onsdag den 10. december 2014

Grand Prix Final 2014 forudsigelser - Isdans

Chock/Bates, Weaver/Pohe og Papadakis/Cizeron er medaljefavoritterne i isdans.

Også hos isdanserne ved Grand Prix Finalen 2014 har vi et generationsskifte, og det gælder om at etablere sig som topparret blandt tre par, der alle har vundet begge deres GP'er.

Favoritterne er nok Madison Chock og Evan Bates, som for første gang er videre til Finalen og endda som første-seedede. Amerikanerne vandt begge deres GP'erne med høje scores og store marginer takket været velkoreograferede programmer og teknisk stabilitet, og hvis de kan fastholde deres momentum har de en god chance for guld

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje er det eneste tilbagevendende par fra forrige år, hvor de tog en 5. plads. Parret lagde denne sæson ud med at slå Chock/Bates ved Nebelhorn Trophy, men trods to GP-sejre har de ikke formået at forbedre deres scores i samme grad.

Sæsonens overraskelse har været Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron, som er strøget til tops med to GP-sejre. Især deres fridans har været velmodtaget med høje scores, og kan de forbedre deres korte dans, har de i hvert fald en chance for mindst sølv.

Resten af feltet er lidt mere bagud, men der kan stadig blive indbyrdes kamp om de resterende pladser. Maia Shibutani og Alex Shibutani har solidt taget to GP-sølvmedaljer, men begge gange skuffede deres scores dem.

Piper Gilles og Paul Poirier tog også sølv ved begge deres GP'er. Canadier plejer altid at have interessant koreografi, men deres grundløb og teknik mangler nok stadig lidt mere arbejde for at de kan være trusler til podiet.

Det nye par Elena Ilinykh og Ruslan Zhiganshin imponerer med deres GPF-kvalifikation. Parret har stort potentiale - som vist i deres gode kort dans - men de mangler stadig mere finpudsning til at score højt i fridansen.

Mine forudsigelser
1. Madison Chock / Evan Bates USA
2. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
3. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
4. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
5. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
6. Elena Ilinykh / Rusland Zhiganshin RUS

Se flere detaljer her.

Grand Prix Final 2014 forudsigelser - Damer

Wagner, Radionova, Tuktamysheva og Lipnitskaia er blandt favoritterne til GPF-podiet.

Med forrige kvadrennials favoritter på pension og pause, er presset stort for damerne ved Grand Prix Finalen 2014 for at slå sit navn fast som topløberen; dette gælder især for de russiske damer, da dette er den eneste internationale konkurrence, som må have mere end tre løbere fra én nation.

Favorit er nok Elena Radionova, som tog en 4. plads forrige år. Hun er den eneste i feltet, som har vundet begge sine GP'er, og hun gjorde dette med karismatiske og særdeles teknisk svære fremførelser. Med rene løb er hun nok sikret en medalje, og det er de andre damer, som skal løbe rent, hvis de vil have et håb om guld.

Elizaveta Tuktamysheva har også haft en særdeles stærk sæson med sølv og guld ved GP'erne samt fire Senior B-sejre. Denne stabilitet tegner godt for en podieplads, men med sit brøkdel nemmere layout og svagere piruetter, er der stadig nogle andre damer i feltet der kan slå hende, hvis de løber fejlfrit.

Den regerende GPF-sølvvinder Julia Lipnitskaia var før sæsonstart spået til at være one-to-beat, men indtil videre har hun kæmpet meget meget springene, og hun var lidt heldig med at tage sølv ved begge sine GP'er. Stærke piruetter booster dog hendes score, og med rene løb har hun særdeles scoringspotentialet til at tage guld.

Den sidste russer er Anna Pogorilaya, som tog en 6. plads forrige år. Hun tog fint guld ved Skate Canada, men to skuffende programmer i Rusland betød sølv. Hun er ikke så finpudset som de andre piger, men hun forsøger de svære spring, og i dette felt vil rollen som ikke-top russer sikkert gavne nerverne.

Den ene amerikanske dame er Ashley Wagner, som er den regerende bronzevinder. Hun tog sølv og bronze ved sine GP'er, men begge gange havde hun problemer med sin triple-triple og rotation på sine spring. Hun får stadig høje programkomponenter pga. sin præsentation, men hun skal være mere succesfuld med sit tekniske indhold for at tage medalje.

Rika Hongo er substitut for skadede Gracie Gold, og hun er det eneste nye navn hos damerne. Hun overraskede alle med en sejr ved Rostelecom Cup, men det bliver svært for hende at tage medalje her uden fejl fra adskillige favoritterne. Fraværet af forventninger kan dog måske føre til overraskelserne fra japaneren.

Mine forudsigelser
1. Elena Radionova RUS
2. Elizaveta Tuktamysheva RUS
3. Julia Lipnitskaya RUS
4. Ashley Wagner USA
5. Anna Pogorilaya RUS
6. Rika Hongo JPN

Se flere detaljer her.

Grand Prix Final 2014 forudsigelser - Parløb

Stolbova/Klimov, Duhamel/Radford, Kavaguti/Smirnov og Sui/Han er blandt medaljefavoritterne.

Vi har et spændende felt hos parløberne ved Grand Prix Finalen 2014, hvor adskillige par har chance for guldet.

Småfavoritter er dog nok Ksenia Stolbova og Fedor Klimov, som gør deres første optræden ved Finalen. Russerne vandt begge deres GP'erne med nær fejlfrie programmer, og det er denne stabilitet på både spring og kast, som i hvert fald sikrer dem en plads på podiet. Med fejl har de andre par en chance for at slå dem med deres højere sværhedsgrad.

Et af disse par er Meagan Duhamel og Eric Radford, som tog en 5. plads ved Finalen forrige år. Parret har også vundet begge deres GP'er med gode marginer, og det er takket være deres høje tekniske indhold, som inkluderer side-om-side triple lutzer og kast quad salchow. Canadierne har ikke løbet rent endnu, så deres placering kommer helt an på deres fremførelser de to dage.

Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov havde en stærk start på sæson med guld ved Nebelhorn Trophy og Skate America, men de havde en del fejl ved NHK Trophy, hvor det blev til sølv. Finalen har typisk ikke været en god konkurrence for russerne, som dog har elementerne - deriblandt quad salchow - til at true til guld.

Det bliver også en indbyrdes kamp mellem de tre kinesiske par i feltet. Det hidtidige toppar Cheng Peng og Hao Zhang tog bronze og guld ved deres GP'er, og især deres store parelementer er deres styrke. Som altid vil det være hendes side-om-side spring, som kan afgøre det hele, da hun endnu ikke har fået udført dem rent i det lange program.

Wenjing Sui og Cong Han har taget sølv ved begge deres GP'er, men de har udvist store forbedringer fra den ene konkurrence til den næste. De er også kendt for deres store elementer, men side-om-side springene volder dem til tider problemer. De har dog kunne udføre den rent denne sæson.

Det bliver nok umuligt for Xiaoyu Yu og Yang Jin at tage medalje i dette felt. Parret tog også sølv ved begge deres GP'er, og selvom de har forbedret både præsentation og teknik, scorer de endnu ikke højt nok til at være en medaljetrussel i dette felt.

Mine forudsigelser
1. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
2. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
3. Wenjing Sui / Cong Han CHN
4. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
5. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
6. Xiaoyu Yu / Yang Jin CHN

Se flere detaljer her.

JGPF 2014 forudsigelser - Parløb

Seguin/Bilodeau, Vigalova/Zakroev og Fedorova/Miroshkin er medaljefavoritterne.

Parløbernes felt ved Junior Grand Prix Finalen 2014 er en god blanding af nye par og gamle kendinge.

Favoritter er canadiske Julianne Seguin og Charlie Bilodeau. Parret vandt begge deres JGP'er med høje scores og gode marginer takket været deres fine præsentation og tekniske sværhedsgrad i både solo- og parelementer. Med solide fremførelser burde de kunne tage guld.

De regerende JGPF-sølvvindere Maria Vigalova og Egor Zakroev har også vundet begge deres JGP'er denne sæson. Russerne er især stærke i parelementerne, som er eksplosive, men deres lavere sværhedsgrad i side-om-side spring (ingen tripler) gør det svært dem at true til guld.

Landsmænd Lina Fedorova og Maxim Miroshkin er de regerende bronzevindere, og de må også anses for sølvkandidater. Parret har taget sølv ved begge JGP'er, og ligesom Vigalova/Zakroev ligger deres styrke i parelementerne og svagheder i side-om-side spring.

De to nye russiske par Kamilla Gainetdinova og Sergei Alexeev samt Daria Beklemisheva og Maxim Bobrov har forståeligt nok ikke samme finish som ovenstående par, men de forsøger til gengæld to side-om-side triple spring deres friløb. Med fortsat forbedringer kan de måske true til en medalje, hvis nogle af ovenstående laver dyre fejl.

Amerikanske Chelsea Liu og Brian Johnson er overraskende de eneste amerikanske juniorer til finalen. De mangler dog stadig stabilitet og sværhedsgrad til andet end en 6. plads.

Mine forudsigelser
1. Julianne Seguin / Charlie Bilodeau CAN
2. Maria Vigalova / Egor Zakroev RUS
3. Lina Fedorova / Maxim Miroshkin RUS
4. Daria Beklemisheva / Maxim Bobrov RUS 
5. Kamilla Gainetdinova / Sergei Alexeev RUS 
6. Chelsea Liu / Brian Johnson USA

Se flere detaljer her.