-kanal, der indeholder de fleste fremførelser. Du kan se programmer mere kategoriseret på deres officielle hjemmeside.

Junior Grand Prix Finale forudsigelser - Herrer

Herrernes podie ved JGP Courchevel: Andrei Rogozine (guld) er førsteseedet i Finalen, Jason Brown (sølv) er andensubstitut, mens Max Aaron (bronze) er sjetteseedet.

Herrernes konkurrence er den eneste disciplin i Finalen, hvoraf ingen af de regerende medaljetagere deltager.

Andrei Rogozine (CAN)
Canadiske Rogozine har deltaget ved Junior Grand Prix'erne siden sæson 2007/08, men det er først i år at han har har fået sit gennembrud, da han tog guld ved begge sine JGP'er og kvalificerede sig til Finalen for første gang. Han kan udføre alle triple spring, deriblandt triple axelen, som han forsøger to gange i sit lange program.

Han Yan (CHN)
Kinesiske Han Yan vandt også guld ved begge sine JGP'er, og han har nu vundet tre JGP'er ud af tre forsøg. Han har ikke triple axelen i sit repetoire, men resten af hans elementer er solide, og dertil opnår han gerne høje programkomponenter. Hans samlede score ved JGP Czech Skate er faktisk højere end den højeste score opnået af Rogozine.

Joshua Farris (USA)
Farris vandt sølv og guld ved sine JGP'er, og dette er også hans første tur til Finalen. Han har alle triple spring i sit repetoire, men han har indtil videre haft et eller flere fald i sit lange program, hvilket kan koste ham en del, da de andre aspekter af hans kunstskøjteløb stadig mangler noget arbejde.

Keegan Messing (USA)
Han endte på en 4. plads ved forrige Junior VM, hvilket er den bedste placering blandt herrerne i det felt, og han startede også ud med at vinde JGP Brasov Cup på trods af fejl i begge programmer. Ved sin anden Grand Prix endte han kun på en 4. plads efter flere fejl, men han er også den eneste herre, som forsøger en quad (tåloop) i sit lange program. Lander han den endelig her, vil han have en stor fordel.

Richard Dornbush (USA)
Dornbush tog bronze ved Finalen i 2008, men han endte kun på en 4. plads sidste år. I år startede han lidt skidt ud med en skuffende 4. plads ved JGP Cup of Austria, men han kom stærkt igen ved JGP Pokal der Blauen Schwerter, hvor han tog guld. Her opnåede han faktisk den højeste samlede score blandt herrerne i dette felt, så kan han forbedre på fremførelsen, har han helt sikkert chance for guld i år.

Max Aaron (USA)
Aaron runder den stærke amerikanske kvartet af. Dette er hans første sæson på Junior Grand Prix'erne, så det er imponerende, at han tog bronze og sølv og kvalificerede sig til Finalen. Aaron kan også udføre alle triple spring, men han har en tendens til at lave en del fejl i sit lange program.

Zhan Bush (RUS)
Russiske Bush vandt bronze og sølv ved sine to JGP'er, og dette er også hans første tur til Finalen. Han har dog ikke en triple axel, og så er hans springlayout i det lange program ikke på samme sværhedsgrad som de andre herrer, så han skal håbe at de andre herrer laver fejl for at komme på podiet.

Gordei Gorshkov (RUS)
Gorshkov har konkurreret ved Junior Grand Prix'erne siden sæson 2006/07, men det er først i år at han har kvalificeret sig til Finalen. Han forsøgte en triple axel i sit korte program ved sin første JGP, men et fald betød, at han ikke har forsøgt den siden.

Mine forudsigelser
1. Andrei Rogozine (CAN)
2. Richard Dornbush (USA)
3. Yan Han (CHN)
4. Keegan Messing (USA)
5. Joshua Farris (USA)
6. Max Aaron (USA)
7. Gordei Gorshkov (RUS)
8. Zhan Bush (RUS)

Junior Grand Prix Finale forudsigelser - Damer

Adelina Sotnikova udfører en spiral i galafremvisningen ved Rostelecom Cup. (Foto: AP Photo)

Damernes disciplin er helt klart den disciplin, der ses mest frem til. Det er et utroligt stærkt felt i år, måske endda stærkere end det, vi får at se ved seniorerne. Det ville i hvert fald ikke overraske mig, hvis disse unge damer ender med at lande flere triple spring.

