fredag den 9. december 2011

GPF 2011 - Davis/White vinder kort dans med ny rekord

Meryl Davis og Charlie White udfører den obligatoriske Rhumba i den korte dans. (Foto: Getty Images)

Isdansernes korte danse var en særdeles spændende konkurrence, hvor de fleste leverede deres sæsons bedste.

Det blev alligevel ikke en så tæt konkurrence, som jeg havde forventet. Amerikanske Meryl Davis og Charlie White leverede en særdeles stærk - både teknisk og artistisk - kort latin dans, hvor alle fem elementer blev tildelt level 4. Høje GOE og programkomponenter betød, at de opnåede en ny personlig bedste score på 76.17 point, hvilket er den højeste opnået for en kort dans, siden dens indførelse i sæson 2010/11. Davis og White fører nu med en behagelig (og sikkert uopnåelig) margin på 5 point.

Rivalerne Tessa Virtue og Scott Moir var det eneste par i konkurrencen, som havde et fald. Dette kom, da Moir faldt bagud på nogle forbindende trin, men heldigvis kom parret hurtigt tilbage i programmet og leverede elementerne rent. De mistede dog nogle point i basisværdi, da to elementer blev bedømt til level 3, men deres score på 71.01 var nok til en 2. plads.

Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat leverede en energisk dans uden tekniske fejl. Alle elementer fik level 4 undtagen den cirkulære trinsekvens, som blev tildelt level 3. Deres score på 68.68 point giver dem en foreløbig 3. plads. Træningsmakkerne Kaitlyn Weaver og Andrew Poje fik de samme levels på deres elementer i deres sexede fridans, som scorede dem et nyt personligt på 66.24 point. De er på en 4. plads.

Maia Shibutani og Alex Shibutani opnåede også høje levels på deres elementer og indtager en tæt 5. plads. Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev lavede ingen større fejl i deres program, men lave levels holdte dem på en 6. plads.

Stilling efter kort dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
76.171
2Tessa VIRTUE / Scott MOIR

CAN
71.012
3Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
68.683
4Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
66.244
5Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI

USA
65.535
6Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
64.056

Se flere detaljer her.

GPF 2011 - Kostner tager behagelig føring efter rent kort program

Carolina Kostner udfører sit korte program til "Allegretto from Trio No. 2".

Senior Grand Prix Finalen 2011 startede med damernes korte programmer, som så altid var en blandet handel.

Italienske Carolina Kostner leverede et stærkt kort program med en triple tåloop-triple tåloop kombination, triple loop og double axel. Det velkoreograferede program fik velfortjent dagens højeste programkomponenter, hvilken betød et sæsons bedste på 66.43 point. Kostner fører dermed med lidt over 5 point før det lange program.

De tre næste damer er adskilt af kun ét point! Akiko Suzuki opgraderer sit tekniske indhold hurtigt nu til dags, da hun planlagde en triple flip-triple tåloop kombination. Hun havde dog en vending på landing af triple flip, men kunne dog tilføje en double tåloop. Triple lutzen var ren, og med tre level 4 piruetter kunne hun indtage en foreløbig 2. plads med 61.30 point.

Alena Leonova fik landet en triple tåloop-triple tåloop kombination, men hun havde en lidt for rund landing på triple flippen. Alissa Czisny landede sin triple lutz-double tåloop, men havde et hård fald på en triple loop. De stærke piruetter reddede hende dog mange point. De to piger er på en henholdsvis 3.- og 4. plads. 

Nerverne fik endelig ram på Elizaveta Tuktamisheva. Hun lagde stærkt ud med sin triple lutz-triple tåloop, men doublede dernæst sin planlagte triple loop og havde et step-out på double axelen. Lavere programkomponenter betyder, at hun er på en fjern 5. plads med 54.99 point.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Carolina KOSTNER

ITA
66.431
2Akiko SUZUKI

JPN
61.302
3Alena LEONOVA

RUS
60.463
4Alissa CZISNY

USA
60.304
5Elizaveta TUKTAMISHEVA

RUS
54.995
WDMao ASADA

JPN


Se flere detaljer her.

JGPF 2011 videoer - Parløbernes lange programmer

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten på Youtube her.

Wenjing Sui / Cong Han (CHN) - guld
Score: 103.00 (#1). Musik: "The Soul of Flamenco" af Michael Laucke


Katherine Bobak / Ian Beharry (CAN) - sølv
Score: 99.88 (#2). Musik: "Adagio of Spartacus and Phrygia" af Aram Khatchaturian


Britney Simpson / Matthew Blackmer (USA) - bronze
Score: 95.44 (#5). Musik: Titanic (soundtrack) af James Horner

Sui/Han tager karrierens anden JGPF titel på trods af fejl

Wenjing Sui og Cong Han i karakter i deres lange program til en flamenco.

Dag 2 af Junior Grand Prix Finalen startede med parløbernes lange programmer. Det var en stærk konkurrence med adskillige nye personlige bedste scores og kun ét fald.

Førerne  Wenjing Sui og Cong Han havde et særdeles ambitiøst teknisk program planlagt. De lagde stærkt ud med en kast quad salchow, som blev landet en smule med to fødder på. Derefter var de lidt usikre på nogle elementer. Quad twisten blev nedgraderet, og side-om-side springene var der heller ikke helt: hun doublede en tåloop, mens han singlede en axel. Desuden blev parrets spiral kendt ugylddig. Resten af elementerne, deriblandt kast triple flip, blev leveret sikkert. Høje programkomponenter sikrede dagens højeste FS score på 103.00 point, og de kunne dermed tage guldet.

Katherine Bobak og Ian Beharry leverede et rent program med elementer som triple twist, side-om-side double axeler i sekvens samt kast i triple loop og triple salchow. Deres score på 99.88 point var et nyt personligt bedste og dagens andenhøjeste score. De kunne dermed tage sølv på hjemmebane.

Britney Simpson og Matthew Blackmer fik også udført et rent program med highlights som kast triple loop og salchow. Deres double twist og side-om-side spring var dog af lettere sværhedsgrad i forhold til resten af feltet, og det betød, at deres nye personlige bedste score på 95.44 point kun var dagens femtehøjeste. Deres føring fra det korte program kunne dog give dem bronze.

Russiske Ekaterina Petaikina og Maxim Kurduykov var ligeledes rene i deres program. De fik blandt andet udført side-om-side triple tåloops og kast triple flip og loop. Parret opnåede et nyt personligt bedste på 97.42 point, og samlet endte de på en tæt 4. plads - kun 0.28 point væk fra bronze.

Xiaoyu Yu og Yang Jin opnåede dagens højeste tekniske score i program, der blandt andet havde triple twist, side-om-side double axeler i sekvens og kast triple loop og salchow. Hun faldt dog på side-om-side triple tåloops. Deres score på 97.88 point var dagens tredjehøjeste, men ikke nok til at rykke dem op.

Tatiana Tudvaseva og Sergei Lisiev fik leveret et rent program, som scorede dem et nyt personligt bedste på 88.32 point. De forblev dog på deres 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
160.4311
2Katherine BOBAK / Ian BEHARRY

CAN
152.6522
3Britney SIMPSON / Matthew BLACKMER

USA
146.3535
4Ekaterina PETAIKINA / Maxim KURDYUKOV

RUS
146.1744
5Xiaoyu YU / Yang JIN

CHN
144.7153
6Tatiana TUDVASEVA / Sergei LISIEV

RUS
133.7966

Se flere detaljer her.

Update: Mao Asada's mor går bort

Mao Asada forlod i går Quebec City for at vende hjem til Japan, da hun havde erfaret at moren efter længerevarende sygdom - levercirrose - havde fået det værre.

Desværre gik moren, Kyoko Asada, bort i morges japansk tid. Hun blev 48 år. Mao var stadig i flyet på dette tidspunkt og nåede derfor ikke hjem tids nok til at sige farvel.

(Kilde: icenetwork.com)

JGPF 2011 videoer - Herrernes korte programmer

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten på Youtube her.

Joshua Farris (USA)
Score: 72.99 (#1). Musik: "Clair de Lune" af Claude Debussy


Jason Brown (USA)
Score: 68.77 (#2). Musik: "Grand Guignol" af Bajofondo Tango Club


Han Yan (CHN)
Score: 64.23 (#3). Musik: "Waltz No. 2" af Dmitri Shostakovitch

JGPF 2011 - Farris tager føring efter kort program

Joshua Farris udfører sit korte program til "Clair de Lune".

Dag 1 af Finalen sluttede med junior herrernes korte programmer.

Joshua Farris fik leveret et rent program med en triple axel og triple lutz, men den planlagt triple-triple kombination blev kun til en triple flip-double tåloop. Alligevel opnåede han dagen højeste score med 72.99 point, hvilket giver ham en føring på lidt over 4 point.

