torsdag den 7. november 2019

Cup of China 2019 forudsigelser - Parløb

Cheng/Jin, Sui/Han og Ilyushechkina/Bilodeau er blandt medaljekandidaterne.

Hos parløberne ved Cup of China 2019 har vi de klare favoritter til guld, men både sølv og bronze virker åben blandt flere par.

De regerende verdensmestre Wenjing Sui og Cong Han gør deres sæsondebut på hjemmebane, og grundet hendes nærmest kroniske skader er de lidt af et spørgsmålstegn. I topform har de uden tvivl det højeste scoringspotentiale i feltet grundet deres eksplosive parelementer og flotte præsentation. Duoen plejer dog altid kun at deltage i GP'erne, hvis de er i god form, så som minimum burde de tage en podieplads.

Landsmand Cheng Peng og Yang Jin havde en lidt usikker sæsonstart ved US Classic, hvor det blev til bronze, men derefter gik det flot ved både Shanghai Trophy og Skate America, som de vandt. Parret har dog stadig efterladt mange point på isen, da hun stadig kæmper med at lande de nemesis side-om-side spring.

Amerikanske Tarah Kayne og Danny O'Shea kan godt svinge i deres resultater; sidste sæson blev det til en 5. plads og sølv ved GP'erne. Duoen er i stand til at udføre de tekniske elementer, der skal til for at tage en medalje, men de kæmper ofte med at lande kast og spring rent. De begyndte sæsonen med en 4. plads US Classic.

Alisa Efimova og Alexander Korovin opnåede også sølv og en 5. plads ved GP'erne forrige sæson, omend deres scores var næsten lig hinanden. Russerne havde dog en ukarakteristisk slem sæsonstart med en 7. plads ved Nebelhorn Trophy, men de virkede til at være på deres normale niveau ved Finlandia Trophy, hvor de snuppede sølv.

Det nye par Liubov Ilyushechkina og Charlie Bilodeau har haft en god start på deres partnerskab med en hæderlig bronzemedalje ved Finlandia Trophy og 5. plads ved Skate Canada. Parret scorer højt for deres innovative løft, men hun skal lande og rotere sine spring for at de skal være med i medaljekampen.

Nicole Della Monica og Matteo Guarise tog to GP-sølvmedaljer forrige år, men denne sæson er deres forventninger en del nedtonet, da de pga. skade ikke har trænet og konkurreret meget denne sæson. Italienerne gjorde deres deres sæsondebut i forrige uge ved IceLab International Cup, hvor de tog sølv med en lav score for deres standarder.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui / Cong Han CHN
2. Cheng Peng / Yang Jin CHN
3. Alisa Efimova / Alexander Korovin RUS
4. Liubov Ilyushechkina / Charlie Bilodeau CAN
5. Tarah Kayne / Danny O'Shea USA
6. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
7. Tae Ok Ryom / Ju Sik Kim PRK
8. Feiyao Tang / Yongchao Yang CHN

Se flere detaljer her.

Cup of China 2019 forudsigelser - Herrer

Messing, Tanaka, Jin og Rizzo er blandt de mange medaljekandidater.

Herrernes felt ved Cup of China 2019 er noget af et rod at forudsige, da ingen i feltet har leveret noget nær stabile resultater.

En af de bedre bud på en podieplads må være Keiji Tanaka, som har en historik af svingende resultater på grund af pops. Denne sæson virker dog lovende, da han har taget guld ved US Classic og senest bronze ved Skate Canada. En sejr vil sikre ham sin første tur til Finalen, men det er uvist hvordan han vil klare de øgede forventninger.

Normalt ville Boyang Jin være en klar favorit til medalje - især på hjemmebane - men hans nedadgående resultater denne sæson vækker bekymring; først vandt han Lombardia Trophy med solide løb, hvorefter han måtte kæmpe sig til bronze ved Shanghai Trophy, og til sidste forsvandt hans quads ved Skate America, hvor det blev en 6. plads.

Keegan Messing har haft en turbulent start på sæson pga. sin brors død, men resultaterne har været nogenlunde jævne med bronze ved Autumn Classic og en 4. plads ved Skate America. Canadieren har eksplosive spring og hurtige piruetter, men hans fart medfører ofte rodede landinger.

EM-bronzevinder Matteo Rizzo havde en god sæsonstart med tre medaljer i bagagen inden Skate Canada, hvor han uventet skuffede med en 6. plads. Italieneren er normalt en stabil løber, så det er svært at sige om Skate Canada bare var en off konkurrence. Hvis han kan performe til sit normale niveau, har han dog uden tvivl en medaljechance.

Camden Pulkinen er på en stærk opadgående kurve, og i løbet af sine tre konkurrencer denne sæson har han øget sin samlede score med over halvtreds point. Senest tog han en flot 4. plads ved Skate Canada. Hvis han kan fortsætte sine forbedringer, og et par herrer kikser som forventet, er en podieplads meget mulig.

Hold også øje med Junhwan Chan, som dog kun tog en 8. plads ved Skate America. Sidste sæson blev det dog til tre bronzemedaljer ved GP'erne, så han har talentet til at ende på podiet. Han skal dog sørge for at minimere sine underrotationer og andre dårlige landinger.

Feltets store spørgsmålstegn er Han Yan, som gør sin comeback til konkurrence for første gang siden OL 2018, hvor han endte på en 23. plads. I sin prime kunne han høste enorme scores grundet sine store spring og flotte grundløb, men han har altid været en lidt utilregnelig løber.

Mine forudsigelser
1. Keiji Tanaka JPN
2. Keegan Messing CAN
3. Boyang Jin CHN
4. Matteo Rizzo ITA
5. Camden Pulkinen USA
6. Junhwan Cha KOR
7. Han Yan CHN
8. Conrad Orzel CAN
9. Brendan Kerry AUS
10. Andrei Lazukin RUS
11. He Zhang CHN
12. Chih-I Tsao TPE

Se flere detaljer her.