lørdag den 24. februar 2018

Vinter OL 2018 i kunstskøjteløb - medaljeoversigt

Team Canada poserer med deres OL-guld fra holdkonkurrencen.

Nu er Vinter OL 2018 i Pyeongchang overstået, og vi kan se mod slutningen af en generation. Når jeg ser tilbage på dette OL, vil det være med glæde, da niveaet heldigvis var meget højt i alle discipliner, og de endelige medaljetager kunne ende på podiet med stærke fremførelser og uden kontroverser.

Ikke overraskende kunne Canada tage førstepladsen i medaljeræset, da de snuppede medalje i fire ud af fem discipliner. Nationen havde bare gode løbere af topkaliber i alle discipliner, og det blive spændende og udfordrende at se, at de kan bygge et lige så stærkt hold op i fremtiden.

De olympiske atler fra Rusland kunne forventligvis ikke matche deres Sochi resultat, men ikke desto mindre kunne de gå fra konkurrencen med tre medaljer. De havde dog potentiale for bedre placeringer, da de skuffede i både herrer og parløb.

Japan tog historisk to medaljer, da de gik 1-2 hos herrerne, og selvom deres damer ikke tog medalje, klarede de sig også over forventning. Tyskland gjorde også det bedste som forventet, da de tog én guldmedalje (i parløb).

Både Frankrig og Kina tog sølv, mn begge nationer var nok lidt skuffede, da de uden tvivl havde potentialet til guld. USA kunne tage to bronzemedaljer, men generelt var det nogle lave placeringer for de amerikanske løbere. Spanien kunne historisk tage deres første OL-medalje i kunstskøjteløb.

Medaljeoversigt
1. Canada (2 guld 2 bronze)
2. OAR (1 guld 2 sølv)
3. Japan (1 guld 1 sølv)
4. Tyskland (1 guld)
5. Frankrig (1 sølv)
5. Kina (1 sølv)
7. USA (2 bronze)
8. Spanien (1 bronze)

Se flere detaljer her.