Landsmanden Jason Brown fik også udført et rent program. Han var mere konservativ med en double axel, men en sikker triple flip-triple tåloop, solo triple lutz samt stærke level 4 piruetter hjalp på scoren. Han er nu på en 2. plads med et nyt personligt bedste på 68.77 point.

Favorit Han Yan er nede på en 3. plads efter at have singlet sin planlagte triple axel. Han fik dog landet både sin triple flip-triple tåloop og triple lutz. Yan er en del point efter 1. pladsen, så han får brug for at levere et stærkt langt program for at tage guld.

Maxim Kovtun fik landet en triple axel og triple lutz, men kombinationen bliver ved med at drille, da det kun blev til en double tåloop-triple tåloop. Ryuju Hino fik udført en triple axel og triple loop-triple tåloop kombination, men havde step-out på sin triple lutz. De to herrer er på en henholdsvis 4.- og 5. plads.

På en 6. plads ligger Keiji Tanaka, der havde et par tekniske problemer i sit program: han havde hånd på og step-out på triple axelen, hånd på triple (f)lutz samt en usikker sidde springpiruette.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Joshua FARRIS

USA
72.991
2Jason BROWN

USA
68.772
3Han YAN

CHN
64.233
4Maxim KOVTUN

RUS
63.684
5Ryuju HINO

JPN
60.125
6Keiji TANAKA

JPN
58.156

Se flere detaljer her.

JGPF 2011 videoer - Isdansernes korte dans

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten på Youtube her.

Victoria Sinitsina / Ruslan Zhiganshin (RUS)
Score: 60.47 (#1). Musik: Cha Cha, Samba


Anna Yanovskaia / Sergei Mozgov (RUS)
Score: 56.22 (#2). Musik: Cha Cha, Samba


Maria Nosulia / Evgen Kholoniuk (UKR)
Score: 53.95 (#3). Musik: "Bust Your Windows" af Jazmine Sullivan, "Show Me How You Burlesque" af Christina Aguilera

JGPF 2011 - Sinitsina/Zhiganshin vinder kort dans

Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin udfører deres korte dans til Cha Cha og Samba.

Favoritter Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin var teknisk stærke i deres korte dans, hvor de opnåede level 4 på begge deres Cha Cha Congelado sekvenser samt på twizzles og løft. Kun deres side-om-side trinsekvens uden hold blev bedømt til level 2. Parret fører nu med en margin på lidt over 4 point.

Landsmændene Anna Yanovskaia og Sergei Mozgov var også teknisk solide, omend de fik et par minusser på deres første Cha Cha sekvens. De er på en behagelig 2. plads med 56.22 point. Ukrainske Maria Nosulia og Evgen Kholoniuk runder top 3 af med 53.95 point.

Nede på en overraskende 4. plads har vi Alexandra Stepanova og Ivan Bukin. Han faldt på det første sæt twizzles, og parret fik derfor nul point for elementet. Alexandra Aldridge og Daniel Eaton er på en  tæt 5. plads. Parret fik okay levels på deres elementer, men de havde et par usikre trin i begge Cha Cha sekvenser.

Anastasia Galyeta og Alexein Shumski indtager en 6. plads. Parret fik et par lave levels og var generelt lidt uskarpe på de fleste elementer.

Stilling efter kort dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Victoria SINITSINA / Ruslan ZHIGANSHIN

RUS
60.471
2Anna YANOVSKAIA / Sergei MOZGOV

RUS
56.222
3Maria NOSULIA / Evgen KHOLONIUK

UKR
53.953
4Alexandra STEPANOVA / Ivan BUKIN

RUS
52.484
5Alexandra ALDRIDGE / Daniel EATON

USA
51.595
6Anastasia GALYETA / Alexei SHUMSKI

UKR
50.136

Se flere detaljer her.

JGPF 2011 videoer - Damernes korte programmer

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten på Youtube her.

Julia Lipnitskaia (RUS)
Score: 59.98 (#1). Musik: "Dark Eyes"


Polina Shelepen (RUS)
Score: 54.99 (#2). Musik: Marco Polo (soundtrack) af Ennio Morricone


Vanessa Lam (USA)
Score: 54.34 (#3). Musik: "Con Te Partiro" af Francesco Satori

JGPF 2011 - Lipnitskaia tager solid føring efter kort program

Julia Lipnitskaia udfører sit korte program til "Dark Eyes".

