mandag den 21. marts 2022

VM 2022 forudsigelser - Parløb

Japanske Miura/Kihara er blandt medaljefavoritterne hos parløberne.

Parløbernes felt ved ISU World Figure Skating Championships 2022 er særligt decimeret som følge af Ruslands og Kina ikke-deltagelse. Hele det nye podium vil derfor bestå af nye VM-medaljetagere.

Et godt bud på nye verdensmestre er japanske Riku Miura og Ryuichi Kihara, som endte på en solid 7. plads ved Vinter OL. Parret har opnået store forbedringer på kort tid - både på præsentation og teknik - og måske vigtigst af alt har de udvist god konkurrence stabilitet. De havde nogle småfejl på side-om-side springene ved OL, men i forhold til resten af feltet plejer de ikke at have adskillige fejl - det kan dog måske ændre sig, når nu de er favoritter til podiet.

De andre favoritter til guld på være Alexa Knierim og Brandon Frazier, og foruden nedsmeltning kan USA se frem til at tage deres første VM-medalje i parløb siden 2002! Knierim og Frazier er det højst rangerede par fra OL i dette felt, da de endte på en 6. plads i Beijing. Parret har de eksplosive elementer, som scorer højt, men det er uvist om de igen kan lande side-om-side springene rent - især når forventningerne denne gang er en del højere.

Deres landsmænd Ashley Cain-Gribble og Timothy LeDuc tog en 8. plads ved OL, og dermed er de også kandidater til en podieplads. Det amerikanske par er kendt for deres flotte linjer, og selv deres twist og kast er blevet nævneværdigt større denne sæson. Hun skadede dog sin ankel ved OL, hvilket måske medvirkede til hendes kiks i friløbet, så det er uvist om hun er tilbage til form igen.

Det unge georgiske par Karina Safina og Luka Berulava har haft noget af en debutsæson med en flot 4. plads ved EM og 9. plads ved OL. Duoen er stadig meget nye, og det kan til dels ses i præsentationen, men deres tekniske elementer har allerede verdensklasse kvalitet. Hvis vi ser nogle fejl fra toppen, kan dette par uden tvivl overraske med en medalje ved deres VM-debut.

Moore-Towers/Marinaro deltager ikke, og dermed er det nye par Vanessa James og Eric Radford Canadas toppar. Parrets fremførelser har svinget meget denne sæson, men de virkede i solid form ved OL, hvor de tog en 12. plads. De har måske en chance for en medalje, men de skal undgå dumme fejl på deres levels, som hidtil har gjort store indhug i deres scores.

6. Rebecca Ghilardi / Filippo Ambrosini ITA
7. Minerva Fabienne Hase / Nolan Seegert GER
8. Evelyn Walsh / Trennt Michaud CAN
9. Sara Conti / Niccolo Macii ITA
10. Miriam Ziegler / Severin Kiefer AUT

Se flere detaljer her.

VM 2022 forudsigelser - Kvinder

Den nykronede Vinter OL-bronzevinder Kaori Sakamoto er guldfavoritten hos kvinderne.

Ligesom i det post-olympiske 2018 VM, så vil vi ikke få en russiske kvindelig verdensmester ved ISU World Figure Skating Championships 2022. Denne gang skyldes det dog Ruslands udelukkelse. Ikke desto har vi et yderst spændende felt, hvor adskillige kvinder har en chance for at ende på podiet.

Favorit er dog den nykronede OL-bronzevinder Kaori Sakamoto, der flere gange har været tæt på at tage en VM-medalje. Denne sæson har hun været yderst stabil i konkurrence, og hendes gode fart og eksplosive spring er blevet belønnet af dommerne. Det er svært at se andre slå den japanske mester, hvis hun kan løbe til sit potentiale.

Den nærmeste rival er nok landsmand Wakaba Higuchi, som er den eneste VM-medaljetager i feltet; hun tog sølv i 2018. Hun tog en solid 5. plads ved Vinter OL, omend de fleste er enige om, at hun blev underscoret - hun landede trods alt en triple axel i hvert program. Higuchi er ikke helt så pålidelig som Sakamoto, men triple axelen kan måske bringe hende foran.

Sydkorea sender også et stærkt team. Young You endte på en flot 6. plads ved Vinter OL, og det er selvom hun underroterede alle triple axel forsøgene. Det var dog en stor forbedring fra 4CC, hvor hun også tog en 6. plads i et mærkbart svagere felt. Hun er dog i stand til at lande og rotere triple axelen, og hun får nok brug for springet, hvis hun vil tage medalje ved sin VM-debut.

Haein Lee erstatter Yelim Kim, som testede positiv for covid-19. Lee tog en 10. plads ved sidste VM, og ved det nylige 4CC overraskede hun de fleste med at snuppe sølvet - hun havde ellers hidtil haft en ustabil sæson. Hvis hun kan gentage sine 4CC-fremførelser, har hun måske en chance for at overraske igen.

Den amerikanske topdame er nok VM-debutanten Alysa Liu, som tog en solid 7. plads ved Vinter OL. Hun har en triple axel i repertoiret, men desværre har hun ikke landet springet rent denne sæson. Hun er dog stadig den meste stabile amerikanske kvinde i feltet og er dermed deres bedste medaljehåb.

Med russerne ude, er belgiske Loena Hendrickx Europas topdame. Hun har haft en god sæson, og senest blev det en 8. plads ved Vinter OL. I topform havde hun uden tvivl potentiale for at tage en medalje, men en nylig skade betyder at ambitionerne er blevet dæmpet til en top 10 placering.

Hold også øje med de to andre amerikanske kvinder, Mariah Bell og Karen Chen. Begge har lidt lavere sværhed end resten af feltet, men deres kvalitet betyder at de er i stand til at score højt, hvis de løber rent. Især Chen håber på at forbedre sig siden sin skuffende 16. plads ved OL - og måske hun øjner muligheden for en medalje, da hun har to VM 4. pladser på resuméet.

Japanske Mana Kawabe kunne også være et bud på en overraskelse. Hun havde noget af en nedsmeltning ved Vinter OL, hvor det blev en katastrofal 23. plads. Kawabe er dog i stand til at lande en triple axel i begge programmer, så det høje scoringspotentiale er til stede.