torsdag den 20. januar 2011

De canadiske nationale mesterskaber 2011 forudsigelser - Damer

Cynthia Phaneuf ved Trophée Eric Bompard i Paris, hvor hun endte på en 4. plads. (Foto: Getty Images)

Canada kan sende tre damer direkte til det korte program ved 4CC, mens de kan sende to til VM - en direkte og en til kvalifikationsrunden.

Den seks gange regerende mester Joannie Rochette vil ikke deltage i år, hvilket gør konkurrencen meget mere åben. Favoritten til guldet nu er nok den regerende sølvmedaljetager Cynthia Phaneuf, som vandt titlen tilbage i 2004, men sidenhen har kæmpet med sin springstabilitet. Det lignede at hun gjorde fremskridt med sin 5. plads ved forrige VM, men i denne sæsons Grand Prix'er har hun igen kæmpet med at holde sig på fødderne, især på sin triple lutz, og det har resulteret i to lidt skuffende 4. pladser. Undgår hun dog alt for mange fejl burde en top 2 placering være ret sikker.

Amelie Lacoste er Phaneufs største rival. Lacoste slog Phaneuf ved Skate Canada, hvor hun tog karrierens første Grand Prix medalje, her bronze, hvilket er sæsonens eneste Grand Prix medalje for en canadisk dame. Hendes score her var et personligt nyt bedste og den højeste samlede score for en canadisk dame i sæsonen. Hun kunne dog ikke gentage ved Skate America, hvor hun endte på en 5. plads, så guldet afhænger virkelig af, hvilke damer der er på og hvem der har en nedsmeltning.

Den regerende bronzevinder Myriane Samson er igen trussel til podiet. Hun endte på en henholdsvis 7.- og 8. plads ved sine Grand Prix'er, men hendes sæsons bedste er ikke så meget lavere end de to andre damer.

Ingen af de andre canadiske damer har opnået scores i nærheden af disse tre, så jeg regner med, at disse ender på podiet. Hold dog øje med Kate Charbonneau, som endte på en 6. plads ved forrige Junior VM. Hun har dog haft meget skuffende fremførelser ved sæsonens Junior Grand Prix'er. Og så er der Jessica Dubé, som skøjter singles, imens partner Bryce Davison kommer sig efter skade. Hun har ikke sværhedsgraden til at være en trussel, men forhåbentlig vil dette her hjælpe på hendes stabilitet på springene.