onsdag den 29. september 2010

JGP J. Curry Memorial 2010

Sæsonens femte Junior Grand Prix, ISU JGP J. Curry Memorial 2010, finder sted fra den 29. september til 2. oktober i Sheffield, Storbritannien. Der afholdes konkurrence i både damerne, herrernes, parløberne og isdansernes disciplin. Her er navnene, du skal holde øje med:

Junior Herrer
Rusland er repræsenteret af Zhan Bush, der vandt bronze ved JGP Cup of Austria for to uger siden. Amerikanske Joshua Farris er også en trussel, da han vandt sølv ved JGP Brasov Cup. Japanske Keiji Tanaka endte med bronze ved samme konkurrence. En medalje uanset farve burde kvalificere dem til Finalen.

Junior Damer
Damernes disciplin vil ligeledes blive domineret af USA, Rusland og muligvis Japan. Adelina Sotnikova vandt guld ved JGP Cup of Austria med meget imponerende fremførelser, så det bliver spændende at se, om hun kan gentage succesen. Hendes landsmand Kristina Zaseeva gør sin JGP-debut her. USA er repræsenteret af Kristiene Gong og Yasmin Siraj, der begge har vundet en sølvmedalje i denne sæsons JGP'er. Japanske Yuki Nishino, som vandt det korte program ved JGP Brasov Cup, før hun faldt til en samlet 7. plads, kan forhåbentlig skøjte et bedre langt program her.

Junior Parløb
To medaljevindere fra forrige Junior VM vil være favoritter her: Japanske Narumi Takashi og Mervin Tran, som vandt sølv, varmer op med denne JGP, før de springer over til senior Grand Prix'erne senere i sæsonen. Russiske Ksenia Stolbova og Fedor Klimov, der lige har vundet guld ved Cup of Austria, håber sikkert på at slå japanerne for første gang i karrieren. Deres landsmænd Alexandra Vasilieva og Yuri Shevchu, der endte på en 4. plads ved begge deres JGP'er sidste sæson, deltager også. Hold også øje med canadiske Margaret Purdy og Michael Marinaro samt amerikanske Ashley Cain og Joshua Reagan.

Junior Isdans
De altoverskyggende favoritter vil være Ksenia Monko og Kirill Khalivain, der har vundet deres tre seneste JGP'erne (og Finalen), senest ved JGP Basov Cup. Deres landsmænd Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin endte på en andenplads ved Cup of Austria. På den amerikanske side har vi Lauri Bonacorsi og Travis Mager, som vandt bronze ved Brasov Cup.

Se det live på internettet!
Du kan se hele konkurrencen live på internettet via Nisa Live. Desværre koster det penge - £5.95 for én dag, eller £14.95 for alle tre dage. Se mere her. Jeg tror ikke, at jeg selv får købt et abonnement, da jeg ikke har tid pga. skole og desværre står der ikke noget om, hvorvidt prisen inkluderer hele konkurrencen på on-demand senere.