fredag den 9. december 2011

GPF 2011 - Davis/White vinder kort dans med ny rekord

Meryl Davis og Charlie White udfører den obligatoriske Rhumba i den korte dans. (Foto: Getty Images)

Isdansernes korte danse var en særdeles spændende konkurrence, hvor de fleste leverede deres sæsons bedste.

Det blev alligevel ikke en så tæt konkurrence, som jeg havde forventet. Amerikanske Meryl Davis og Charlie White leverede en særdeles stærk - både teknisk og artistisk - kort latin dans, hvor alle fem elementer blev tildelt level 4. Høje GOE og programkomponenter betød, at de opnåede en ny personlig bedste score på 76.17 point, hvilket er den højeste opnået for en kort dans, siden dens indførelse i sæson 2010/11. Davis og White fører nu med en behagelig (og sikkert uopnåelig) margin på 5 point.

Rivalerne Tessa Virtue og Scott Moir var det eneste par i konkurrencen, som havde et fald. Dette kom, da Moir faldt bagud på nogle forbindende trin, men heldigvis kom parret hurtigt tilbage i programmet og leverede elementerne rent. De mistede dog nogle point i basisværdi, da to elementer blev bedømt til level 3, men deres score på 71.01 var nok til en 2. plads.

Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat leverede en energisk dans uden tekniske fejl. Alle elementer fik level 4 undtagen den cirkulære trinsekvens, som blev tildelt level 3. Deres score på 68.68 point giver dem en foreløbig 3. plads. Træningsmakkerne Kaitlyn Weaver og Andrew Poje fik de samme levels på deres elementer i deres sexede fridans, som scorede dem et nyt personligt på 66.24 point. De er på en 4. plads.

Maia Shibutani og Alex Shibutani opnåede også høje levels på deres elementer og indtager en tæt 5. plads. Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev lavede ingen større fejl i deres program, men lave levels holdte dem på en 6. plads.

Stilling efter kort dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Meryl DAVIS / Charlie WHITE

USA
76.171
2Tessa VIRTUE / Scott MOIR

CAN
71.012
3Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
68.683
4Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
66.244
5Maia SHIBUTANI / Alex SHIBUTANI

USA
65.535
6Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
64.056

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: