søndag den 12. januar 2014

Det amerikanske landshold til Vinter OL 2014 (damer, parløb og isdans)

Fire damer på podiet, men kun tre pladser til Vinter OL 2014 (foto: Getty).

Jeg fik tidspunktet lidt forkert, for det amerikansk landshold til Vinter OL 2014 i Sochi blev annonceret ved frokosttid (amerikansk). Landsholdet til Four Continents, Junior VM og senior VM er endnu ikke annonceret.

Damer
Spørgsmålet var, om de ville udvælge Ashley Wagner på baggrund af hendes forrige stærke sæsoner, og svaret var ja. Dette betyder desværre, at bronzevinder Mirai Nagasu ikke kommer til sit andet Vinter OL.

Polina Edmunds
Gracie Gold
Ashley Wagner

Parløb
I parløb gik de blot efter det nationale resultat - måske fordi USA er ekstreme longshots for medaljer uanset hvad? Bronzevindere med kun 0.26 points margin, Caydee Denney og John Coughlin bliver hjemme.

Marissa Castelli/Simon Shnapir
Felicia Zhang/Nathan Bartholomay

Isdans
Dette var mere en no-brainer, da det nationale resultat stemte overens med de internationale resultater. Det er stadig en skam, at Madison Hubbell og Zachery Donohue må blive hjemme.

Madison Chock/Evan Bates
Meryl Davis/Charlie White
Maia Shibutani/Alex Shibutani

Kilde: pressekonference (youtube)

Gracie Gold snupper guldet ved U.S. Nationals 2014

Gracie Gold udfører et lunge i sit lange program til Tornerose (foto: Getty)

Det blev en nat med både sejrsrus og hjertesorger, da damerne ved de amerikanske nationale mesterskaber 2014 løb deres lange programmer. Se videoer her.

Fører Gracie Gold imponerede med igen et stærkt program, hvor hun fik landet syv triple spring deriblandt triple lutz-triple tåloop og double axel-triple tåloop. Den eneste fejl var step-out og hånd på triple (f)lip. En enorm FS score på 139.57 point betød, at hun kunne tage sin første nationale titel med en stor margin, og billetten til Vinter OL er så godt som sikret.

15-årige Polina Edmunds leverede et teknisk stærkt program, her med seks triple spring. Highlights var triple lutz-triple tåloop og triple flip-half loop-triple salchow, men hun var ikke fejlfri, da hun faldt på en solo triple (f)lip. Dagens andenbedste score på 126.88 point gav hende sølv i sin seniordebut.

Konkurrencens comeback kid var Mirai Nagasu. Hun virkede lidt forsigtig i starten og lagde lidt skævt ud med en underroteret triple flip, men resten af programmet og dets fem triple spring blev udført uden fejl. En FS score på 125.30 point var nok til at give hende bronze.

Det var lidt deja-vu for Ashley Wagner, som igen skuffende endte en plads for lavt for at være sikret en OL-plads. Hun lagde ud med et fald på triple flip-triple tåloop (underroteret) og havde senere et fald på en triple loop. Et par andre spring var på to fødder, og hendes score på 118.03 point holdte hende på en 4. plads.

Wagners stærke sæson vil måske sikre hende en billet til Vinter OL 2014, men om det bliver på bekostning af Edmunds eller Nagasu er endnu uvist. Afgørelsen vil blive offentliggjort i dag (i morgen dansk tid).

Samantha Cesario gjorde et stærkt comeback efter et skuffende kort program. Hun fik landet seks rene triple spring - kun en double axel blev kendt underroteret. Samlet trak hun sig op på en 5. plads.

Christina Gao havde problemer med alle sine spring i anden halvdel, deriblandt to fald, og hun faldt til en skuffende samlet 8. plads.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.

Davis/White tager sjette national titel med perfekt score

Charlie White svinger Meryl Davis på indgangen til deres kurveløft i fridansen (foto: Getty)

Isdansernes konkurrence ved de amerikanske nationale mesterskaber 2014 sluttede i nat med fridansene, hvor alle topparrene virkelig fik leveret til deres yderste.

Førerne Meryl Davis og Charlie White havde en smuk og ubesværet fridans til Scheherazade med atletiske løft og hurtige trin. Dommerne fandt fridansen perfekt, da parret opnåede en FD score på 119.50 point, hvilket er det højst mulige for en fridans under dette system. Parret kunne dermed tage deres sjette nationale titel.

Madison Chock og Evan Bates leverede deres fridans til Les Misérables uden tilbageholdenhed og alligevel med præcision. Deres diagonale trinsekvens var level 3, men de andre elementer blev tildelt level 4. En FD score på 108.03 point betød, at de kunne tage sølv for andet år i træk med en god margin.

Ændringer i deres Michael Jackson fridans var en succes for Maia Shibutani og Alex Shibutani, der fik solgt den godt til publikum. De gav et par point væk, da begge trinsekvenser samt twizzles blev tildelt level 3, men deres FD score på 102.44 point var nok til at give dem bronze.

Madison Hubbell og Zachery Donohue havde en smuk og jagende fridans. De opnåede level 3 på begge trin, mens resten af elementerne fik level 4. De fik dog lavere programkomponenter end Shibutani'erne, og med en FD score på 101.58 point måtte de forblive på en 4. plads - hvilket nok betyder, at de ikke vil blive sendt til Vinter OL.

Top 5 blev rundet af med Alexandra Aldridge og Daniel Eaton, der ligesom i den korte dans løb deres sæsons bedste dans.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.

Castelli/Shnapir forsvarer national titel trods fejl

Castelli/Shnapir udfører et løft i deres lange program til Skyfall (foto: Getty)

De første seniorresultater fra de amerikanske nationale mesterskaber 2014 blev fundet, da parløbernes i aftes løb deres lange programmer.

Førerne Marissa Castelli og Simon Shnapir lagde godt ud med triple twist, men hun doublede side-om-side triple tåloop - de fik dog landet side-om-side triple salchows. Der var problemer med begge kast salchows, da hun faldt på quad-forsøget og havde step-out på triplen. Resten af deres elementer var dog solide, og selvom deres FS score på 132.58 point kun var dagens tredjebedste, var deres margin fra det korte program nok til at give dem guldet.

Felicia Zhang og Nathan Bartholomay havde deres livs løb, da de fik udført alle elementer rent. Side-om-side spring var triple tåloops og double axel-double axel sekvens, mens kast var triple flip og triple salchow. En FS score på 135.33 point betød, at de samlet kunne tage sølv.

Konkurrencens pre-favoritter Caydee Denney og John Coughlin leverede et stærkt program med bl.a. side-om-side triple tåloop samt kast triple flip og triple loop. Han singlede dog alle spring i deres trespringskombination. Parret vandt det lange program med en score på 136.03 point, hvilket rykkede dem op på bronze - kun 0.29 point fra sølv.

Castelli/Shnapir er nok sikret en tur til Vinter OL, men den anden billet er stadig ubestemt mellem Zhang/Bartholomay og Denney/Coughlin, da marginen mellem dem er så lille. Udnævnelser vil blive offentliggjort i morgen.

Alexa Scimeca og Chris Knierim havde et solidt program, omend de havde lidt usikre landinger på begge kast. De kunne rykke op på en samlet 4. plads og tage pewter (tin).

DeeDee Leng og Timothy LeDuc, som lå på en 3. plads efter det korte program, faldt til en samlet 7. plads, efter et særdeles fejlfyldt program med bl.a. to fald.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.