mandag den 9. august 2010

Ambitiøse Mao Asada vil forsøge det hidtil sværeste program!

Mao Asada havde i går en åben træningssession, så her var der rig mulighed for pressen at iagttage udviklingen af hendes spring under lære af den nye springtræner Hiroshi Nagakubo.

Asadas spring får for tiden en komplet overhaling, da hun i de seneste sæsoner har haft problemer med forkert skær på sin lutz samt underrotationer på adskillige spring. At lære nye teknikker tager som regel et par sæsoner, så hendes spring vil nok være en del upålidelige den fortkommende sæson.  Derfor har Asada og Nagakubo også erklæret, at de vil give sig god tid med at øve springene, og faktisk vil Asada først begynde at træne sine programmer i slutningen af august.

Ikke desto mindre er Asada og Nagakubo ambitiøse, hvad angår de planlagte spring i de to programmer: i det korte program vil hun forsøge en triple axel, en 3-3 kombination og endnu et triple spring - altså 4 triple spring i alt, hvilket aldrig er gjort/tilladt før for en dame. I det lange program vil hun udføre to triple axeler, to forskellige 3-3 kombinationer, igen forsøge en triple lutz, faktisk forsøge alle de 6 forskellige triple spring og måske endda en quad!

Hmm... Jeg tror først på det, når jeg ser det, men det kan vel aldrig skade at have ambitioner til Vinter OL 2014 i Sochi.

 Et nyhedsklip, hvor hun træner dobbelt- og triple axel (Kanako Murakami, Takahiko Kozuka og Yuzuru Hanyu er også med):


Her træner hun sin (f)lutz:


(kilde: hochi.yomiuri.co.jp (japansk))

Yuna Kim planlægger isshow i LA

Yuna Kim med sit æresborgerbevis. (Foto: Yonhap News Agency)

Yuna Kim Dagen, den 7. august, forløb fredeligt i LA. Yuna Kim blev æresborger, donerede et par signerede skøjter, modtog "Proud Korean Award" samt 10.000 dollars, som hun (selvfølgelig) valgte at donere til UNICEF.

Desuden annoncerede Kim, at hun vil deltage i isshowet "All That Skate LA" fra den 2.-3. oktober. Isshowet afholdes af Kims management bureau All That Sport og vil være deres første på udenlandsk grund. Showet vil finde sted i den samme arena, hvor Kim vandt sin VM-titel, nemlig i Staples Center. Detaljer vedrørende programmer og deltagere vil blive offentliggjort senere. Forhåbentlig Michelle Kwan vil deltage og skøjte på hjemmebane for første gang i flere år?

(Kilde: DAUM (koreansk))

Musik update: Ksenia Monko og Kirill Khaliavin

Det russiske isdansepar Ksenia Monko og Kirill Khaliavin har afsløret musikken til deres to nye programmer. Deres korte dans vil være til Padam af Edith Piaf, mens deres fridans vil være til musikken fra filmen Frida.

Parret havde deres gennembrudssæson forrige sæson, da de vandt begge deres Junior Grand Prix'er samt tog guld ved Junior Grand Prix Finalen. Ved Junior VM vandt de bronze.

De har skøjtet sammen siden 2000, og med en alder på hhv. 18 og 19 år kan de skøjte endnu en sæson som juniorer, hvilket de også har valgt at gøre. Grunden til dette skyldes, at de vil tjene flere point til deres placering på ISU Verdensrangliste, før de bliver seniorer.

(Kilde: Goldenskate)