torsdag den 22. november 2012

Lysacek undergik operation for brok

Amerikanske Evan Lysacek undergik i tirsdag en operation for at ordne en iturevet muskel i hans mave; en lidelse også kendt under navnet sportsbrok.

Operationen var succesfuld, og man forventer fuld helbredelse. Lysacek er dog nødt til at være cirka 6 uger væk fra isen, så deltagelse ved de nationale mesterskaber i januar virker mindre sikker.

Kilde: U.S. Figure Skating

NHK Trophy 2012 forudsigelser - Parløb

Bazarova/Larionov udfører deres korte program ved Rostelecom Cup, hvor de tog sølv.

Japans eneste par, de regerende VM bronzevindere Narumi Takahashi og Mervin Tran, er ude pga. hendes skulderoperation, og parret er ude til mindst efter de nationale mesterskaber. Feltet er dermed ikke det stærkeste, da ingen tidligere VM medaljevindere er med.

Favoritter er nok russiske Vera Bazarova og Yuri Larionov. Parret startede sæsonen lidt skidt, da de måtte trække sig fra Nebelhorn Trophy pga. hendes hofteskade, men de formåede dog at komme igen og tage sølv ved Rostelecom Cup med høje scores. I Japan vil parret dog ikke have hjemmebanefordel, så de skal undgå for mange fejl, især på side-om-side springene.

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch startede sæsonen stærkt med en sejr ved U.S. Int'l FS Classic, men det blev til en lidt skuffende 4. plads ved Cup of China. Parret vil ikke få så høje programkomponenter som russerne, så de må mindske marginen ved at undgå fejl og lave levels.

Det blev kun til en 7. plads ved NHK Trophy forrige år for Marissa Castelli og Simon Shnapir, men denne sæson virker parret stærkere. Det er nemlig blevet til en 5. plads ved Skate America og en sejr ved Ice Challenge med solide scores.

Anastasia Martiusheva og Alexei Rogonov har denne sæson vundet Ondrej Nepela Trophy og en 5. plads ved Rostelecom Cup, men hendes problemer med side-om-side spring gør det svært for parret at tage medalje.

Resten af feltet er mindre erfarne. Det nye par Alexa Scimeca og Chris Knierim overraskede i deres debut sammen, da de tog guld ved Cup of Nice med teknisk solide programmer.

Landsmænd Lindsay Davis og Mark Ladwig har ikke haft samme start deres partnerskab, da det er blevet til en 5. plads ved U.S. Int'l FS Classic og 7. plads ved Skate Canada.

Et andet nyt par Nicole Della Monica og Mattheo Guarise har indtil videre taget bronze ved både Ondrej Nepela Trophy og Cup of Nice samt en 7. plads ved Rostelecom Cup.

Mine forudsigelser
1. Vera Bazarova / Yuri Larionov RUS
2. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN
3. Marissa Castelli / Simon Shnapir USA
4. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
5. Anastasia Martiusheva / Alexei Rogonov RUS
6. Nicole Della Monica og Mattheo Guarise ITA
7. Lindsay Davis / Mark Ladwig USA

Se flere detaljer her.