tirsdag den 21. januar 2020

EM kunstskøjteløb 2020 forudsigelser - Damer

Den dominerede trio af Kostornaia, Shcherbakova og Trusova gør deres EM-debut.

Foruden skade kan man vist godt satse sin pensionsopsparing på, at de russiske damer vil rydde podiet ved European Figure Skating Championships 2020 med en enorm margin. Men hvem af disse tre russere, der går med guldet, er et yderst svært gæt...

Den nykronede GPF-mester Alena Kostornaia er ubesejret internationalt denne sæson, og det har uden tvivl være takket hende flotte præsentation og stabile triple axel; denne giver hende især en fordel i det korte program. Hendes landsmænd har dog styrken til at indhente hende i friløbet med deres mange quads, og det skete også senest ved de russiske mesterskaber, hvor Kostornaia måtte "nøjes" med sølv.

Den nu to gange russiske mesterskaber Anna Shcherbakova skal ikke undervurderes. Hendes scores har støt og roligt vokset i løbet af sæsonen, og tilføjelsen af quad flip (udover quad lutz) har sammen med hendes springstabilitet gjort hende i stand til at overkomme et pointunderskud fra det korte program: først tæt sølv ved GPF, dernæst guld ved de nationale mesterskaber. I sidste ende kan det komme an på marginer.

Det største scoringspotentiale har Alexandra Trusova nok med sine op til fire forskellige quads (og mulig triple axel), men hendes dalende stabilitet er bekymrende: ved de russiske mesterskaber faldt hun nærmest sammen i friløbet. Hun skal løbe væsentlig renere hvis hun vil true til guldet, men i dette felt vil selv en nedsmeltning sikre hende bronze.

Resten af feltet er langt bagud, men hold øje med den tyske mester Nicole Schott, som har nappet to CS-bronzemedaljer denne sæson. Hun har selvfølgelig ikke sværhed som toppen, men hun forsøger stadig 3-3 kombinationer i begge programmer

Hold øje med EM-debutanternene Ekaterina Kurakova, Viktoria Safonova, Alina Urushadze og snarlig to gange EM-deltager Ekaterina Ryabova, som alle har russiske rødder (selvfølgelig) samt italienske Alessia Tornaghi. De har ikke quads/triple axel, men de kan lande de fem triple spring samt 3-3, og det gør dem til stærke trusler til top 10.

Mine forudsigelser
1. Anna Shcherbakova RUS
2. Alena Kostornaia RUS
3. Alexandra Trusova RUS
4. Nicole Schott GER
5. Ekaterina Kurakova POL
6. Viktoriia Safonova BLR
7. Alessia Tornaghi ITA
8. Ekaterina Ryabova AZE
9. Alexia Paganini SUI
10. Alina Urushadze GEO

Se flere detaljer her.

EM kunstskøjteløb 2020 forudsigelser - Isdans

Sinitsina/Katsalapov, Papadakis/Cizeron og Stepanova/Bukin er favoritter i isdans.

Hos isdanserne ved European Figure Skating Championships 2020 ser podiet ud til at være let at forudse, men vi har både denne sæson og tidligere sæsoner set uventede udfald.

Storfavoritter til guldet er selvfølgelig Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som er de fem gange regerende Europamestre. Franskmændene er ubesejrede denne sæson med en stor margin, takket været deres ubesværede elementer og flotte præsentation. Med deres sædvanlige løb burde de tage deres sjette EM-titel uden synligt besvær.

På papiret må de regerende VM-sølvvindere Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov være favoritter til sølv, men sidste år var de også favoritter til sølv, men de endte på en 4. plads efter et fald. Denne sæson har de vundet begge deres GP'er, før det blev til en skuffende 6. plads ved Finalen. Hvis de kan undgå dumme fejl, er dommerne villige til at belønne deres kvaliteter.

Landsmænd Alexandra Stepanova og Ivan Bukin er de regerende EM-sølvvindere, og de havde også en god GP-sæson med to sølvmedaljer; det blev en solid 4. plads ved Finalen. De har ikke helt samme stærke grundløb som to ovenstående par, men deres stabilitet er et es, som burde sikre dem deres fjerde EM-medalje.

De regerende EM-bronzevindere Charlene Guignard og Marco Fabbri får en hård kamp om at gentage deres podieplads, men man skal ikke undervurdere dem. Trods en skade i starten af sæsonen formåede de at snuppe bronze ved begge deres GP'er, og med tid til flere forbedringer kan de måske overraske favoritterne igen.

Britiske Lilah Fear og Lewis Gibson fortsætter forbedringerne, de gennemgik forrige sæson; denne sæson er det blevet til bronze og 4. plads ved GP'erne, så de har god chance for at forbedre deres 6. plads fra sidste EM. Parret har måske ikke samme power i deres grundløb som favoritterne, men deres velkoreograferede danse er hits.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov RUS
3. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
4. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
5. Lilah Fear / Lewis Gibson GBR
6. Olivia Smart / Adrian Diaz ESP
7. Sara Hurtado / Kirill Khaliavin ESP
8. Tiffani Zagorski / Jonathan Guerreiro RUS
9. Natalia Kaliszek / Maksym Spodyriev POL
10. Maria Kazakova / Georgy Reviya GEO

Se flere detaljer her.