tirsdag den 23. januar 2018

Four Continents 2018 forudsigelser - Herrer

Uno, Jin, Ge og Brown er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Vi har en blandet skare hos herrerne ved Four Continents Championships 2018. Der er favoritter til guld og sølv, men resten af feltet vidt åben grundet deres ustabile fremførelser over sæsonen.

Guldfavorit må være den forsvarende bronzevinder Shoma Uno, som senest tog sølv ved GPF og forsvarede sin japanske titel. Uno har høj sværhed med fire forskellige quads i sit repertoire, omend han i løbet af sæsonen har haft problemer med at løbe noget i nærheden af rene programmer - flot præsentation giver ham dog en yderlig buffer.

Boyang Jin tog en 5. plads her forrige år, og denne sæson har han haft en fin GP-sæson med sølv og en 4. plads. Han måtte trække sig GPF pga. skade, og han har ikke konkurreret siden, så han går mod konkurrencen som et spørgsmålstegn. Med sin normale sværhed (tre forskellige quads) er han uden tvivl sølvfavorit, men han forsøgte jo ikke quad lutz ved Skate America.

Amerikanske Jason Brown begyndte sæsonen med GP-sølv, men sidenhen er hans springstabilitet gået ned af bakke, og det blev kun en 6. plads ved de nationale mesterskaber. Han scorer altid godt på præsentation og piruetter, men uden quads må han lande og rotere sin triple axel, hvis han håber på en podieplads.

Han Yan er tre gange 4CC-bronzevinder, omend det sidste år kun blev til en 10. plads. Denne sæson har han opnået middelresultater med to 5. pladser ved GP'er. Når han er på, er hans spring og grundløb i topklasse, men han kæmper ofte med stabiliteten.

Selvom det er hans sidste sæson, så løber Misha Ge noget af sit bedste. Han tog sin første GP-medalje med bronze, og det blev en 4. plads ved hans anden GP. Han forsøger ikke quads, så han må satse på rene løb (eller fejl fra rivalerne) for at komme på podiet.

Som altid er Denis Ten er stort spørgsmålstegn. Han døjer som så ofte med skade, og ved GP'erne blev det kun en 9.- og 8. plads. Han har den komplette pakke til at score højt, men hvis vi kender ham vel, så peaker han nok ved Vinter-OL og/eller VM.

Max Aaron havde en god start på sæsonen med CS-sølv og GP-bronze, men han formåede ikke at holde det kørende, og senest blev det en yderst skuffende 9. plads ved de amerikanske mesterskaber. Han er ikke den store performer, men kan han lande sine svære spring, har han også et outside shot for medalje.

Hold også øje med canadierne Nam Nguyen og Kevin Reynolds samt japanerne Keiji Tanaka og Takahito Mura. Alle har oplevet ujævne resultater denne sæson, men de er også i stand til at overraske, hvis de har gode løb og lander alle deres quads.

Four Continents 2018 forudsigelser - Damer

Miyahara, Sakamoto, Mihara og Tursynbaeva er favoritterne hos damerne.

Det fleste topdamer har valgt at skippe Four Continents Championships 2018 med fokus på Vinter-OL. Den ene undtagelse er Japan, som sender et top team, der vil være favoritter til podiet.

Japanske Satoko Miyahara har to sølvmedaljer og én guld fra 4CC, så det må siges at være en god konkurrence for hende. Hun begyndte sæsonen langsomt ud grundet comeback fra skade, men hun ser ud til at blive stærkere og vandt både Skate America og de nationale mesterskaber. Som altid vil hendes placering være afhængig af, hvor hårdt det tekniske panel vil slå ned på underrotationer.

Landsmand Kaori Sakamoto har haft noget af et gennembrud denne sæson med sølv ved både Skate America og de nationale mesterskaber med tilhørende OL-billet. Hun er ikke helt så raffineret som Miyahara, men til gengæld efterlader hendes store spring ingen tvivl, så hun er også i stand til at opnå høje scores.

Regerende mester Mai Mihara har haft en solid sæson med to 4. pladser ved GP'erne med høje scores, omend hun løbende har døjet med småproblemer i det korte program. Grundet hendes høje sværhedsgrad har hun uden tvivl en chance for at forsvare sin titel, specielt hvis hende landsmænd laver fejl (eller gemmer energien til OL).

Elizabet Tursynbaeva har taget en 8.- og 5. plads ved denne sæsons GP'erne, og hun har en god chance for at forbedre sin 8. plads fra denne konkurrence fra forrige sæson. Kasakhstaneren har de svære spring i sit repetoire, selvom kvaliteten ikke helt matcher topløbernes.

De amerikanske damer har ligeledes en outside shot for medalje. Mariah Bell tog en 6. plads her forrige år, og med sin sværhedsgrad burde hun i teorien kunne score højt. Oftest har hun dog bare et par fejl i hvert løb, som holder hende nede. Angela Wang forsøger også svære spring, men hun plejer ikke at få programkomponenterne til at score højt nok.

Hold også øje med sydkoreanske Dabin Choi, som tog en flot 5. plads sidste år. Hun har sidenhen døjet med skade, som har gjort hendes 3-3 kombinationer ustabile (og underroterede). Flotte løb her vil uden tvivl booste hendes selvtillid, før hun går mod Vinter-OL på hjemmebane.