fredag den 18. juni 2010

Update! ISU Kongressen afsluttet

ISU Kongressen sluttede i dag i Barcelona, og ISU har kort opridset de vigtigste beslutninger på deres hjemmeside. De er:

    Singles og Parløb og Isdans

  • Et nyt konkurrenceformat i isdans, der består af to dele/segmenter: en kort dans og en fridans (i modsætning til en obligatorisk dans, en originaldans og en fridans), blev godkendt af Kongressen.
  • Kongressen vedtog at gennemføre en kvalifikationsrunde for effektivt at reducere antallet af startpladser ved mesterskaberne (EM, 4CC og VM). De har også accepteret en reduktion af antallet af skøjteløbere i det lange program.
  • ISU World Team Trophy in Figure Skating (som med succes blev indviet i april 2009) er blevet integreret i de almindelige bestemmelser som en ISU Event.
  • Rådet, Sportsdirektoratet, De Tekniske Udvalg i Singles og Parløb og Isdans har foreslået flere ændringer for at gøre reglerne konsekvent på tværs af disciplinerne. Denne harmonisering af reglerne blev enstemmigt godkendt (jeg tror, at de mener forslagene mht. antallet af dobbeltaxeler, færre elementer i det korte program og tilladelse af en triple axel i damernes korte program osv.).
Der blev desuden afholdt valg af de forskellige poster inden for ISU. Italienske Ottavio Cinquanta blev genvalgt som præsident for ISU. Desuden blev polske Halina Gordon-Poltorak valgt som formand for Den Tekniske Komité i Isdans, mens Alle Shekhovtsova måtte nøjes med en plads i denne komité.

Andre beslutninger, som blev 'tweetet' af medlemmerne under Kongressen:
  • Alderkravene for juniorer forbliver de samme (Cinquanta skulle efter sigende være rasende over, at de forslåede aldersindskrænkninger ikke blev vedtaget).
  • Det franske forslag om at holde VM før Vinter OL og istedet for EM og 4CC i den olympiske sæson blev gudskelov ikke vedtaget.
  • Det japanske forslag om en 2-point bonus for dagens sværeste element blev ikke vedtaget.
Hmm... næste sæson bliver virkelig underlig, næsten ligesom da ISU implementerede det nye bedømmelsessystem. Forvent en kilometerlang 'ISU Communication #' snart.

 (kilde: isu.org (engelsk))