Adelina Sotnikova (RUS)
Denne unge komet holder stadig sæsonens højeste samlede score hos damerne blandt juniorerne OG seniorerne! Tyg lidt på den. Sotnikova tog med lethed guld ved begge sine JGP'er og anses nu for at være favorit til guldet her. Hun er en yderst habil springer, da hun både kan udføre 3lutz-3tåloop, 3lutz-3loop samt 2axel-3tåloop kombinationer, og desuden planlægger hun 7 triple spring i sit lange program. Hendes piruetter og præsentation er også nogle af de bedste i feltet.

Elizaveta Tuktamisheva (RUS)
Denne dame er allerede ved at udvikle en kappestrid med landsmanden Sotnikova. Tuktamisheva vandt også begge sine JGP'er, men hun var særdeles heldig, da hun ved sin første JGP skøjtede ret usikkert. Hendes samlede score ved JGP Pokal der Blauen Schwerter er dog sæsonen tredjehøjeste blandt alle damerne. Hun er ligeledes en stærk springer med en 3lutz-3tåloop (uden flutz) og en triple axel ved træning, som vi dog nok ikke får set. Tuktamisheva kan være ret upålidelig, men når hun er på, er hun den eneste som kan slå en ren Sotnikova.

Risa Shoji (JPN)
Shoji vandt guld og sølv ved sine JGP'er, og ligesom de to ovenstående udfører hun også de svære spring. Hun har blandt andet en 3salchow-3tåloop og forsøger også 7 triple spring i sit lange program. Desværre er hun dog ikke helt så pålidelige med disse, da hun er faldet på begge sine triple loops i sit korte program og desuden får mange af sine spring kendt underroteret.

Polina Shelepen (RUS)
Den regerende Junior Grand Prix Finale sølvmedaljetagere skal klare meget hårdere konkurrence i år, hvis hun skal gentage succesen. Shelepen er også en stærk springer, mens hendes grundløb og præsentation mangler stadig en del arbejde. Hendes største styrke er hendes pålidelighed.

Christina Gao (USA)
Gao er den regerende bronzevinder, og grunden til at hun kun er femteseedet i Finalen er, at hun kæmpede mod en Sotnikova og Tuktamisheva i topform ved begge sine JGP'er og derved "kun" tog sølv. Hendes samlede score fra begge konkurrencer er dog den andenhøjeste i feltet. Gao er også en springmaskine, da hun har en 3flip-3tåloop kombination og ligeledes forsøger 7 triple spring i det lange program.

Yasmin Siraj (USA)
Hun vandt også sølv ved begge sine JGP'er. Hun har også et fuldt sæt af triple spring (bortset fra axelen), men ulig de ovenstående har hun ikke en 3-3 kombination, hvilket der nok skal til for at give hende en medalje. Dette siger dog mere om feltets dybde end Sirajs springevner!

Kristiene Gong (USA) 
Gong har den laveste samlede score blandt damerne i konkurrencen, og hun kvalificerede sig også kun til Finalen, da konkurrencen i hendes to JGP'er ikke var særlig hård (hun endte på en 2. og 4. plads). Desuden har hun ikke en triple loop, hvilket sætter hende mange point bagud i det korte program, og oftest bliver utallige af hendes spring i det lange program nedgraderet.

Zijun Li (CHN)
Li fik en plads i Finalen, da finalisten Kiri Baga måtte trække pga. skade. Pladsen er dog velfortjent, for Li skøjtede solidt ved begge sine JGP'er, og hun placerede også kun mest lavt fordi hun skulle kæmpe mod Sotnikova og Tuktamisheva ved begge konkurrencer. Godt at se, at der er en kineser med, nu hvor Finalen afholdes i Kina.

Mine forudsigelser
1. Adelina Sotnikova (RUS)
2. Christina Gao (USA)
3. Elizaveta Tuktamisheva (RUS)
4. Polina Shelepen (RUS)
5. Zijun Li (CHN)
6. Risa Shoji (JPN)
7. Yasmin Siraj (USA)
8. Kristiene Gong (USA)