onsdag den 23. oktober 2019

Skate Canada 2019 forudsigelser - Damer

Tennell, Trusova, Kihira og Medvedeva er medaljefavoritter hos damerne.

Ligesom i forrige uges Skate America kan vi hos damerne ved Skate Canada International 2019 se frem til quads og triple axeler.

Favorit må være den to gange regerende juniorverdensmester Alexandra Trusova, som gør sin skrækindjagende GP-debut. Med tre forskellige quads i sit repertoire kan hun vise sig at være nær umulig at slå, med mindre hun laver adskillige fejl. Den 15-årige russer begyndte sæsonen med sejre ved både Nepela Memorial og Japan Open, hvor hun landede henholdsvis tre og fire quads i friløbet.

Japanske Rika Kihira var internationalt ubesejret forrige sæson med undtagelse af VM, hvor hun tog en 4. plads. Med sin triple axel er hun i stand til at score højt, og især i det korte program kan hun få en fordel. En fodskade har dog betydet, at hun indtil videre denne sæson ikke har udført triple lutz, og det fjerner en stor portion af denne fordel. Ved sæsonåbneren Autumn Classic blev det til en sejr, men ved Japan Open førte mangel på lutz til en individuel 3. plads.

Bradie Tennell kommer fra en flot - og måske lidt uventet - sølvmedalje fra Skate America, hvor hun løb tæt på to rene programmer. Det er på trods af en benskade i sommers, så hun må være helet fint. Tennell har ikke quads eller triple axeler, men hendes stabile løb lover en god placering. Back-to-back events kan dog være trættende, og denne gang er hun ikke på hjemmebane.

Regerende VM-bronzevinder Evgenia Medvedeva tog bronze her sidste år, og det er igen ikke en selvfølge at hun ender på podiet. Stabiliteten er ikke hvad den har været, og med lavere sværhedsgrad (og flutz) har hun ikke råd til fejl på trods af fine komponenter. Hun begyndte sæsonen solidt med sølv ved Autumn Classic, men hun lavede adskillige fejl ved Shanghai Trophy, som hun dog vandt.

Feltets overraskelse kunne blive Young You, som gør sin GP-debut. Med en triple axel i hvert program kan hun blive en spoiler, hvis hun lander springet rent, da hendes layout er optimeret til en høj score. Sydkoreaneren har i Challenger Serien taget bronze og sølv.

På hjemmebane er det største navn Gabrielle Daleman, som tog VM-bronze tilbage i 2017. Ved World Team Trophy tilbage i april pådrog hun sig brækkede ribben, hjernerystelse og knæskade - setbacket var tydeligt at spore i sæsondebutten Finlandia Trophy, hvor det blev til en 13. plads.

Mine forudsigelser
1. Alexandra Trusova RUS
2. Rika Kihira JPN
3. Bradie Tennell USA
4. Evgenia Medvedeva RUS
5. Young You KOR
6. Yelim Kim KOR
7. Serafima Sakhanovich RUS
8. Marin Honda JPN
9. Gabrielle Daleman CAN
10. Alexia Paganini SUI
11. Veronik Mallet USA
12. Alicia Pineault CAN

Se flere detaljer her.

Skate Canada 2019 forudsigelser - Isdans

Gilles/Poirier, Hubbell/Donohue og Hurtado/Khaliavin er blandt favoritterne i isdans.

Hos isdanserne ved Skate Canada International 2019 ser det ud til, at vi måske kan få en spændende kamp om både guld og bronze.

Favoritter må dog være de regerende VM-bronzevindere Madison Hubbell og Zachary Donohue, som gjorde deres sæsondebut forrige uge med en sejr ved Skate America. De forsvarende SC-mestre virkede solide på både præsentation og teknik, men de dominerede ikke da de faktisk ikke vandt fridansen. Back-to-back events kan være hårde, og denne gang er de ikke på hjemmebane.

Til gengæld vil deres nærmeste konkurrenter Piper Gilles og Paul Poirier være på hjemmebane. De regerende SC-bronzevindere er kendt for deres innovative programmer, og stille og roligt er teknikken også kommet på niveau. Duoen begyndte sæsonen med en sejr ved Autumn Classic.

Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker havde en flot GP-sæson forrige år med en guldmedalje og 1. plads samt en tur til Finalen, og det bliver svært at toppe disse resultater. Duoen er generelt blevet mere konkurrencestabile, så hvis de kan undgå fejl igen, har amerikanerne en god chance for bronze. Ved sæsonåbneren Nebelhorn Trophy kunne de snuppe sølv.

Spanske Sara Hurtado og Kirill Khaliavin tog en 4. plads og sølv ved forrige sæsons GP'er, så de er også et par, der er på nippet til at tage bronze her. Det elegante par har indtil videre haft en lovende start på sæsonen med sølv og guld i Challenger Serien.

Det lovende par Lilah Fear og Lewis Gibson kunne måske også have en chance for bronze, da de har oplevet stor fremgang siden fra sidste sæson. Deres programmer er publikumshit, og teknikken forbedrer sig hele tiden for det britiske par. Denne sæson har de taget sølv og en 4. plads i Challenger Serien.

Mine forudsigelser
1. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
2. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
3. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
4. Sara Hurtado / Kirill Khalivin ESP
5. Lilah Fear / Lewis Gibson GBR
6. Betina Popova / Sergey Mozgov RUS
7. Marjorie Lajoie / Zachary Lagha CAN
8. Caroline Green / Michael Parsons USA
9. Sofia Evdokimova / Egor Bazin RUS
10. Haley Sales / Nikolas Wamsteeker CAN

Se flere detaljer her.