søndag den 7. januar 2018

Nathan Chen forsvarer titel ved US Nationals 2018

Nathan Chen udfører sit lange program i San Jose.

Der var ikke den store tvivl om, hver der vil vinde herrernes titel ved 2018 U.S. Figure Skating Championships. men til gengæld ville kampen om de to andre OL-pladser blive stor, og vi fik da også en del overraskelser.

Forsvarende mester Nathan Chen var i en liga for sig, da han landede hele to quads i sit korte program og fem quads i sit friløb! Han var dog ikke fejlfri, da han havde problemer med sine ene triple axel i hvert løb (step-out, pop), men ikke desto mindre kunne han tage guldet med en margin på 40 point! Som den eneste ubesejrede herre denne sæson går han dermed mod Vinter-OL som en af storfavoritterne.

Ross Miner, som har taget en 5. plads ved disse mesterskaber de to forrige år, overraskede alle med to rene løb inklusiv en quad salchow i friløbet. Han kunne mod alles forudsigelser tage sølv, men grundet hans svage resultater denne og foregående sæson blev han ikke udtaget til OL og VM.

Juniorverdensmester Vincent Zhou havde et fald i begge løb, men han gjorde op for det med feltets mest teknisk ambitiøse indhold. Highlight i begge løb var quad lutz-triple tåloop, men i friløbet blev fire andre quads kendt underroterede. Han kunne tage bronze og en billet til Vinter-OL.

To gange GP-sølvvinder Adam Rippon leverede et super kort program, men dyre fejl i friløbet kostede: han faldt på quad lutz (<), og sidst i programmet singlede han to planlagte triple spring. Han faldt dermed til en skuffende 4. plads, men grundet hans stærke resultater denne og foregående sæson kunne han tage den sidste plads til OL.

Både Jason Brown og Max Aaron var kandidater til en OL-plads, men begge havde adskillige dyre fejl i begge løb, og de måtte derfor nøjes med en henholdsvis 6. og 9. plads.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.

Knierim'erne genvinder titel ved US Nationals 2018

Knierim/Knierim udfører deres lange program til musicalen "Ghost".

Hos parløberne ved 2018 U.S. Figure Skating Championships var spændingen lidt lavere, da vi reelt set havde ét favoritpar til titlen og Vinter-OL. Kampen om den anden plads til VM var dog mere åben.

Favoritterne Alexa Scimeca-Knierim og Chris Knierim havde som så ofte problemer med side-om-side springene i begge løb, men til gengæld var deres andre elementer i en klasse for sig i dette felt inkl. quad twist i friløbet. Ægteparret kunne dermed tage deres anden nationale titel og deres første tur til Vinter-OL.

Tidligere nationale mestre Tarah Kayne og Danny O'Shea leverede et rent kort program, og dere friløb var også solidt med undtagelse af et fald på kast triple lutz. Duoen tog sølv og en tur til VM.

Deanna Stellato-Dudek og Nathan Bartholomay havde et flot kort program, og de havde et yderst ambitiøst teknisk langt program, omend de havde småproblemer med side-om-side spring, og hun faldt på kast quad salchow. Parret tog bronze.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.