søndag den 7. november 2010

Cup of China - Pang/Tong tager sæsonens anden guld

Qing Pang og Jian Tong udfører et løft i deres lange program. (Foto: Getty Images)

Cup of China sluttede selvfølgelig med Kinas præmiedisciplin parløb, og til glæde for publikum løb to kinesiske par med medaljer.

Som forventet vandt Qing Pang og Jian Tong igen guld, men deres programmer var dog ikke helt rene. I begge programmer havde de store fejl på side-om-side spring, bl.a. faldt hun på en dobbeltaxel i det lange program, men deres kast og twists var som altid solide. Deres fejl betød, at de hverken opnåede den højeste tekniske score i det korte eller lange program, men at de fik guldet på basis af deres programkomponenter. De er nu videre til Grand Prix Finalen, som også afholdes i hjemlandet.

Deres landsmænd Wenjing Sui og Cong Han tog imponerende sølv ved deres seniordebut. De udførte alle deres elementer rent i det korte program, men de faldt overraskende nok i de forbindende trin. I det lange program havde de hver et fald på begge side-om-side spring, men de fik udført deres kast quad salchow (landet på to fødder), og alle deres løft i anden halvdel for 10% bonuspoint. Deres kast triple flip i begge programmer var enorm og fik +3 i GOE af flere dommere. De opnåede den højeste tekniske score i begge programmer, og deres samlede score på 171.41 point er et nyt personlig bedste. Parret skal allerede konkurrere i næste uges Skate America.

Amerikanske Caitlin Yankowskas og John Coughlin leverede to solide programmer, hvori den eneste større fejl var et fald på deres kast salchow i det lange. De placerede nr. 3 i både det korte og lange program og med et nyt personlig samlet bedste på 166.72 point tog de karrierens første Grand Prix medalje, her bronze.

Lubov Iliushechkina og Nodari Maisuradze leverede også to solide programmer, hvor hun dog havde nogle småproblemer med side-om-side springene. Grundet den stærke konkurrence her endte de på en 4. plads, men sammenlagt med deres guld fra Skate Canada er de videre til Finalen. Amanda Evora og Mark Ladwig havde et par småfejl i begge programmer og endte på en 5. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Qing PANG / Jian TONG

CHN
177.5011
2Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
171.4722
3Caitlin YANKOWSKAS / John COUGHLIN

USA
166.7233
4Lubov ILIUSHECHKINA / Nodari MAISURADZE

RUS
162.0944
5Amanda EVORA / Mark LADWIG

USA
151.6655
6Nicole DELLA MONICA / Yannick KOCON

ITA
145.2166
7Huibo DONG / Yiming WU

CHN
123.9377
8Kaleigh HOLE / Adam JOHNSON

CAN
115.1588

Se flere detaljer på isuresults.com

Cup of China - Kozuka snupper guld

Takahiko Kozuka udfører sit lange program til "Piano Concerto No. 1" af Franz Liszt. (Foto: Getty Images) 

Japan havde også succes i herrernes disciplin, da Takahiko Kozuka løb med guldet. Han udførte et rent kort program og et næsten rent langt program, hvor den eneste fejl var en hånd på isen på quad tåloopen. Hans LP score på 156.11 point er nyt personligt bedste, og det samme gælder hans samlede score. Guldet er hans anden Grand Prix sejr i karrieren. 

Amerikanske Brandon Mroz sad på en fjerdeplads efter det korte program pga. et stepout på sin triple axel, men overraskede derefter mange, da han skøjtede et rent langt program med en quad og 8 triple spring. Hans LP score på 146.96 point var dagens andenbedste og et nyt personligt bedste. Dette trak ham op på en samlet andenplads og gav ham sin allerførste Grand Prix medalje, sølv. 

Tomas Verner valgte at ikke udføre en quad i begge programmer, hvilket måske hjalp ham med at skøjte så solidt, som han gjorde. I det korte program havde han dog et stepout på sin triple axel, og i det lange doublede han en planlagt triple loop, men alt i alt var programmet meget bedre i forhold sidste sæson. Han vandt bronze. 

Franske Brian Joubert var på en andenplads efter det korte program, men i det lange program blev hans quad tåloop dømt underroteret, og han landede et par spring noget usikkert. Han mistede desuden også mange point på sine piruetter, der alle blev dømt til level 1. Dette betyder, at Joubert igen må starte sin sæson med en 4. plads ved sin Grand Prix. 

Sergei Voronov, der var på en femteplads efter det korte program, måtte trække sig konkurrencen, da han blev skadet under sit quad tåloop forsøg i det lange program. Tatsuki Machida formåede ikke at genskabe sine solide fremførelser fra Nebelhorn Trophy og måtte så her nøjes med en 5. plads ved sin Grand Prix debut. Samuel Contesti lavede adskillige fejl i sit korte program, men kom stærkt igen i det lange, og endte samlet på en 6. plads. 


Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Takahiko KOZUKA

JPN
233.5111
2Brandon MROZ

USA
216.8042
3Tomas VERNER

CZE
214.8133
4Brian JOUBERT

FRA
210.2925
5Tatsuki MACHIDA

JPN
200.9576
6Samuel CONTESTI

ITA
198.8494
7Ross MINER

USA
197.1368
8Jinlin GUAN

CHN
196.9287
9Peter LIEBERS

GER
175.94109
10Jialiang WU

CHN
172.561110
11Peitong CHEN

CHN
150.691211
WDSergei VORONOV

RUS
5
 
Se flere detaljer på isuresults.com

Cup of China - Ando tager guld i damernes disciplin

Miki Ando lander et spring i sit lange program. (Foto: Getty Images)

Japanske Miki Ando tog ikke overraskende karrierens fjerde Grand Prix titel. Hun var godt nok på en tredjeplads efter det korte program, da hendes loop på hendes 3lutz-3loop var underroteret, og hun havde et stepout på sin dobbeltaxel. I det lange program fremviste hun sine solide spring, da hendes rene omend konservative program indeholdte 5 triple spring. Dog lader hendes præsentation og koreografi stadig en smule tilbage at ønske, men når de andre damer bliver ved med at lave så mange fejl som de gør, behøver Ando ikke mere end sine gode spring. Hendes LP score på 116.10 point trak hende op på en førsteplads og gav hende titlen med en margin på knap 10 point.

Landsmanden Akiko Suzuki leverede to karismatiske programmer, men hun lavede dog en del flere fejl på springene. Noget positivt på springsiden er, at hun allerede nu har fået rettet sin flip og lutz, så afsættene er på de rette skær. Med en samlet score på 162.86 point tog hun sølv.

Alena Leonova fik også lavet en del springfejl i begge programmer, deriblandt et fald på sin triple flip i det lange. Hun var dog succesfuld med sin 3tåloop-1loop-3salchow sekvens. Hendes lange program var dog stærkt nok til at trække hende fra en femteplads til en samlet tredjeplads.

Mirai Nagasu leverede lignende programmer som sidste år, da hun igen vandt det kort program, men efter utallige fejl i det lange røg af podiet. I det lange program floppede hun sin dobbeltaxel, fik hele tre spring nedgraderet, faldt på sin triple flip og tilføjede uheldigvis dernæst en double tåloop til sin anden dobbeltaxel, hvorved hun fik hele kombinationen ugyldiggjort, da det var hendes fjerde kombination. Denne fejl endte med at koste hende bronze.

Konkurrencen overraskelse kom fra 16-årige kinesiske Bingwa Geng, der leverede to solide programmer, der indeholdte mange gode spring og særdeles smidige piruetter. Hendes femteplads er en klar forbedring i forhold til hendes sidsteplads forrige år. Amanda Dobbs manglede sværhedsgrad (hun landede kun triple tåloop og dobbelaxeler rent), og dette var kun nok til en samlet 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Miki ANDO

JPN
172.2131
2Akiko SUZUKI

JPN
162.8622
3Alena LEONOVA

RUS
148.6153
4Mirai NAGASU

USA
146.2315
5Bingwa GENG

CHN
142.4844
6Amanda DOBBS

USA
132.4576
7Joshi HELGESSON

SWE
131.4067
8Kristine MUSADEMBA

USA
119.4588
9Min-Jeong KWAK

KOR
113.9899
10Diane SZMIETT

CAN
95.431010
WDQiuying ZHU

CHN
11

Se flere detaljer på isuresults.com

Cup of China - Pechalat/Bourzat tager karrierens første Grand Prix guld

Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat under deres korte dans til "Dr. Zhivago". (Foto: AP Photo)

Jeg er endelig hjemme efter en weekendtur med skolen, så I får updates på Cup of China eftersom jeg får pløjet mig igennem programmerne på Youtube.

I isdans viste det sig at være en god idé at være velforberedt. Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat tog deres fjerde sejr i sæsonen, og det var tydeligt at se at de havde justeret deres programmer efter feedback fra dommerne. Deres nye korte dans havde en solid debut med et nyt personligt bedste på 64.12 point, og i deres fridans opnåede 6 ud af 8 elementer level 4, mens resten fik level 3. Samlet set scorede de 159.59 point og opnåede dermed deres første Grand Prix sejr med en margin på lidt over 14 point.

Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev havde en god sæsondebut af deres programmer, og den eneste fejl i begge programmer var nogle usikre twizzles. Samlet set tog de sølv, hvilket er deres første Grand Prix medalje nogensinde i deres karriere.

Guldfavoritterne Federica Faiella og Massimo Scali havde derimod en ret ujævn debut af deres programmer, hvilket skyldes det lange skørt, som Faiella bar. I den korte dans sad Scalis skøjte fast i skørtet under deres Golden Waltz trinsekvens, hvor de glippede nogle trin. I fridansen sad hans skøjte fast under løftet på lige linje, hvilket betød, at de begge faldt. Man kunne også høre Scali sige "miniskørt" efter fridansen, så forhåbentlig får de problemet løst inden deres næste Grand Prix, for ud over det har begge programmer stort potentiale. Her måtte de nøjes med bronze for andet år i træk.

Nora Hoffmann og Maxim Zavozin endte på en 4. plads i deres Grand Prix debut, mens kinesiske Xintong Huang og Xun Zheng endte på en 5. plads. Søskendeparret Madison Hubbell og Keiffer Hubbell faldt begge i deres korte dans, men fik sig trukket op på en samlet 6. plads efter fridansen.

Resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
159.5911
2Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
145.3932
3Federica FAIELLA / Massimo SCALI

ITA
139.5223
4Nora HOFFMANN / Maxim ZAVOZIN

HUN
130.8244
5Xintong HUANG / Xun ZHENG

CHN
124.6056
6Madison HUBBELL / Keiffer HUBBELL

USA
120.9585
7Kharis RALPH / Asher HILL

CAN
119.5167
8Xiaoyang YU / Chen WANG

CHN
114.4678
9Xueting GUAN / Meng WANG

CHN
105.9199
10Isabella CANNUSCIO / Ian LORELLO

USA
101.831010

Se flere detaljer på isuresults.com