tirsdag den 24. januar 2017

EM 2017 kunstskøjteløb forudsigelser - Parløb

Savchenko/Massot, Tarasova/Morozov og Stolbova/Klimov er favoritter i parløb.

Vi har et spændende felt hos isdanserne ved European Figure Skating Championships 2017, da hele tre par har en chance for guldet. Skader betyder, at de tre par for første gang denne sæson konkurrerer mod hinanden ved EM.

De regerende EM-sølvvindere Aliona Savchenko og Bruno Massot havde en flot sæsonstart med to GP-sejre, men de er lidt af et spørgsmålstegn, da hun siden november har været ude med ankelskade. Parret kan score højt pga. deres store elementer og høje programkomponenter, men de har endnu ikke mestret at udføre deres svære elementer rent. Med et mere konservativt layout har de måske chancen for at snuppe guldet.

Tidligere to gange EM-sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov har ikke konkurreret internationalt denne sæson pga. hendes ankelskade, men de deltog i de russiske mesterskaber, hvor de trods lidt rust og mere konservativt indhold akkurat løb med sejren. Parret er normalt pålidelige løbere, hvilket giver dem en trumf i et upålidelig felt.

To gange regerende EM-bronzevindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov overraskede de fleste med en sejr ved GPF. Duoen er kendt for deres eksplosive elementer, men de mangler til tider det ekstra flair på isen, som de to ovenstående par har. Hvis han kan undgå problemer på side-om-side springene i friløbet har de dog chance for sejren.

Det tredje russiske par er Natalia Zabiiako og Alexander Enbert, som har haft en flot sæson med bl.a. en 4. plads ved GPF og bronze ved de russiske mesterskaber. Parret har en fin klassisk stil, men deres sværhed er en smule lavere end favoritternes, så en medalje virker som en fjern mulighed med mindre ovenstående laver multiple fejl.

Hold øje med franske Vanessa James og Morgan Cipres, som tog en 4. plads her forrige år. Parret har opnået nogle høje scores i løbet af sæsonen, og de forsøger høj sværhed med bl.a. kast quad salchow. Dog har de en tendens til at lave mange småfejl i løbet af deres programmer.

På hjemmebane vil vi se EM-debutten for Anna Duskova og Martin Bidar, som er de regerende Juniorverdensmestre. Det unge par var været lidt rustne under JGP'erne, men de formåede stadig at snuppe sølv ved JGPF. I dette felt burde en top 10 placering være mere en rimelig at opnå.

Mine forudsigelser
1. Aliona Savchenko / Bruno Massot GER
2. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
4. Natalia Zabiiako / Alexander Enbert RUS
5. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
6. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
7. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
8. Anna Duskova / Martin Bidar CZE

Se flere detaljer her.

EM kunstskøjteløb 2017 forudsigelser - Damer

Medvedeva, Sotskova, Pogorilaya og Kostner er medaljekandidater hos damerne.

EM 2017 i kunstskøjteløb European Figure Skating Championships 2017 begynder i morgen med damernes disciplin, og ligesom de to forrige år er russisk dominans det mest sandsynlige udfald - en spoiler kan dog komme fra en 5-gange tidligere Europamester.

Favorit er selvfølgelig den forsvarende mester Evgenia Medvedeva, som har været ubesejret i over et år. Hendes styrke er selvfølgelig hendes evne til at levere sit svære indhold rent gang på gang, og hun har måske endda råd til 1-2 fejl og stadig vinde guld. Vi så hende senest ved de russiske mesterskaber, hvor hun nærmest fløj til sejren uden besvær.

To gange regerende EM-bronzevinder Anna Pogorilaya kommer fra sin hidtil stærkeste sæson med to GP-sejre og bronze ved Finalen. Hun døjede en smule med knæskade ved de russiske mesterskaber i december, men hun formåede stadig at udføre to stærke løb og tage en 4. plads (mange mente dog, at hun fortjente bronze). Med rene løb har hun uden tvivl chancen for at rykke op til sølv.

