søndag den 20. juni 2010

Hvem skøjtede det bedst? "Firebird"

Handlingen i Igor Stravinskys ballet "Firebird" (da. "Ildfuglen) finder sted i et magisk rige, hvor prins Ivan fanger den magiske ildfugl, som til gengæld for sin frihed vil hjælpe prinsen. Musikken er storslået og dramatisk, og sikkert af denne grund har mange skøjteløbere valgt at skøjte til musikken i den forgangne sæson.

Evan Lysacek

Den nykronede olympiske mester Evan Lysacek har helt klart haft størst succes med sit program, og musikken passer da også til Lysaceks bombastiske stil. Jeg ville dog ønske, at han kunne bruge sine arme på en mere spidsfindig måde, i stedet for at stikke dem brat ud fra kroppen ved hvert eneste taktslag.

Caydee Denney og Jeremy Barrett

Lysaceks landsmænd Caydee Denney og Jeremy Barrett havde også valgt musikken til deres korte program. Prøv at læge mærke til Barretts armbevægelse i starten af programmet; disse optræder også i Lysaceks program og vist også i alle "Firebird" programmerne denne sæson. Det sagt, så synes jeg faktisk at musikken passer til parret stadig upolerede stil (ja, det er et kompliment).

Yukari Nakano

Japanske Nakano havde valgt musikken til sit lange program, så her får vi også lyttet til ballettens stille passager, hvis man skulle få ondt i hovedet af den ellers storladne musik. Jeg synes, at Nakanos koreografi til musikken får hende til at virke lidt stivere end normalt, men det er måske mig, der er vandt til at se hende i mere feminine programmer?

Jana Khokhlova og Sergei Novitski

Det skøreste til sidst. Isdanserne Khoklova og Novitski danser til "Aquarium" af Camille Saint-Saëns samt en anderledes version af "Firebird", der er tilsat vokal og elguitar. Jeg må indrømme, at jeg havde svært ved at koncentrere mig om koreografien på grund af deres kostumer. Hun ligner jo en stegt kylling, mens han ligner en krage. Og hendes kostume vil helt klart være ulovlig til næste sæson under de nye regler.

Jeg må indrømme, at jeg ikke er ret vild med nogle af "Firebird"-programmer. Men hvis jeg skulle vælge, så vinder Yukari Nakano med en lille margin.

Hvad synes du? Afgiv din stemme og/eller læg en kommentar: