fredag den 18. oktober 2019

Skate America 2019 forudsigelser - Damer

Sakamoto, Shcherbakova, Tennell og Tuktamysheva er favoritter hos damerne. 

Vi har mange medaljekandidater hos damerne ved Skate America 2019, men guldfavoritterne er to russiske - men forskellige - damer; debutanten med quad lutz og veteranen med triple axel.

Den regerende Junior VM-sølvvinder Anna Shcherbakova gør sin GP-debut under høje forventninger. Den 15-årige skøjteløber kommer fra en stærk sæson, hvor hun blandt andet overraskede med at blive russisk seniormester, og ved sæsonåbneren Lombardia Trophy tog hun guldet. Hendes es bliver quad lutzen, for hun kan sagtens besejres, hvis dette spring fejler.

Landsmand Elizaveta Tuktamysheva er den regerende GPF-bronzevinder, men trods stærke resultater blev hun ikke udtaget til VM. Denne sæson har hun været yderst stabil med sin triple axel, som hun forsøger i alt tre af, og dette har ført til to CS-sølvmedaljer. Hun mister dog point på svagere piruetter, spring layout og koreografi.

Hjemmebanefavorit er Bradie Tennell, som tog en 4. plads (ved Skate America) og bronze ved GP'erne forrige år - ved VM blev det en fin 7. plads. Amerikaneren har dog døjet med en benskade i off-sæsonen, men hun formåede stadig at levere et hæderligt friløb ved Japan Open, hvor det blev en individuel 5. plads.

Den japanske mester Kaori Sakamoto vandt sidste år sølv og bronze ved GP'erne, og hun var under ét point fra VM-podiet med sin 5. plads. Hun er kendt for sine eksplosive spring, men hun har ikke den højeste sværhed i feltet (pga. flutz), og dermed har hun ikke råd dyre fejl, hvis hun vil tage medalje. Hun begyndte sæsonen med sølv ved Nepela Memorial.

Sydkoreanske Eunsoo Lim tog bronze ved en GP og endte på en solid 10. plads ved VM sidste sæson. Lim har flotte rene spring, men hun laver som regel en fejl her og der, som trækker ned. Hun begyndte sæsonen med bronze ved både Autumn Classic og Shanghai Trophy.

Den tredje russer Stanislava Konstantinova opnåede bl.a. GP-sølv og en 4. plads ved EM sidste sæson, men hun blev ikke udtaget til VM. Hun er i stand til at udføre de basis fem triple spring med svære kombinationer, men stabiliteten er ikke så høj som landsmændenes. Ved sæsonåbneren Nepela Memorial blev det kun til en 7. plads, angiveligt pga. støvleproblemer.

Hold også øje med talentfulde Wakaba Higuchi og Karen Chen, som begge gør et comeback efter en sæson plaget med skade. Higuchi virkede dog langt fra som VM-sølv topform ved Lombardia Trophy, hvor hun endte på en skuffende 8. plads. Amerikanske Chen virkede mere lovende ved Autumn Classic, hvor det blev til en 4. plads.

Mine forudsigelser
1. Anna Shcherbakova RUS
2. Elizaveta Tuktamysheva RUS
3. Kaori Sakamoto JPN
4. Bradie Tennell USA
5. Eunsoo Lim KOR
6. Stanislava Konstantinova RUS
7. Karen Chen USA
8. Amber Glenn USA
9. Wakaba Higuchi JPN
10. Mako Yamashita JPN
11. Yi Christy Leung HKG
12. Veronik Mallet CAN

Se flere detaljer her.

Skate America 2019 forudsigelser - Isdans

Hubbell/Donohue, Fournier Beaudry/Sørensen og Stepanova/Bukin er blandt favoritterne.

Isdansernes felt ved Skate America 2019 er yderst spændende, da der er plads til overraskelser; en del par gør deres sæsondebut her, så man ved aldrig helt hvad man kan forvente.

De forsvarende SA-mestre Madison Hubbell og Zachary Donohue havde en superb GP-sæson forrige år, hvor de vandt begge deres GP'er samt Finalen. Det blev dog "kun" til bronze ved VM, hvilket skuffede dem en smule, og de har derfor valgt at udskyde deres sæsonstart for at få mest mulig forberedelsestid. Amerikanerne er dog stadig de klare favoritter til guld.

Alexandra Stepanova og Ivan Bukin kommer fra deres hidtil bedste sæson, hvor de vandt begge deres GP'er, tog sølv ved EM og en 4. plads ved VM. Den russiske duo plejer at være stabile dansere, men nu er de dog lidt af et spørgsmålstegn, da de endnu ikke har konkurreret internationalt denne sæson pga. en skade hos hende.

Det forhenværende danske isdansepar Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen gør deres GP-debut, hvor de repræsenterer Canada. Parret endte på en 10. plads ved sidste VM, og denne sæson har de virket særdeles selvsikre, hvilket kom til syne med sølv og guld i Challenger Serien.

Amerikanske Christina Carreira og Anthony Ponomarenko er et lovende ungt isdansepar, og forrige sæson blev det da også til en GP-bronzemedalje. De har allerede konkurreret internationalt tre gange denne sæson med sølv ved en Senior B samt sølv og bronze i Challenger Serien.

De sidste medaljekandidater i feltet må være Tiffani Zagorski og Jonathan Guerreiro, som tog GP-bronze og sølv forrige år. En skuffende 7. plads ved de russiske mesterskaber endte deres sæson tidligt, og denne sæson har de endnu ikke konkurreret internationalt.

Mine forudsigelser
1. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
2. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
3. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen CAN
4. Christina Carreira / Anthony Ponomarenko USA
5. Tiffani Zagorski / Jonathan Guerreiro RUS
6. Olivia Smart / Adria Diaz ESP
7. Marie Jade-Lauriault / Romain Le Gac FRA
8. Caroline Green / Michael Parsons USA
9. Sofia Shevchenko / Igor Eremenko RUS
10. Hong Chen / Zhuoming Sun CHN

Se flere detaljer her.