fredag den 6. april 2012

Musik updates med mere: Gracie Gold

Gracie Gold ved Junior VM 2012, hvor hun tog sølvmedaljen. (Foto: AP Photo)

Et af sæsonens største break-outs har uden tvivl været amerikanske Gracie Gold. Den 16-årige amerikaner med det fængende navn har endnu ikke haft megen international eksponering, men hun hypes allerede til at være USA's frelser i damernes disciplin - især nu hvor der er gået 6 år uden en amerikansk dame på VM-podiet.

Historisk set har USA haft mange lovende juniorløbere, som aldrig udlevede deres potentiale som seniorer, så hvad gør denne Gold så speciel? Et ord: god springteknik. Gold har attack på sine spring, mestrer de fem basisspring, udfører flip og lutz på de rigtige skær, udfører to forskellige triple-triple i sine programmer, og hun har sågar landet 3+3+3 kombinationer og triple axel i træning. Dette arsenal gør hende mere end rigelig konkurrencedygtig med de russiske juniordamer.

Hvad hun til gengæld mangler at arbejde på er præsentationen. Især hendes korte program denne sæson har ikke været vellidt, men det vil forhåbentlig ændre sig til næste sæson. Her vil det korte program være en tango til "Hernando's Hideaway", mens det lange er til filmmusikken fra "La vita è bella". Til daglig træner Gold i en forstad til Chicago med træner Alex Ouriashev og koreograf Oleg Epstein.

Gold har indtil videre kun løbet som junior, men hun gør sin seniordebut på den store scene ved World Team Trophy 2012 om to uger. Hun bliver derfor nødt til at tilføje 30 sekunder til sit nuværende lange program. Gold får rig mulighed for at imponere (eller skuffe), da top 5 fra VM vil være til stede.

(Kilde: Chicago Tribune)

World Team Trophy 2012 deltagere annonceret

Sæsonens sidste store konkurrence nærmer sig, nemlig ISU World Team Trophy 2012. Det er bare anden gang holdkonkurrencen afholdes, og hvert hold/land består af to herrer, to damer, et par og et isdansepar. 6 nationer har kvalificeret sig på baggrund af deres atleters resultater denne sæson.

Team Japan
Daisuke Takahashi
Takahiko Kozuka
Kanako Murakami
Akiko Suzuki
Narumi Takahashi / Mervin Tran
Cathy Reed / Chris Reed

Team Canada
Patrick Chan
Kevin Reynolds
Amelie Lacoste
Cynthia Phaneuf
Meagan Duhamel / Eric Radford
Tessa Virtue/Scott Moir

Team USA
Jeremy Abbott
Adam Rippon
Ashley Wagner
Gracie Gold
Caydee Denney / John Coughlin
Meryl Davis / Charlie White

Team Italy
Paolo Bacchini
Samuel Contesi
Carolina Kostner
Valentina Marchei
Stefania Berton / Ondrej Hotarek
Anna Cappellini / Luca Lanotte

Team France
Florent Amodio
Brian Joubert
Mae Berenice Meite
Yretha Silete
Daria Popova / Bruno Massot
Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat

Team Russia
Zhan Bush
Sergei Voronov
Alena Leonova
Adelina Sotnikova
Vera Bazarova / Yuri Larionov
Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov

Forudsigelser vil komme senere...