onsdag den 12. januar 2022

EM 2022 i kunstskøjteløb forudsigelser - Damer

15-årige Kamila Valieva er guldfavoritterne hos damerne.

Damernes felt ved ISU European Figure Skating Championships 2022 er også domineret af russerne, hvor man ikke kan forestille sig et scenarie, hvor podiet ikke udgøres af lutter russere. Vi kan dog få noget kamp om sølvet, og resten af top 10 kan også blive en snæver kamp.

Storfavorit er selvfølgelig EM-debutant Kamila Valieva, som er ubesejret denne sæson med en enorm margin. Hun vandt begge sine GP'er og senest de russiske mesterskaber med rekordhøje scores, og det er svært at se nogen dame komme i nærheden af Valieva, grundet hendes høje tekniske indhold som rummer både triple axel, quad tåloops og quad salchow.

Den regerende verdensmester Anna Shcherbakova tog EM-sølv tilbage i 2020, og det bliver ikke nemt for hende at tangere dette. Hun har haft en stærk sæson med to GP-sejre, men hendes quads har ikke være stabile, og det gør hende sårbar. Adskillige solide 3-3 kombinationer er dog hendes styrke, og disse hjælper hende med at score højt.

Man ved aldrig helt, hvad man skal forvente af Alexandra Trusova: hun kan falde til højre og ventre, eller lande fem quads! Hun startede sæsonen med en GP-sejr, men en skade holdte hende ude indtil de russiske mesterskaber, hvor hun tog sølv. Med sin høje planlagte sværhed har hun i teorien en chance for guld, men hun har endnu ikke fået skøjtet sit layout tæt på rent (inkl. triple axel i det korte program).

Belgiske Loena Hendrickx gør sin første EM-optræden i mange år pga. skade og coronapandemien (hun tog en 5. plads i 2018). Hun har haft den klart stærkeste sæson blandt de europæiske ikke-russere, da hun tog bronze og en 5. plads ved GP'erne. Med solide triple spring og præsentation burde en 4. plads ligge i kortene, hvis hun løber til sit potentiale.

Tidligere russer Anastasiia Gubanova repræsentere nu Georgien og gør sin EM-debut. Hun har også solide triple spring og præsentation i sit repertoire, hvilket giver hende potentiale til en top 5 placering. Denne sæson er det blevet til en 5. plads ved Finlandia Trophy (med en høj score) og guld ved Golden Spin.

Hold også øje med Ekaterina Kurakova fra Polen. Hun har konkurreret meget denne sæson, og det er blevet til tre CS-medaljer. Det blev dog kun til 9. pladser ved hendes GP'er, omend hun altid opnåede solide friløb scores. Hvis hun kan undgå for mange underrotationer, så burde hun kunne toppe sin 10. plads fra EM 2020.

Danmark repræsenteres af Maia Sørensen, som gør sin EM-debut. Denne sæson tog hun en 27. plads ved begge sine Challenger Series konkurrencer.