mandag den 26. august 2013

Musik update: Evgeni Plushenko

30-årige Evgeni Plushenko har henholdsvis taget sølv, guld og sølv ved de tre forrige Vinter OL, men han sigter stadig mod Vinter OL 2014, som afholdes i hjemlandet Rusland.

Hans rygoperation tilbage i januar og februar ser ud til have været succesfuld, for han er allerede tilbage til at udføre triple axeler og quad tåloops (se nedenstående video).

Det nye korte program er til "Taka jak ty" af det ukrainske band Okean Elzy. Sangen er fra filmen We are from the future, og koreografien er af Maxim Staviski og David Avdish.

Det lange program er dedikeret til træner Alexei Mishin (og Plushenko selv). Programmet er en medley af Plushenkos greatest hits fra de forrige år: The Godfather (FS 05-06), "Adagio" (SP 02-03), Tosca (SP 05-06) og "Tango Amore" (FS 09-10). Plushenko har valgt dette program, da ingen før har gjort dette, og han føler, at det vil blive en god afslutning på en lang karriere.



Kilde: Goldenskate og www.team-russia2014.ru (russisk)

Musik update: Yuna Kim

Kim udfører en Ina Bauer under en træningssession ved VM 2013. (Foto: AP)

Den regerende verdensmester Yuna Kim har offentliggjort musikken, der skal bruges i forsvaret af den olympiske titel. Jeg fornemmer et gennemgående sørgmodigt tema; måske fordi det er hendes sidste sæson.

Det nye korte program er til "Send in the Clowns" fra musicalen A Little Night Music af Stephen Sondheim. Kim plejer at have dramatiske korte programmer, så den lyriske musik er en lille overraskelse.

Det lange program er til tangoen "Adios Nonino" af Astor Piazzolla. Som du måske kan huske, så var Kim yderst succesfuld med en anden tango tilbage i 2005-06 og 2006-07, da hun bruge "El Tango de Roxanne" til sit korte program. Både det korte og lange program er koreograferet af David Wilson.

Kim skal deltage i Grand Prix'erne Skate Canada (formentlig hendes sæsondebut) og Trophée Eric Bompard.

Kilde: www.sports.news.naver.com (koreansk)

JGP Riga Cup 2013

Kunstskøjteløbssæsonen er allerede i gang, men det føles snart mere officielt! Sæsonens første Junior Grand Prix i kunstskøjteløb er JGP Riga Cup, som finder sted den 28.-31. august i Riga, Letland. Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på juniorniveau.

De større navne plejer først at gøre deres debut ved de senere JGP'er, men her er alligevel et par navne du skal holde øje med.

Herrer
Favorit er nok kinesiske Boyang Jin, der forrige sæson tog JGP guld og bronze og en 5. plads ved JGP Finalen. Det blev en flot 4. plads ved Junior VM. Jin har både triple axel og quad tåloop i sit repetoire.

Hans største konkurrenter bliver nok filippinske Michael Christian Martinez og japanske Shoma Uno, der endte på en hhv. 5.- og 7. plads ved Junior VM. Uno har desuden JGP sølv og bronze på resuméet.

Hold også øje med canadiske Roman Sadovsky og sydkoreanske Jin Seo Kim, der begge tog en bronzemedalje ved forrige sæsons JGP'er.

Damer
Damernes felt byder på nogle lovende debutanter. Russiske Evgenia Medvedeva og Maria Sotskova endte på en hhv. 4.- og 3. plads ved forrige sæsons nationale juniormesterskaber i et dybt felt. Ved de russiske testløb havde Medvedeva et særdeles solidt langt program.

Canadiske Alaine Chartrand tog en 8. plads ved forrige Junior VM og har også løbet solidt ved sommerkonkurrencerne.

Amerikanske Karen Chen gør sin ventede JGP debut efter at havde opnået enorme scores ved nogle amerikanske sommerkonkurrencer. Landsmand Yasmin Siraj konkurrerede ikke ved forrige sæsons JGP'erne, men kvalificerede sig til Junior VM, hvor det dog kun blev til en 11. plads

Danmark repræsenteres af Pernille Sørensen.

Parløb
Kinesiske Xiaoyu Yu og Yang Jin er feltets veteraner med fem JGP-medaljer på resuméet og en 4. plads fra forrige Junior VM. Parret er teknisk stærke, men mangler stadig at arbejde på programkomponenterne.

Russiske Maria Vigalova og Egor Zakroev tog bronze og sølv ved forrige sæsons JGP'er samt bronze ved JGPF, men en 4. plads ved nationale juniormesterskaber betød, at de ikke kvalificerede sig til Junior VM.

Landsmænd Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov kom til Junior VM og endte på en 5. plads. Parret forsøger to forskellige side-om-side spring, men de mangler stadig stabilitet på de tekniske elementer.

Isdans
Det er ret uprøvet felt hos isdanserne. Favoritterne er nok canadiske Mackenzie Bent og Garret Mackeen, som har to JGP-bronzemedaljer på resuméet. De tog også en 5. plads ved Junior VM.

Ingen andre i feltet har taget medalje i JGP'erne. Amerikanske Lorraine McNamara og Quinn Carpenter, som har en JGP 4. plads og en 9. plads ved Junior VM 2013, ligner gode sølvkandidater.

Tidsplan, dansk tid

Torsdag den 29. august
09:30-13:25 - Damer: kort program
14:15-16:00 - Parløb: kort program
16:45-20:40 - Herrer: kort program

Fredag den 30. august
11:00-12:50 - Isdans: kort dans
13:30-15:20 - Parløb: langt program
16:15-20:30 - Damer: langt program

Lørdag den 31. august
10:00-14:30 - Herrer: langt program
15:00-17:00 - Isdans: fridans

Se det på TV eller internet?
Ligesom i de to foregående sæsoner vil ISU uploade alle videoer (med et par minutters forsinkelse) på deres youtube-kanal ISU Junior Grand Prix.

Se flere detaljer her.