torsdag den 20. januar 2022

Det russiske landshold til Vinter OL 2022

De russiske nationale medaljevindere hos herrerne er udvalgt til Vinter OL.

Den store kunstskøjteløbsnation Rusland har endelig annonceret deres landshold til Vinter OL 2022 i Beijing. Der er ingen helt store overraskelser, omend det kan påpeges at EM-resultatet (igen) havde en indflydelse på valget hos herrerne.

Herrer: Mark Kondratiuk, Andrei Mozalev, Mikhail Kolyada
Reserve: Evgeni Semenenko, Petr Gumennik

Damer: Kamila Valieva, Anna Shcherbakova, Alexandra Trusova
Reserve: Elizaveta Tuktamysheva, Maiia Khromykh

Parløb: Mishina/Galliamov, Tarasova/Morozov, Boikova/Kozlovskii
Reserve: Pavliuchenko/Khodykin, Artemeva/Nazarychev

Isdans: Sinitsina/Katsalapov, Stepanova/Bukin, Davis/Smolkin
Reserve: Khudaiberdieva/Bazin, Morozov/Bagin, Shanaeva/Naryzhnyy

Four Continents 2022 forudsigelser - Damer

Sydkoreanske Young You er en af guldfavoritterne hos damerne.
 
Vi har et spændende felt hos damerne ved ISU Four Continents Figure Skating Championships 2022, og umiddelbart ser kampen om guldet til at blive mellem Japan og Sydkorea. 

Sydkorea har valgt at sende deres kommende olympiske team, og dermed er 4CC-mesteren fra 2020 - Young You - til stede i Tallinn. I dette felt har hun haft den stærkeste sæson med to GP-bronzemedaljer og senest en sejr ved de nationale mesterskaber. Med en triple axel i sit repertoire har hun det højeste scoringspotentiale i feltet, og hun styrer dermed sin egen skæbne.

Japanske Mai Mihara har både vundet guld, sølv og bronze ved 4CC, og grundet sin stabilitet er hun igen favorit til at lande på podiet. Scoringspotentialet er solidt - ikke blandt den absolutte elite - men det er næsten uset, at hun løber under niveau. Mihara tog 4. pladser ved begge sine GP'er og de japanske mesterskaber.

Den sydkoreanske nationale sølvvinder Yelim Kim er ligesom You også på OL-landsholdet. Ved denne sæsons GP'er blev det til en 8. og 6. plads, omend hendes scores var solide nok - hun var dog ikke helt fejlfri nogen af gangene. Hun har kvalitetsspring (inklusiv 3-3 kombinationer) i sit arsenal, så med sin relativ gode stabilitet på isen er hun også en af medaljefavoritterne.

Den tredje sydkoreaner Haein Lee gør sin 4CC-debut. Hun tog en solid 10. plads ved VM 2021, men ved denne sæsons GP'er havde hun problemer og tog kun en 7. og 10. plads - måske forsøg på triple axel havde gjort hendes andre spring ustabile? I topform har hun dog potentiale til at ende på podiet.

Rino Matsuike var stærk sidste sæson, men desværre har en skade betydet skuffende resultater - muligvis har træning af triple axel også haft en påvirkning. Hun tog en 6. og 8. plads ved GP'erne og senest en 7. plads ved de japanske mesterskaber. Med stærke løb har hun dog chance for medalje, da hun backloader sine 3-3 kombinationer.

Mine forudsigelser
1. Young You KOR
2. Mai Mihara JPN
3. Yelim Kim KOR
4. Rino Matsuike JPN
5. Haein Lee KOR
6. Yuhana Yokoi JPN
7. Gabriella Izzo USA
8. Audrey Shin USA
9. Gabrielle Daleman CAN
10. Starr Andrews USA

Se flere detaljer her.