tirsdag den 11. januar 2022

EM 2022 i kunstskøjteløb forudsigelser - Parløb

Mishina/Galliamov er favoritter til EM-titlen, men deres landsmænd kan give dem konkurrence.

Parløbernes felt ved ISU European Figure Skating Championships 2022 er delt i to lejre/konkurrencer: den interne russiske kamp om guldet, og så alle andre om en plads uden for podiet, men dog i top 10. 

EM-debutanterne Anastasia Mishina og Aleksandra Galliamov er de store favoritter til guldet. De er regerende verdensmestre, og denne sæson har de været ubesejrede. Og det er ikke fordi de ikke har mødt modstand: de har slået begge de to andre russiske par. Med deres høje tekniske sværhed og stabililitet, styrer duoen deres egen skæbne.

De forsvarende Europamestre (fra 2020) Aleksandra Boikova og Dmitrii Kozlovskii har haft en stærk sæson med GP-bronze og guld, og senest sølv ved de russiske mesterskaber. De har en lille bitte smule lavere sværhed planlagt end Mishina/Galliamov, så de skal håbe på fejl fra disse, hvis de vil forsvare deres guld.

Det tredje russiske par Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov er seks gange EM-medaljevindere (inkl. 2 guld), og med deres elegante præsentation og tilhørende komponenter burde de på papiret kunne tage guld. Desværre kan deres side-om-side spring give problemer, og lige netop fejl på disse har givet dem nederlig til landsmænd denne sæson.

Spanske Laura Barquero og Marcon Zandron er et godt bud på en top 5 placering i deres EM-debut og kun anden sæson sammen. Duoen overraskede med sølv ved både Nebelhorn og Lombardia Trophy, men de blev skadet ved Warzaw Trophy, hvor det blev til en skuffende 8. plads. Parret deltog ikke ved de spanske mesterskaber i december, så deres nuværende form er ukendt.

Tyske Minerve Fabienne Hase og Nolan Seegert har en 6. og 5. plads ved deres forrige EM-deltagelser, så de håber nok på at minimum at tangere disse placeringer. Parret startede sæsonen med en sejr ved Nebelhorn Trophy, og deres 5. plads ved Skate Canada var også solid. De har dog også haft blandede fremførelser denne sæson.

Hold også øje med Karina Safina og Luka Berulava, som gør deres EM-debut. Parret vandt to JGP-medaljer denne sæson, og det blev til bronze ved Nebelhorn Trophy. De er stadig junior-agtige i deres præsentation, men deres tekniske sværhed er solid.

Mine forudsigelser
1. Anastasia Mishina / Aleksandr Galliamov RUS
2. Aleksandra Boikova / Dmitrii Kozlovskii RUS
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
4. Minerva Fabienne Hase / Nolan Seegert GER
5. Laura Barquero / Marco Zandron ESP
6. Karina Safina / Luka Berulava GEO
7. Rebecca Ghilardi / Filippo Ambrosini ITA
8. Ioulia Chtchetinina / Mark Magyar HUN
9. Sara Conti / Niccolo Macii ITA
10. Annika Hocke / Robert Kunkel GER

Se flere detaljer her

EM 2022 i kunstskøjteløb forudsigelser - Herrer

Andrei Mozalev er blot en af mange herrer, som er spået en medaljechance ved EM.

Herrernes felt ved ISU European Figure Skating Championships 2022 virker som en jævnbyrdig - og meget upålidelig - kamp over en stor gruppe navne, og derved har måske op til 7-8 herrer chancen for en medalje afhængig af dagsformen. Både Matteo Rizzo og Mikhail Kolyada deltager ikke, så vi får i hvert fald én ny EM-medaljevinder.

Rusland sender tre EM-debutanter, og presset er højt; formentlig bliver de to højst placerede sendt til OL med Kolyada. Den nykronede russiske mester Mark Kondratiuk skuffede godt nok med en 8. plads ved Rostelecom Cup, men ellers har han være relativ stabil i sine konkurrencer hvor han lander quad tåloop og quad salchow med god pålidelighed. 

