tirsdag den 12. oktober 2010

Tessa Virtue ude efter operation

Tessa Virtue og Scott Moir skøjter ved 'All That Skate LA' den 2. oktober. (Foto: Reuters Pictures)

Øv bøv, flere skader! Det er lige blevet offentliggjort, at Tessa Virtue i sidste uge undergik operation for at afhjælpe smerter i læg og skinneben. Smerterne skyldes den kroniske sygdom CESC (eng. chronic exertional compartment syndrome). Partner Scott Moir, som var hos Virtue ved operationen, vil fortsætte træningen alene.

Virtue undergik en lignende operation i 2008, hvilket betød at parret missede det meste af 2008-09 sæsonen, men de kom stærk igen og tog bronze ved VM og så selvfølgelig OL- og VM-guld forrige sæson.

Operationen forløb efter sigende godt, og parret forventer at være tilbage i storform. Forvent dog ikke at se dem til deres første Grand Prix Skate Canada. Deres anden Grand Prix er sæsonens sidste, nemlig Trophée Eric Bompard, så måske er de parat til den tid, men få ikke dine håb for højt oppe.

(Kilde: cbc.ca.sports/figureskating)

Golden Skate Awards 2010

Golden Skate Awards 2010 blev afholdt i lørdags i Torino, Italien, i Palavela, som er det samme stadion, hvor Vinter OL 2006 og VM 2010 blev afholdt. Golden Skate Awards er et isshow og prisuddelingsshow. Jeg kan ikke lige finde ud af hvem, der vandt hvilket priser, men jeg har fundet et par videoer på  Youtube. Deltagere tæller Evgeni Plushenko, Evan Lysacek, Miki Ando, Carolina Kostner, Anne Cappellini/Luca Lanotte, Isabelle Delobel/Olivier Schoenfelder, Valentina Marchei, Nicole Della Monica/Yannick Kocon samt Stephane Lambiel.

Carolina Kostner - nye korte program "Galicia Flamenco"
Det uflatterende kostume er ikke hendes endelige konkurrencekostume, men et look fra fra den nyeste tøjkollektion af det italienske modehus Iceberg, som vil lave Kostners kostumer fra nu af. Roberto Cavalli har hidtil lavet hendes kostumer.


Isabelle Delobel/Olivier Schoenfelder
Altid kreativ og mærkelig koreografi fra nu pensionerede Delobel og Schoenfelder.


Miki Ando - nye korte program "Piano Concerto in A minor"
En lidt mere gallavenlig version i forhold til den hun fremførte ved Japan Open.


Nicole Della Monica/Yannick Kocon - nyt korte program "Piano Fantasy"
De italienske mestre ser solide ud, men de får også konkurrence fra Berton/Hotarek. Hvem skulle have troet, at Italien pludselig ville blive stærke i parløb?


Evgeni Plushenko - det lange program fra forrige sæson "Tango Amore"

Plushenko var helt klart stjernen i showet, hvor han modtog de største klapsalvere. Han modtog også en pris for "konkurrencemæssige værdi og kontinuitet af resultater" (oversat med Google Translate). Og han bliver ved med at sige, at han vil konkurrere ved Vinter OL 2014 i Sochi!


Se flere videoer fra showet her.

Musik update og skader: Dan Zhang og Hao Zhang

Dan Zhang og Hao Zhang træner ved VM 2010, hvor de trods rene programmer endte på en lidt skuffende 5. plads. (Foto: Reuters Pictures)

Kinesiske Dan Zhang og Hao Zhang har haft en lidt mærkelig olympisk sæson, hvor de har brugt tiden i skyggen af deres ældre landsmand, de nykronede olympiske mestre Xue Shen og Hong Zhao samt nykronede verdensmestre Qing Pang og Jian Tong. Hvem kan ikke huske deres lange program fra Vinter OL 2006, hvor Dan havde et grusomt fald på deres kast quad salchow forsøg, men hun gennemførte stadig programmet, og de endte med at tage sølv? Dengang blev de spået til at være det næste store kinesiske par, men det er endnu ikke gået i opfyldelse.

Endnu en forhindring er kommet i vejen, da Hao Zhang har brækket sin hånd, hvilket har tvunget parret til at trække sig fra deres Grand Prix'er Cup of China og Trophée Eric Bompard (landsmænd Sui/Han erstatter dem i CoC, tjekkiske Klara Kadlecova/Petr Bidar i TEB). Forhåbentlig er hans hånd helet til 4CC i Taiwan, hvor de er regerende mestre.

Debutten af deres nye programmer er således udskudt, men sådan er det. Til det korte program vil de skøjte til "A Transylvanian Lullaby" af John Morris, mens det lange er til "Adagio of Spartacus and Phrygia" af Aram Khatchaturian. Begge programmer er koreograferet af Lori Nichol.

(Kilde: isuresults.com/bios)