tirsdag den 5. oktober 2010

Yuna Kims nye træner er Peter Oppegard

Yuna Kim og hendes nye træner Peter Oppegard demonstrerer en lille træningssession for pressen. (Foto: Reuters)

Okay, så det blev (som forventet) ikke Michelle Kwan, der ville blive Yuna Kims nye træner, men vi bli'r stadig i familien...

Yuna Kims nye træner er nemlig lige blevet offentliggjort til at være 51-årige Peter Oppegard. Oppegard har en fortid i parløb - sammen med Jill Watson har han vundet de amerikanske nationale mesterskaber tre gange samt VM-bronze i 1987 og OL-bronze i 1988. Han er desuden gift med Michelles søster, Karen Kwan, og de har sammen to børn.

Yuna Kim vil dermed fortsætte med at træne i Californien ved skøjtebanen East West Ice Palace, som er ejet af Kwan familien. Hun vil desuden begynde at arbejde med sit nye korte program i midten af måneden sammen med David Wilson (det korte program af Shae-Lynn Bourne bliver ikke til noget alligevel?)

Oppegard træner mest par og har ikke trænet nogle singles damer på højt niveau siden Angela Nikodinov, så han burde have god tid til sin nye elev.

(kilde: universalsports.com)

JGP Pokal der Blauen Schwerter 2010

Sæsonens sjette Junior Grand Prix, Pokal der Blauen Schwerter 2010, begynder i morgen i Dresden i Tyskland og varer indtil på lørdag den 9. oktober. Der bliver afholdt konkurrence i alle fire discipliner. Favoritterne til medaljerne er:

Junior Herrer
Herrernes konkurrence er ret åben, da ingen guld- eller sølvmedaljetager fra tidligere i sæsonen deltager. Kazakhstanske Abzal Rakimgaliev vandt bronze ved JGP SBC Cup for to uger siden, så endnu en medalje kunne kvalificere ham til Finalen for første gang. Richard Dornbush endte lidt skuffende på en 4. plads ved JGP Cup of Austria, så her får han endnu en chance. Russiske Gordei Goshkov endte også på en 4. plads ved sin første JGP i sæsonen. Japanske Fumiya Itai kan måske også tage en medalje, hvis han har forbedret sig siden JGP Cup of Austria, hvor han endte på en 5. plads. Danmark er repræsenteret af Keiran Araza.

Junior Damer
Favoritten her er klart russiske Elizaveta Tuktamisheva, som formåede at vinde JGP Cup of Brasov på trods af fremførelser langt under hendes potentiale. Forhåbentlig har hun lært at takle presset her. Hendes landsmand, den regerende Junior VM bronzevinder, Polina Agafonova deltager også, selvom hun endte på en skuffende 7. plads sin sæsons første JGP. Amerikanerne er ledt an af Christina Gao, der vandt sølv i JGP Cup of Austria med to solide programmer. Landsmanden Felicia Zhang (der også skøjter parløb med Taylor Toth) gør sin JGP-debut her. Sydkoreas nye håb Hae-Jin Kim gør ligeledes sin JGP-debut her. Kim vandt bl.a. de nationale mesterskaber samt Triglav Trophy forrige sæson. Kinesiske Kexin Zhang, der vandt bronze i JGP SBC Cup, deltager også. Danmark er repræsenteret af Daria Podtelejnikova.

Junior Parløb
De to øverste skamler på podiet vil formentlig bestå af kinesiske Wenjing Sui og Cong Han samt japanske Narumi Takahashi og Mervin Tran. Begge par vandt sølv ved deres to forrige JGP'er, og de behøver faktisk kun en top 6 placering (cirka) for at kvalificere sig til Finalen, hvor de er hhv. regerende guld- og sølvmedaljetagere (Takahashi og Tran har dog også to Senior JGP'er, så teoretisk set kunne de også kvalificere sig til Finalen på seniorniveau, som foregår samtidig med juniorversionen?). Bronze er lidt mere tricky, men et godt gæt kunne være russiske Tatiana Danilova og Andrei Novoselov, der endte på en 4. plads ved JGP Cup of Austria.

Junior Isdans
Favoritterne her er amerikanske Charlotte Lichtman og Dean Copely, som vandt JGP Cup of Austria. De vil dog få konkurrence fra to russiske par: Evgenia Kosigina og Nikolai Moroshkin, som tog bronze ved JGP Courchevel, samt Marina Antipova og Artem Kudashev, som har kvalificeret sig til Finalen de to forgangne sæsoner.

19:30 - Gallafremvisning

Se flere detaljer på på officielle hjemmeside eislauf-union.de/PokalderBlauenSchwerter2010.html

Yuna Kim offentliggør træner i dag

Yuna Kim vil i dag ved en pressekonference offentliggøre sin nye træner. Konferencen finder sted i East West Ice Palace i Californien lokal tid 2:00 pm (dansk tid kl. 21.00). Hendes nye træner vil også være til stede.

Kims split med tidligere træner Brian Orser var grimt, så forhåbentlig ved den nye træner, hvad han roder sig ud i. Stort pres ligger forude, da Kim vil prøve at generobre sin VM-titel til marts.