onsdag den 4. december 2019

Grand Prix Final 2019 forudsigelser - Herrer

Chen, Samarin, Hanyu og Jin er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Der er kun to herrer som kæmper om guldet ved Grand Prix Final 2019 - så meget kan de fleste blive enige om. Bronze er derimod vidt åben mellem de resterende herrer; alt vil komme an på dagsformen.

En af guldfavoritterne er den to gange olympiske mester Yuzuru Hanyu, som har vundet GPF hele fire gange før. Denne sæson har han været i topform med tre ud af tre sejre, og antallet af fejl har været på den lave side. Grundet sin sværhed, komponenter og kvalitet har han et utroligt højt scoringspotentiale - han har dog ikke den allerhøjeste sværhed i feltet...

Det har den to gange forsvarende GPF-mester Nathan Chen, som også har vundet begge GP'er denne sæson. Den to gange regerende verdensmester har op til fem forskellige quads i sit repertoire (mod Hanyus tre), så i teorien kunne Chen tage en sikker sejr, hvis han opgraderer sit indhold i forhold til GP'erne og skøjter nogenlunde rent.

Russiske Alexander Samarin gør sin GPF-debut efter en overraskende god sæson med sølv og guld ved GP'erne. Den regerende EM-sølvvinder har flotte og store quad spring i sit repertoire, men historisk set er han ikke kendt for sin stabilitet, især når forventningerne er høje. Specielt hans komponenter tager et dyk, når springene ikke bliver landet rent.

Landsmand Dmitri Aliev gør også sin første GPF-optræden, efter bronze og sølv ved GP'erne. Han har både gode spring og flot præsentation, men pop har plaget begge hans programmer i løbet af sæsonen. Hvis han kan undgå disse, kan han uden tvivl score højt nok til at udgøre en medaljetrussel.

Kevin Aymoz fik sit gennembrud sidste sæson, men det er denne sæson at han er blevet en medaljekandidat ved de større konkurrencer. Ved sine GP'er tog han bronze og sølv med artistiske løb, hvor der dog var en del springproblemer. Franskmanden har kun én type quad (tåloop) i sit repertoire, så selvom hans komponenter vil hjælpe ham, så skal han nok skøjte renere, hvis han vil på podiet.

Kinesiske Boyang Jin kom med nød og næppe videre til Finalen efter en 6. plads og guld ved sine GP'er. Hans normalt pålidelige quads har de seneste par sæsoner været ret ustabile, og det har medført et dyk i resultaterne. Der har dog været lyspunkter denne sæson (Lombardia Trophy og Cup of China), så hans placering vil afhænge meget af dagens form.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Nathan Chen USA
3. Alexander Samarin RUS
4. Boyang Jin CHN
5. Dmitri Aliev RUS
6. Kevin Aymoz FRA

Se flere detaljer her.

Grand Prix Final 2019 forudsigelser - Parløb

Sui/Han, Mishina/Galliamov og Boikova/Kozlovskii er blandt favoritterne i parløb.

Baseret på Grand Prix'erne har vi de klare favoritter til både guld og sølv hos parløberne ved Grand Prix Final 2019/20. Men når der er tale om en disicplin med spring, kast og løft, kan alt ske.

De regerende verdensmestre Wenjing Sui og Cong Han har aldrig aldrig vundet Finalen, men denne sæson virker de i topform til at tage guldet. Det kinesiske par har vundet begge deres GP'er med overbevisende scores, og i dette felt vil især deres præsentation skinne igennem. Deres margin af sejr vil nok komme an på, hvorvidt de kan lande deres spring rent.

EM-bronzevinderne Aleksandra Boikova og Dmitrii Kozlovskii gør deres GPF-debut efter to også flotte sejre ved GP'erne. Det unge par er særdeles teknisk stærke med svære spring og kast, men nu er deres præsentation også i topklasse. De vil måske opleve øget pres som Ruslands toppar ved Finalen, men med deres sædvanlige løb burde de tage sølv.

Landsmænd og regerende juniorverdensmestre Anastasia Mishina og Aleksandr Galliamov gør også deres GPF-debut, her efter guld og bronze ved GP'erne. Det lovende par udviser stort potentiale med deres høje sværhed og gode grundteknik, men de mangler måske stadig lidt springstabilitet i friløbet samt en mere moden præsentation.

Canadiske Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro virker i deres hidtil bedste form efter de vandt to sølvmedaljer; dette er også deres første tur til GPF. Især deres tekniske elementer som twist og løft virker forbedrede, og deres præsentation mere finpudset, men de har ikke samme eksplosivitet som de andre par. Med deres relativt gode springstabilitet har de stadig en god medaljechance.

Det tredjeseedede par er Cheng Peng og Yang Jin, som tog guld og sølv ved GP'erne. Duoen har flotte parelementer, men som altid volder side-om-side springene dem (især hende) problemer; med deres lavere sværhed, har de ikke råd til at lave fejl her. Det bliver svært, men der altid en chance for at de overrasker ligesom sidste år, hvor det blev til sølv.

Dette er Daria Pavliuchenko og Denis Khodykins anden tur til Finalen, men igen er de lidt i baggrunden og spået til at gentage deres sidsteplads. Parret har høj teknisk sværhed og relativt god stabilitet, men kvaliteten og præsentation her er en lille tand bagud i forhold til toppparrene.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui / Cong Han CHN
2. Aleksandra Boikova / Dmitrii Kozlovskii RUS
3. Anastasia Mishina / Aleksandr Galliamov RUS
4. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
5. Cheng Peng / Yang Jin CHN
6. Daria Pavliuchenko / Denis Khodykin RUS

Se flere detaljer her.