onsdag den 18. november 2015

Rostelecom Cup 2015 forudsigelser - Herrer

Fernandez, Nguyen, Rippon og Kozuka er blandt medaljekandidaterne.

Herrernes felt ved Rostelecom Cup 2015 er ikke helt så dybt, da kun én GP-medaljetager fra tidligere i sæsonen er med. Ikke desto kan vi måske få en spændende kamp om sølv og bronze.

Storfavorit er uden tvivl den forsvarende mester Javier Fernandez, som begyndte sæsonen med en sejr ved Cup of China. Her var han ikke helt perfekt i begge løb, men de stabile quads og fine programkomponenter gør det svært for de andre herrer at nå ham. En top 4 placering vil sikre verdensmesteren en plads i Finalen, som afholdes i hjemlandet.

Sergei Voronov er den regerende sølvvinder, men EM-bronzevinderen har ikke lignet sig selv denne sæson med sløsede løb, der senest førte til en 5. plads ved Cup of China. Det er især rotationen på quaden, der har givet problemer, og uden springene har han ikke meget at falde tilbage på.

Canadiske Nam Nguyen havde en stærk sæson forrige år, hvor det blev til en bronze og 4. plads ved GP'erne og senere en 5. plads ved VM. Han begyndte sæsonen med en lidt skuffende 5. plads ved Skate Canada trods solide spring, men han kunne simpelthen ikke måle sig med de andre herrer i kvaliteten. I dette felt har han dog en bedre chance.

Takahiko Kozuka har hele 13 GP-medaljer på resuméet, men de seneste sæsoner er resultaterne gået ned af bakke pga. skader: forrige sæson blev det kun en 6. og 8. plads ved GP'erne før en 12. plads ved VM. Han er stadig et stort spørgsmålstegn, da han måtte trække sig fra Cup of China grundet ankelskade.

Også Adam Rippon har kæmpet på Grand Prix'erne de seneste år, men han har haft en lovende start med sølv ved Finlandia Trophy og 4. plads ved Skate Canada. Hans triple spring inklusiv axel virker mere stabile, omend hans insisteren på quad lutz (ofte <<) kan holde ham tilbage.

Landsmand Ross Miner også en tidligere GP-medaljevinder, som har oplevet nedadgående resultater de seneste sæsonener. Især quaden og triple-triple giver ham problemer, og senest blev det kun en 7. plads ved Skate America.

Rusland sender også Adian Pitkeev, som tog en 6. plads ved Skate America, og Mikhail Kolyada som har taget sølv og bronze i Challenger Serien. Begge herrer er i stand til at lande flotte spring, men de mangler mere i præsentationen for at udgøre en reel medaljetrussel. De har dog begge en fin chance for at placere i den øvre halvdel.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Nam Nguyen CAN
3. Adam Rippon USA
4. Mikhail Kolyada RUS
5. Adian Pitkeev RUS
6. Sergei Voronov RUS
7. Takahiko Kozuka JPN
8. Ross Miner USA
9. Peter Liebers GER
10. Ivan Righini ITA
11. Alexei Bychenko ISR

Se flere detaljer her.

Rostelecom Cup 2015 forudsigelser - Isdans

Weaver/Poje, Cappellini/Lanotte og Ilinykh/Zhiganshin er blandt medaljefavoritterne.

Vi har et dybt felt hos isdanserne ved Rostelecom Cup 2015, hvor det bliver en intens duel om guld og bronze.

På papiret må Kaitlyn Weaver og Andrew Poje være favoritter, da de vandt begge deres GP'er samt Finalen forrige sæson, og denne sæson er de kommet godt fra start med en sejr ved både Finlandia Trophy og Skate Canada. Spørgsmålet bliver selvfølgelig, om de regerende VM-bronzevindere kan fastholde momentum og score lige så højt, når der er tættere konkurrenter i feltet.

Tidligere verdensmestre Anna Cappellini og Luca Lanotte havde en skuffende GP-sæson forrige år, hvor det kun blev til en enlig bronze og så senere en 4. plads ved VM. Duoen har dog nogle langt mere velmatchende programmer denne sæson, og det blev belønnet med en overraskende sejr over de regerende VM-sølvvindere ved Cup of China; her scorede de et hårstrå mere end Weaver/Poje gjorde ved Skate Canada, så endnu en guldmedalje er ganske mulig.

De nationale mestre Elena Ilinykh og Ruslan Zhiganshin er de regerende sølvvindere, men i år bliver det en kamp bare at komme på podiet igen. Parret har denne sæson solidt taget guld ved Mordovian Ornament og bronze ved Cup of China, men de manglede generelt lidt polish i begge løb.

Landsmænd Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov tog en 4. plads her forrige år, men denne gang er de uden tvivl trusler til en medalje. Parret overraskende de fleste med veltrænede fremførelser ved Skate America, som gav dem sølv. Hvis duoen har lagt tendensen til tekniske fejl på hylden, kan de uden tvivl slå ekspartnerne Ilinykh/Zhiganshin til en medalje.

Det tredje russiske par Ksenia Monko og Kirill Khaliavin har godt en GP-sølvmedalje på resuméet fra forrige sæson, men parret har generelt haft svært ved at blande sig i toppen, og ved sæsonåbneren blev det en skuffende 5. plads ved Skate Canada. Parret skal forbedre deres levels, hvis de vil have den mindste medaljechance.

Charlene Guignard og Marco Fabbri har oplevet stigende resultater, og senest tog de en flot 4. plads ved Skate Canada. Italienerne har masser af attak i deres løb, men de kan nok ikke håbe på en podieplads med mindre alle de russiske par laver store fejl.

Mine forudsigelser
1. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
2. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
3. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov RUS
4. Elena Ilinykh / Ruslan Zhiganshin RUS
5. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
6. Ksenia Monko / Kirill Khaliavin RUS
7. Viktoria Kavaliova / Yurii Bielaiev BLR
8. Rebeka Kim / Kirill Minov KOR

Se flere detaljer her.