Den russiske nationale bronzevinder Maria Sotskova gør sin EM-debut efter en stærk GP-sæson med sølv og bronze og en tur til Finalen. Med undtagelse af Medvedeva, er Sotskova måske den mest stabile dame i feltet, omend hun til tider taber point på underrotationer og en smule lavere programkomponenter.

Fem gange Europamester Carolina Kostner er i en alder af 29 år en veteran i feltet, men hendes comeback har indtil videre gået hæderligt med en sejr ved Golden Spin og de nationale mesterskaber. Indtil videre er farten og springene stadig lidt rustne (især i friløbet), men med yderligere forbedringer (eller fejl fra Pogorilaya/Sotskova) har italieneren en chance for medalje.

Vi har ikke flere medaljekandidater end ovenstående fire damer, da scoringspotentialet falder stejlt derefter. Ikke desto mindre har vi nok omkring 12-15 damer, som papiret kæmper om de sidste pladser i top 10.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Anna Pogorilaya RUS
3. Maria Sotskova RUS
4. Carolina Kostner ITA
5. Laurine Lecavelier FRA
6. Nicole Schott GER
7. Mae Berenice Meite FRA
8. Nicole Rajicova SVK
9. Roberta Rodeghiero ITA
10. Ivett Toth HUN

Se flere detaljer her.

EM 2017 i kunstskøjteløb - tidsplan


Sæsonen begynder endelig for ISU mesterskaberne, og vi begynder med EM i kunstskøjteløb, som har 125 års jubilæum. ISU European Figure Skating Championships 2017 finder sted den 25.-29. januar i Ostrava i Tjekkiet, og der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau.

Tidsplan

Onsdag den 25. januar
11:00-16:00 - Damer: kort program
18:00-18:30 - Åbningsceremoni
18:45-22:00 - Parløb: kort program

Torsdag den 26. januar
12:00-16:30 - Isdans: kort dans
19:00-22:00 - Parløb: langt program

Fredag den 27. januar
11:15-16:30 - Herrer: kort program
18:00-22:00 - Damer: langt program

Lørdag den 28. januar
13:30-17:00 - Isdans: fridans
17:50-22:00 - Herrer: langt program

Søndag den 29. januar
14:30-17:00 - Gala opvisning

Se det på TV og internet?
Både Eurosport 1 og Eurosport 2 vil vise meget (ikke al) konkurrencen live. For up-to-date nyheder følg mig eller det officielle hashtag #EuroFigure på Twitter.

Se flere detaljer her.

De canadiske landshold til ISU mesterskaber 2017

Det canadiske landshold i isdans til både 4CC og VM 2017.

De canadiske mesterskaber Canadian National Skating Championships 2017 fandt sted den 16.-22. januar 2017 i Ottawa, Ontario, og der blev konkurreret i alle fire discipliner på senior, junior og novice niveau. Straks efter blev landholdene til ISU mesterskaberne offentliggjort.

World Championships 2017 (VM)
VM bestemmer antallet af startpladser til OL, og heldigvis for Canada klarede favoritter sig godt ved de nationale mesterskaber, og derfor sendes de topplacerede med én undtagelse: Seguin/Bilodeau sendes over Moore-Towers/Moscovitch. Begge par har døjet med skader, men Seguin/Bilodeau har dog konkurreret internationalt denne sæson.

Herrer: Patrick Chan, Kevin Reynolds
Damer: Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman
Parløb: Duhamel/Radford, Ilyushechkina/Moscovitch, Seguin/Bilodeau
Isdans: Virtue/Moir, Weaver/Poje, Gilles/Poirier

Four Continents Championships 2017 (4CC)
Her er de simpelt gået med de topplacerede løbere.

Herrer: Patrick Chan, Kevin Reynolds, Nam Nguyen
Damer: Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman, Alaine Chartrand
Parløb: Duhamel/Radford, Ilyushechkina/Moscovitch, Moore-Towers/Moscovitch
Isdans: Virtue/Moir, Weaver/Poje, Gilles/Poirier


World Junior Championships 2017 (Jr VM)
I parløb og isdans er de gået med de bedst placerede i juniorrækken, mens de i singles er gået med de bedste senior-placerede juniorløbere. Den ene undtagelse er Orzel, som tog sølv i juniorrækken (juniormesteren var for ung).

Herrer: Nicolas Nadeau, Roman Sadovsky, Conrad Orzel
Damer: Sarah Tamura
Parløb: Walsh/Michaud, Matte/Ferland
Isdans: Lajoie/Lagha, Stairs/Royer

Se flere detaljer her.

Chan tager sin niende canadiske titel med overbevisning

Patrick Chan udfører sit lange program ved de canadiske mesterskaber.

De canadiske mesterskaber Canadian National Skating Championships 2017 sluttede med herrernes konkurrence, og der var nok aldrig tvivl om, hvem der ville løbe med sejren. Kampen var om sølv og den anden plads til VM.

Tre gange verdensmester Patrick Chan havde problemer i sit korte program, da han havde step-out på alle spring: quad tåloop, triple axel og triple lutz-triple tåloop. Ikke desto mindre kunne han tage en behagelig føring. Han kom dog igen med et nær fejlfrit langt program, hvor han landede quad tåloop og quad salchow samt syv triple spring. Samlet kunne han dermed snuppe sin niende nationale titel med en margin på over 41 point.

Kevin Reynolds lagde ud med et fald på quad salchow(<) i det korte program, men han kom igen med quad tåloop-triple tåloop og triple axel. En ugyldig parallepiruette kostede point, men han kunne stadig tage en foreløbig andenplads. Det lange program var bedre med fire quad forsøg (to urene) og fire triple spring. Han kunne tage karrierens fjerde nationale sølvmedalje.

Også Nam Nguyen havde springproblemer i det korte program, da han faldt på quad salchow og havde en vending imellem sin triple flip-triple tåloop. I det lange program faldt han igen på den ene quad salchow, men han fik landet den anden samt syv triple spring. Samlet kunne han snuppe bronze.

Regerende Junior VM-sølvvinder Nicolas Nadeau har været ude med skade, og han var ikke i topform i det korte program, hvor han snublede ud af quad tåloop og singlede begge spring i sin kombination. Han gjorde det bedre i friløbet, hvor han bl.a. landede en quad loop på to fødder. Han endte på en samlet 4. plads.

RankScoreNameSegment1Segment2
1296.86Patrick Chan - CO91.50   (1)205.36    (1)
2255.77Kevin Reynolds - BC/YK81.76   (2)174.01    (2)
3240.60Nam Nguyen - CO76.08   (4)164.52    (4)
4238.22Nicolas Nadeau - QC72.82   (5)165.40    (3)
5231.04Keegan Messing - AB/NT/NU72.09   (8)158.95    (5)
6227.16Elladj Baldé - QC77.45   (3)149.71    (6)
7213.39Liam Firus - BC/YK72.41   (6)140.98    (7)
8203.91Bennet Toman - CO68.14   (11)135.77    (8)
9202.96Roman Sadovsky - CO72.38   (7)130.58    (10)
10201.09Mitchell Gordon - BC/YK70.48   (9)130.61    (9)
11196.78Joseph Phan - QC66.51   (12)130.27    (11)
12194.90Edrian Paul Celestino - QC69.41   (10)125.49    (12)
13179.70Samuel Morais - QC59.78   (15)119.92    (13)
14171.46Jack Kermezian - QC61.78   (13)109.68    (16)
15169.40Alexander Lawrence - BC/YK58.05   (18)111.35    (14)
16168.80Shaquille Davis - CO58.31   (16)110.49    (15)
17168.62Laurent Guay - QC60.16   (14)108.46    (17)
18166.58Antony Cheng - BC/YK58.21   (17)108.37    (18)
19160.63Olivier Bergeron - QC54.35   (19)106.28    (19)
20149.65Dustin Sherriff-Clayton - AB/NT/NU51.13   (20)98.52    (20)
21138.63Dominic Rondeau - QC46.87   (21)91.76    (21)

Se flere detaljer her.