Damernes korte programmer var en blandet fornøjelse, men sådan er det som oftest hos junior damerne.

Favorit Julia Lipnitskaia leverede igen et stærkt program med en double axel, triple tåloop-triple tåloop samt en triple lutz. Det var ikke hendes sæsons bedste løb, da kombinationen blev landet lidt usikkert, og hun måtte sætte hånden på isen i trinsekvensen. Stærke piruetter hjalp på scoren, og hun kunne tage en føring på lige knap 5 point.

Landsmanden Polina Shelepen var også teknisk stærk med en stor triple lutz, men bagenden på triple salchow-triple tåloop kombinationen blev kendt underroteret. Hun er på en 2. plads med 54.99 point.

På en tæt 3. plads har vi Vanessa Lam, som leverede et rent program med en triple (f)lutz og triple flip-double loop kombination. Hendes score på 54.34 point er et nyt personligt bedste.

Risa Shoji lagde ud med en stærk triple salchow-triple tåloop kombination, men hun underroterede triple lutzen og havde også problemer på indgangen til den afsluttende sidde springpiruette. Hun er på en 4. plads med 51.53 point.

De to piger på de nederste pladser havde en del springproblemer. Polina Korobeynikova havde step-out på en triple flip i en planlagt kombination, og lutzen blev kun til en double. Zijun Li faldt på både sin triple flip og en underroteret triple lutz. De to piger er på en henholdsvis 5.- og. 6. plads, og en medalje virker nu ret usandsynlig.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Julia LIPNITSKAIA

RUS
59.981
2Polina SHELEPEN

RUS
54.992
3Vanessa LAM

USA
54.343
4Risa SHOJI

JPN
51.534
5Polina KOROBEYNIKOVA

RUS
45.245
6Zijun LI

CHN
43.106

Se flere detaljer her.

JGPF 2011 videoer - Parløbernes korte programmer

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 6). Se resten på Youtube her.

Wenjing Sui / Cong Han (CHN)
Score: 57.43 (#1). Musik: "Country Dance" af Josh Turner


Katherine Bobak / Ian Beharry (CAN)
Score: 52.77 (#2). Musik: "I Had a Farm in Africa" (tema fra Out of Africa soundtrack) af John Barry


Britney Simpson / Matthew Blackmer (USA)
Score: 50.91 (#3). Musik: Crouching Tiger, Hidden Dragon (soundtrack) af Tan Dun

JGPF 2011 - Sui/Han tager komfortabel føring efter det korte program

Wenjing Sui og Cong Han indtager isen til deres korte program.

Junior Grand Prix Finalen fik en god start med juniorløbernes korte programmer, hvor alle seks par løb mere eller mindre rent.

Ikke overraskende endte Wenjing Sui og Cong Han med at tage føringen efter det korte program. Parret fik leveret et rent program med blandt andet side-om-side double lutzer, en høj level 3 double twist og en kast triple loop. Deres score på 57.43 point giver dem en behagelig føring på knap 5 point.

Katherine Bobak og Ian Beharry fik leveret de samme obligatoriske elementer, omend deres trinsekvens fik hele level 4 - til gengæld mistede de nogle point for indvendigt afsæt på double lutzerne. Canadierne er på en 2. plads med et nyt personligt bedste på 52.77 point.

Amerikanske Britney Simpson og Matthew Blackmer runder top 3 af, her med et nyt personligt bedste på 50.91 point. Parret eneste fejl var også indvendigt skær på side-om-side double lutz.

Ekaterina Petaikina og Maxim Kurduykov er på en 4. plads. De havde også problemer med side-om-side springet, da hun underroterede double (f)lutzen. Xiaoyu Yu og Yang Jin er nede på en 5. plads, da de udover usikre double lutzer fik kendt to elementer til level 1.

På en 6. plads har vi Tatiana Tudvaseva og Sergei Lisiev. Parret var de eneste i feltet, som havde problemer med kast triple loop, da hun havde to fødder på elementet. 

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
57.431
2Katherine BOBAK / Ian BEHARRY

CAN
52.772
3Britney SIMPSON / Matthew BLACKMER

USA
50.913
4Ekaterina PETAIKINA / Maxim KURDYUKOV

RUS
48.754
5Xiaoyu YU / Yang JIN

CHN
46.835
6Tatiana TUDVASEVA / Sergei LISIEV

RUS
45.476

Se flere detaljer her.