fredag den 9. december 2011

Sui/Han tager karrierens anden JGPF titel på trods af fejl

Wenjing Sui og Cong Han i karakter i deres lange program til en flamenco.

Dag 2 af Junior Grand Prix Finalen startede med parløbernes lange programmer. Det var en stærk konkurrence med adskillige nye personlige bedste scores og kun ét fald.

Førerne  Wenjing Sui og Cong Han havde et særdeles ambitiøst teknisk program planlagt. De lagde stærkt ud med en kast quad salchow, som blev landet en smule med to fødder på. Derefter var de lidt usikre på nogle elementer. Quad twisten blev nedgraderet, og side-om-side springene var der heller ikke helt: hun doublede en tåloop, mens han singlede en axel. Desuden blev parrets spiral kendt ugylddig. Resten af elementerne, deriblandt kast triple flip, blev leveret sikkert. Høje programkomponenter sikrede dagens højeste FS score på 103.00 point, og de kunne dermed tage guldet.

Katherine Bobak og Ian Beharry leverede et rent program med elementer som triple twist, side-om-side double axeler i sekvens samt kast i triple loop og triple salchow. Deres score på 99.88 point var et nyt personligt bedste og dagens andenhøjeste score. De kunne dermed tage sølv på hjemmebane.

Britney Simpson og Matthew Blackmer fik også udført et rent program med highlights som kast triple loop og salchow. Deres double twist og side-om-side spring var dog af lettere sværhedsgrad i forhold til resten af feltet, og det betød, at deres nye personlige bedste score på 95.44 point kun var dagens femtehøjeste. Deres føring fra det korte program kunne dog give dem bronze.

Russiske Ekaterina Petaikina og Maxim Kurduykov var ligeledes rene i deres program. De fik blandt andet udført side-om-side triple tåloops og kast triple flip og loop. Parret opnåede et nyt personligt bedste på 97.42 point, og samlet endte de på en tæt 4. plads - kun 0.28 point væk fra bronze.

Xiaoyu Yu og Yang Jin opnåede dagens højeste tekniske score i program, der blandt andet havde triple twist, side-om-side double axeler i sekvens og kast triple loop og salchow. Hun faldt dog på side-om-side triple tåloops. Deres score på 97.88 point var dagens tredjehøjeste, men ikke nok til at rykke dem op.

Tatiana Tudvaseva og Sergei Lisiev fik leveret et rent program, som scorede dem et nyt personligt bedste på 88.32 point. De forblev dog på deres 6. plads.

Resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
160.4311
2Katherine BOBAK / Ian BEHARRY

CAN
152.6522
3Britney SIMPSON / Matthew BLACKMER

USA
146.3535
4Ekaterina PETAIKINA / Maxim KURDYUKOV

RUS
146.1744
5Xiaoyu YU / Yang JIN

CHN
144.7153
6Tatiana TUDVASEVA / Sergei LISIEV

RUS
133.7966

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: