onsdag den 25. oktober 2017

Skate Canada 2017 forudsigelser - Damer

Osmond, Sotskova, Chen og Honda er blandt medaljefavoritterne.

I modsætning til forrige uges Rostelecom Cup, har vi et vidt åbent felt hos damerne ved Skate Canada 2017, hvor måske op til halvdelen af feltet har en chance for at snuppe titlen.

En lille favorit må dog alligevel være hjemmebanefavorit Kaetlyn Osmond, som kommer fra sin hidtil bedste sæson, hvor hun vandt to GP-sølvmedaljer, kvalificerede sig til Finalen og til slut vandt sølv ved VM. Osmond er i stand til at score højt pga. sine eksplosive spring og stærke præsentation, og skadesfri kan hun helt sikkert cementere sig som medaljefavorit til Vinter OL. Canadieren havde en flot sæsonstart med guld ved Autumn Classic.

Maria Sotskova havde også en flot GP-sæson med sølv og bronze, før hun dog falmede i anden halvdel med lidt skuffende løb ved både EM og VM. Russeren har ikke helt samme power og gennemslagskraft som sin konkurrenter, men hendes stadigvæk gode stabilitet og sværhedsgrad gør hende altid til en trussel; det beviste hun ved sæsonåbneren Finlandia Trophy, hvor hun tog en overbevisende sejr.

Landsmand Anna Pogorilaya havde en endnu flottere GP-sæson med to sejre og sølv ved Finalen, men katastrofe indtraf ved VM, hvor hun efter en nedsmeltning i friløbet faldt til en samlet 13. plads. Pogorilaya er i stand til at score højt, men som altid er hun lidt af et gamble. Ikke mindst nu er hun et spørgsmålstegn, da hun pga. skade endnu ikke har gjort sin sæsondebut.

Amerikanske Ashley Wagner har haft mest GP-succes i feltet med i alt fem titler under bæltet, men forrige sæson var lidt skuffende, da hun for første gang i fem år ikke kvalificerede til Finalen, og ved VM måtte hun som forsvarende sølvvinder nøjes med en 7. plads. Hun gør sin sæsondebut her, men som altid bliver nøglen af få roteret sine 3-3 kombinationer.

Landsmand Karen Chen havde en lidt blandet start på sæsonen forrige år, før hun mod slut overraskede med den nationale titel og en 4. plads ved VM i sin debut. Chen har alle elementerne til at kunne score højt, men hun kan godt være op og ned. Især plejer kombinationerne at være underroterede. Hun begyndte sæsonen med bronze ved US Classic, og efter en skuffende 6. plads ved Japan Open har hun valgt at få et nyt friløb, som hun vil debutere her.

Regerende Junior VM-sølvvinder Marin Honda gør sin senior GP-debut. Hun er kendt for sit elegante løb, og hun får brug for at gøre et statement her, hvis hun skal stille sig i godt lys for at nappe en af Japans to OL-pladser. Hun startede sæsonen med en solid sejr ved US Classic, og hun vil debutere et nyt kort program her.

Hold også øje med Rika Hongo, Alaine Chartrand og Courtney Hicks, som alle har GP-medaljer på resuméet. Alle tre damer er i stand til at score højt, men oftest kan rodede (nogle gange underroterede) landinger skade deres scores.

Mine forudsigelser
1. Kaetlyn Osmond CAN
2. Maria Sotskova RUS
3. Marin Honda JPN
4. Ashley Wagner USA
5. Anna Pogorilaya RUS
6. Karen Chen USA
7. Rika Hongo JPN
8. Courtney Hicks USA
9. Alaine Chartrand CAN
10. Kailani Craine AUS
11. Laurine Lecavelier FRA
12. Larkyn Austman CAN

Se flere detaljer her.