mandag den 21. marts 2011

VM 2011 i kunstskøjteløb afholdes ikke i Japan - Andre værter søges

Ak... tænk at VM oprindeligt skulle have været startet i dag.

Den japanske skøjteunion (JSF) har i dag bekendtgjort, at de ikke er i stand til at afholde VM 2011 i kunstskøjteløb - hverken nu eller til oktober. Desuden vil World Team Trophy blive udskudt til april 2012. Det er en tragisk nyhed, men Japan har mere at tænke på med de mange katastrofer (jordskælv, tsunami, og nedbrud af atomværk), som plager landet for tiden.

Dette betyder, at ISU nu søger muligheden at afholde VM i april eller maj i andet land. ISU har anmodet, at formelle ansøgninger fra potentielle værtsnationer er dem i hænde allerede i morgen ved aftenstid. Favoritterne er pt. Rusland og Finland, men også USA ansøger. Ruslands bud inkluderer datoerne 24. april - 1. maj eller 15.-22. maj, mens Finland kan holde det 24. april - 1. maj.

En beslutning burde være nået nu på fredag (lad os krydse fingre).

(Kilde: www.isu.org og newsblogs.chicagotribune.com)

Kostumer - Meryl Davis/Charlie White

Meryl Davis og Charlie White har haft en strålende sæson, hvor de har fokuseret på at blive mere dansende i stedet for akrobatiske. Dette er også afspejlet i deres kostumer, som her er blevet lidt mere passende til selskabsdans, men i tro vane er de stadig stillige.

Kort dans
Musik: Valse: "Musetta's Waltz" fra La Boheme af G. Puccini, "Brindisi" from La Traviata af G. Verdi
NHK Trophy 2010

Sæsonens korte dans skal indeholde mønsterdansen  "Golden Waltz", som jo er en vals, og for damen betyder det som regel en kjole med flagrende stort skørt, som kan fremvise dansens muntre karakter. Meryl bærer en klar postkasserød kjole med et flagrende skørt bestående af skiftevis klar rød og mørkerøde lag, stumpede gennemsigtige ærmer og dyb ryg, begge med rundtakkede kanter. Glimmer er tilføjet i form af påsyede perlet foran og langt kanten, og øreringe og opsat hår fuldender looket. Charlie er fiks i sorte bukser med tilhørende vest, og en hvid skjorte med høj hals, som passer godt til operatemaet. Pæne kostumer omend ikke særlig specielle.

Min bedømmelse: 7.00/10.00


Meryls kjole ved NHK Trophy var vist et gammelt kostume. De havde oprindeligt planlagt en kort dans til "Amélie", som de så valgte at skrotte i sidste øjeblik, og de kunne dermed ikke nå at få kostumet færdigt i tid. Ved deres næste konkurrence var den nye kjole parat, og denne relaterer mere til musikken med sit mere gammeldags look. Snittet er det samme med det flagrende skørt og stumpede ærmer, men der er dog tilføjet en bådudskæring og ekstra flagrende stof ved ærmerne. Det er en smuk kjole, men jeg synes at ferskenfarven vasker blege Meryl en smule ud.

Min bedømmelse: 7.25/10.00

Fridansen
Musik: "Il Postino" (soundtrack) af Luis Bacalov, "Payadora" og "Recuerdo" (Forever Tango) af Lisandro Adrover
NHK Trophy 2011

Parrets fridans er en tango, deraf de røde og sorte kostumer. Meryl bærer en mørkerød stropkjole med dyb ryg, blondeoverdel og rynket skørt. Dertil er der pålimet en masse sten på overdelen og ved hoften. En rose i håret fuldender tango-looket. Charlie er lidt mere simpel i et gråsort nålestribet jakkesæt. Jeg kan som altid godt lide Meryl i rødt, men kjolen snit får hendes overkrop til at virke lidt lang og flad. Charlies kostume virker alt for stift til en passionerede tango.

Min bedømmelse: 5.75/10.00


Parret kunne faktisk ikke lide deres kostumer ved NHK Trophy, så de valgte at bruge nogle gamle ved Skate America. Disse blev modtaget godt, så de blev også brugt ved Grand Prix Finalen og 4CC. Meryls kostume var mere moderne med sit simple snit og asymmetriske skørt. Kjolen havde en dyb ryg og var rosa/lilla med sort blondeoverlag samt sorte glimmersten. Skørtet havde også nogle sten på indersiden, hvilket var en fin detalje, som kunne ses på deres løft. Charlie havde modificeret sit jakkesæt en smule. Her skøjtede han nemlig i vest og med opsmøgede ærmer, hvilket passer meget bedre til dansen.

Min bedømmelse: 8.25/10.00

U.S. Nationals 2011

Parret havde faktisk fået lavet endnu et sæt kostumer til Grand Prix Finalen, som de så ikke endte med at bruge, og ved de amerikanske nationale mesterskaber valgte de at bruge en sammenblanding fra de forrige konkurrencer.

Min bedømmelse: 7.00/10.00