tirsdag den 24. januar 2017

EM 2017 kunstskøjteløb forudsigelser - Parløb

Savchenko/Massot, Tarasova/Morozov og Stolbova/Klimov er favoritter i parløb.

Vi har et spændende felt hos isdanserne ved European Figure Skating Championships 2017, da hele tre par har en chance for guldet. Skader betyder, at de tre par for første gang denne sæson konkurrerer mod hinanden ved EM.

De regerende EM-sølvvindere Aliona Savchenko og Bruno Massot havde en flot sæsonstart med to GP-sejre, men de er lidt af et spørgsmålstegn, da hun siden november har været ude med ankelskade. Parret kan score højt pga. deres store elementer og høje programkomponenter, men de har endnu ikke mestret at udføre deres svære elementer rent. Med et mere konservativt layout har de måske chancen for at snuppe guldet.

Tidligere to gange EM-sølvvindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov har ikke konkurreret internationalt denne sæson pga. hendes ankelskade, men de deltog i de russiske mesterskaber, hvor de trods lidt rust og mere konservativt indhold akkurat løb med sejren. Parret er normalt pålidelige løbere, hvilket giver dem en trumf i et upålidelig felt.

To gange regerende EM-bronzevindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov overraskede de fleste med en sejr ved GPF. Duoen er kendt for deres eksplosive elementer, men de mangler til tider det ekstra flair på isen, som de to ovenstående par har. Hvis han kan undgå problemer på side-om-side springene i friløbet har de dog chance for sejren.

Det tredje russiske par er Natalia Zabiiako og Alexander Enbert, som har haft en flot sæson med bl.a. en 4. plads ved GPF og bronze ved de russiske mesterskaber. Parret har en fin klassisk stil, men deres sværhed er en smule lavere end favoritternes, så en medalje virker som en fjern mulighed med mindre ovenstående laver multiple fejl.

Hold øje med franske Vanessa James og Morgan Cipres, som tog en 4. plads her forrige år. Parret har opnået nogle høje scores i løbet af sæsonen, og de forsøger høj sværhed med bl.a. kast quad salchow. Dog har de en tendens til at lave mange småfejl i løbet af deres programmer.

På hjemmebane vil vi se EM-debutten for Anna Duskova og Martin Bidar, som er de regerende Juniorverdensmestre. Det unge par var været lidt rustne under JGP'erne, men de formåede stadig at snuppe sølv ved JGPF. I dette felt burde en top 10 placering være mere en rimelig at opnå.

Mine forudsigelser
1. Aliona Savchenko / Bruno Massot GER
2. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
4. Natalia Zabiiako / Alexander Enbert RUS
5. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
6. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
7. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
8. Anna Duskova / Martin Bidar CZE

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: