torsdag den 23. juni 2011

Jeg har lige set: Ladies in Lavender


Har du nogensinde set en film, blot fordi en eller flere skøjteløbere har løbet til musikken fra denne? Det lyder måske nørdet, men for nylig skete det for mig - jeg så filmen "Ladies in Lavender". Den handler om to søstre (Judi Dench og Maggie Smith), som tager sig af en ung fremmed mand, der er skyllet på stranden i deres lille kystby i Cornwall. Andrea (Daniel Brühl), som manden hedder, viser sig at være en særlig talentfuld violinspiller - filmen byder derfor på en masse sørgmodig og smuk musik! Se filmtraileren her.

Hvem har så løbet til musikken? Den mest kendte er nok Mao Asada, som løb til stykket "Fantasia for Violin and Orchestra" til sit korte program i sæson 2007-08. Det er et af mine yndlingsprogrammer fra Asada, og jeg håber, at Tatiana Tarasova kan koreografere noget lige så smukt den kommende sæson.


Carolina Zhang løb til "Olga" i sæson 2006-07, hvor hun dominerede juniorrækkerne. Øv, hvor jeg savner hendes piruetter fra dengang.


Russiske Ksenia Makarova brød også igennem med musikken, da hun i sæson 2009-10 vandt de russiske mesterskaber og kvalificerede sig til EM, Vinter OL og VM.