søndag den 31. januar 2010

Miki Ando - Kostumer

Det korte program
Musik: "Requiem" af Wolfgang Amadeus Mozart

Hver sæson skal Ando altid have et kostume, der ligner noget der har været igennem en makuleringsmaskine. Hvorfor? Alle ved jo, at du skøjter bedst, når du bærer noget mere stilfuldt jf. VM 2007 (guld) og VM 2009 (bronze). I år var hendes korte program oprindeligt et gallaprogram, men efter kritik af hendes oprindelige korte program "Queen of the Night", byttede hun dem om.

Programmet "Requiem" er til minde om Andos afdøde far, så måske det iturevne look skal symbolisere døden? I så fald mener jeg at sølvkorset er nok. Hvis hun nu fjernede de sorte piberense-lignende rør på overdelen, ville kostumet blive meget bedre.

Bedømmelse: 3.00/10.00

Det lange program
Musik: "Rome" soundtrack + "Marco Polo" soundtrack af Ennio Morricone + "Mission Cleopatra" fra filmen Asterix og Obelix, af Philippe Chany

Rostelecom Cup

Miki Ando har døbt sit lange program "Cleopatra", og ligesom Cleopatra har Miki Ando også en stor garderobe; indtil videre har hun båret 4 forskellige kostumer til 4 forskellige konkurrencer. Ved Rostelecom Cup bar hun en brun og guld kjole med masser glimtende sten, så selvfølgelig elsker jeg den! Udsmykningen ved halsen og overdelen signalerer Cleopatra på en smagfuld måde, og guldunderskørtet bevæger sig smukt, når hun springer.

Bedømmelse: 7.00/10.00


NHK Trophy

Ved NHK Trophy valgte Ando at portrættere Cleopatra på en mere tegneserie-agtig måde med den klare blå og guld farve. Skørtet har et spændende snit, og ærmerne med "armbåndene" og slangen er gode detaljer. Dog er brugen af hudfarvet stof på overdelen gået for vidt: på lang afstand virker hun nøgen med kun et øje og en blomst til at dække hendes bryster!

Bedømmelse: 3.00/10.00


Grand Prix Finalen

Andos kostume ved Grand Prix Finalen minder en del om det, hun bar ved NHK Trophy; samme farver, armbånd og slange på ærmet samt halssmykket. Denne gang tilføjede hun dog et hovedsmykke samt masser af ekstra sten, hvilket gør kostumet en for overlæsset.

Bedømmelse: 4.00/10.00


De japanske mesterskaber

Ved de japanske mesterskaber var Andos kostume mindre Cleopatra og mere Jane (som i Tarzan & Jane), men der var stadig masser af slanger, 4 for at være præcis. Selve kjolen snit er mere simpelt end de to foregående, så det glimtende leopardprint virker ikke så skrigende.

Bedømmelse: 5.00/10.00

Galla
Musik: "Queen of the Night" fra filmen The Draughtsman's Contract, af Michael Nyman

Andos oprindelige korte program fik en dårlig modtagelse, og dette kan måske skyldes, at der er sidder en stor edderkop fast på hendes bryst. En edderkop!

Bedømmelse: 2.00/10.00

Vinter OL

Ifølge rygter vil hendes kostume til det lange program være designet af hendes mor og en manga kunstner, så forvent flere skøre kostumer fra Miki Ando. Forhåbentligt vil det være pænere end det, hun bar i Torino 2006.

Miki Ando update

Japanske Miki Ando har rykket sin træningsbase til Simsbury, Connecticut, hvor hun vil forberede sig til Vinter OL. Se nyhedsklip her:


Wow... I dette klip lander hun både en 2axel-3tåloop, 3lutz-3loop og 3salchow-3loop! Forhåbentligt for vi disse spring at se ved OL.

Tamar Katz, nægtet en tur til Vinter OL?

Tamar Katz udfører en piruette i sit korte program ved dette års EM. Hun endte på en 21. plads efter det korte program og kvalificerede sig dermed ikke videre til det lange program. (Foto: daylife.com)

Tamar Katz er den første israelske kvinde, der har kvalificeret sig en plads i damernes disciplin til Vinter OL, men den Israelske Olympiske Komité vil ikke lade hende deltage.

Ifølge ISUs regler kvalificerede Katz sig en plads til Vinter OL via sin 12. plads ved Nebelhorn Trophy, men den Israelske Olympiske Komité kræver, at deres skøjteløbere placerer i top 14 ved EM, før de vil tillade dem at deltage ved Vinter OL.

Katz endte på en skuffende 21. plads ved EM. På trods af denne dårlige placering er Katz stadig overbevist om, at hun kan placere top 20 ved OL, selvom hun aldrig før har placeret top 20 ved VM.

(kilde: The New York Times)

4CC på internettet


Mulighederne for at se 4CC live på internettet var små, men nu kan man se hele konkurrencen samt gallafremvisningen gratis på cbc.ca.