På lignende vis kludrede Andrei Mozalev sig også ved sin eneste GP, hvor det blev en 7. plads, mens hans placeringer ved alle andre konkurrencer i løbet af sæsonen bød på en medalje. Hans svaghed har været det korte program, som har begravet ham, hvorimod han har været stærk i friløbet og trukket sig op her.

Evgeni Semenenko overraskede med en 8. plads ved sidste VM, og denne sæson er det bl.a. blevet til bronze ved Skate Canada - der har dog også været middelmådige fremførelser. Blandt de russiske herrer er han måske den mest stabile, men han har nok lavere scoringspotentiale grundet lavere komponenter.

Georgiske Morisi Kvitelashvili er regerende EM-bronzevinder (fra 2020), men man ved aldrig hvad man får med ham: han kan lande alle sine spring, eller han kan falde på dem alle - der er ingen middelvej. Han overraskede med guld ved Rostelecom Cup, hvorefter en nedsmeltning ved Golden Spin resulterede i en 8. plads. 

Tjekkiske Michal Brezina er den eneste anden forrige EM-medaljetager i feltet, da han vandt bronze helt tilbage i 2013. Denne (formentlig sidste) sæson er det blevet til en 6. og 10. plads ved GP'erne. Han har stadig god komponenter, men lavere sværhed og stabilitet gør det usandsynligt for ham at tage medalje uden noget held.

Kevin Aymoz havde nogle forfærdelige resultater i starten af sæson, da han stadig døjede med en skade, men han er langsomt blevet bedre. Ved de franske mesterskaber i december kunne et superb langt program sikre ham titlen. Det er dog uvist, om dette er et tegn på blivende stabilitet. Selv før hans skade kunne han have nedsmeltninger (bevis: 26. plads ved EM 2020).

Lettiske Deniss Vasiljevs har ikke en (stabil) quad i sit repertoire, og det sænker hans scoringspotentiale, men til gengæld har han været en af de mere pålidelige i feltet; ved begge sine GP'er tog han en solid 4. plads. Med sine stærke komponenter kan han måske overraske med en podieplads.

Mine forudsigelser
1. Andrei Mozalev RUS
2. Evgeni Semenenko RUS  
3. Kevin Aymoz FRA
4. Mark Kondratiuk RUS 
5. Morisi Kvitelashvili GEO
6. Deniss Vasiljevs LAT
7. Michal Brezina ITA
8. Gabriele Frangipani ITA
9. Nika Egadze GEO
10. Vladimir Litvintsev AZE

Se flere detaljer her.

European Figure Skating Championships 2022 - tidsplan


Sæsonens første ISU mesterskab begynder i denne uge! EM 2022 i kunstskøjteløb eller ISU European Figure Skating Championships 2022 bliver afholdt den 12.-16. januar 2022 i Tallinn, Estland. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau.

Tidsplan, dansk tid (Estland er 1 time foran)

Onsdag den 12. januar
10:50-15:55 - Herrer: kort program
17:00-17:30 - Åbningsceremoni
17:45-21:28 - Parløb: kort program

Torsdag den 13. januar
10:15-15:55 - Damer: kort program
18:00-20:52 - Parløb: langt program

Fredag den 14. januar
11:00-15:55 - Isdans: rytmedans
17:00-20:55 - Herrer: langt program

Lørdag den 15. januar
12:35-15:54 - Isdans: fridans
17:30-21:25 - Damer: langt program

Søndag den 16. januar
14:30-17:00 - Gala opvisning

Se det på TV og internet?
I Danmark har Viaplay Sport (449 kr/md) rettighederne til at live streame EM 2022. I lande uden TV-rettigheder bliver konkurrencen live streamet gratis på youtube via Skating ISU.

Se flere detaljer her.