onsdag den 31. oktober 2012

Cup of China 2012 forudsigelser - Parløb

Pang/Tong udfører deres korte program ved Skate America, hvor de tog sølv. (Foto: AP Photo)

Parløbernes felt er nede på bare seks par, hovedsageligt pga. skader.

På hjemmebane har vi Qing Pang og Jian Tong, som har taget 5 medaljer ud af 5 forsøg ved Cup of China, heraf 2 guld. I en alder af hhv. 32 og 33 år er parret veteranerne i feltet, men det betyder desværre også, da de døjer med kroniske skader. Ved Skate America betød fejlede spring og usikre kast, at de ikke kunne udgøre en trussel til guld - de skøjtede dog stadig solidt nok til at kunne tage sølv.

Co-favoritterne til guldet er de regerende Cup of China mestre Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov. Parret skøjtede solidt ved Grand Prix'erne forrige sæson, hvor det blev til 2 GP-sejre og bronze ved Finalen, men parret skuffede ved VM, hvor det kun blev til en 7. plads. Parret så solide ud ved de russiske testløb, så laver kineserne fejl, burde russerne være i stand til at forsvare deres titel.

Canadiske Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch tog bronze ved begge deres GP'er forrige sæson, men en nedsmeltning ved de nationale mesterskaber medførte, at de ikke kvalificerede sig til VM. Denne sæson startede stærkt med en sejr ved U.S. Int'l FS Classic, som de vandt med teknisk stærke programmer.

De regerende EM bronzevindere Ksenia Stolbova og Fedor Klimov kom ikke heller til VM, men det var pga. dybden i russisk parløb. Deres sæsondebut i forrige uges Cup of Nice var ikke helt vellykket, da de med adskillige fejl tog sølv efter det nye par Alexa Scimeca og Chris Knierim.

Det nydannede par Cheng Peng og Hao Zhang gør deres debut sammen. Hao har tidligere dannet par med Dan Zhang, og sammen tog de bl.a. sølv ved Vinter OL og VM.

Mine forudsigelser
1. Yuko Kavaguti / Alexander Smirnov RUS
2. Qing Pang / Jian Tong CHN
3. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN
4. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
5. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
6. Wenting Wang / Yan Zhang CHN

Se flere detaljer på isuresults.com

Cup of China 2012 forudsigelser - Herrer

Takahashi gjorde sin sæsondebut ved Japan Open 2012, som han vandt.

Herrernes felt er ikke helt så dybt som de to forrige Grand Prix'er, men ikke desto er det et interessant mix af herrer, vi har på deltagerlisten

Favorit er den regerende VM sølvvinder Daisuke Takahashi, som havde en stærk forrige sæson; foruden VM medaljen blev det til GPF og Four Continents sølv og en individuel 1. plads ved World Team Trophy. Denne sæson begyndte også stærkt, da han tog en individuel 1. plads ved Japan Open. Programkomponenterne var som altid høje, men også springene virkede stabile.

Landsmand Tatsuki Machida begyndte sæson solidt med en sejr ved Ondrej Nepela Trophy og for to uger siden blev det til bronze ved Skate America. Lignende fremførelser har gode chancer for at placere ham på podiet igen.

Cup of China er den eneste Grand Prix, som franske Brian Joubert endnu ikke har vundet. Joubert er mere en skøjteløber fra det gamle system, og forrige sæson blev det kun til en 8. plads ved EM. Han havde dog sit livs løb ved VM, hvor det stadig "kun" blev til en 4. plads. Denne sæson startede med en 2. plads ved French Master's, hvor han havde et par springproblemer.

På hjemmebane har vi den regerende bronzevinder Nan Song. Forrige sæson blev der derudover til sølv ved Trophée Eric Bompard, men sæsonen sluttede skuffende med 11. plads ved Four Continents og en 14. plads ved VM. Dette er hans sæsondebut.

Adam Rippon opnåede to 4. pladser ved GP'erne forrige sæson, men det blev kun til en 13. plads ved VM. Rippon's svaghed er hans altid ustabile triple axel (og mangel på quad), men han har i off-sæsonen skiftet træner til Rafael Arutunian, der er kendt som springekspert.

Canadiske Kevin Reynolds havde nogle middelmådige resultater ved forrige sæsons GP'er. Han forsøger de svære quads, men underrotationer og lave programkomponenter holder som regel hans score nede. Hans sæsondebut var en 4. plads ved Ondrej Nepela Trophy.

Den russiske nationale bronzevindere Sergei Voronov gør sin sæsondebut, omend han ved de russiske testløb så ud til at have en del springproblemer. Ved VM 2012 blev det kun til en 17. plads.

Mine forudsigelser
1. Daisuke Takahashi JPN
2. Tatsuki Machida JPN
3. Brian Joubert FRA
4. Adam Rippon USA
5. Nan Song CHN
6. Kevin Reynolds CHN
7. Sergei Voronov RUS
8. Jinlin Guan CHN
9. Yi Wang CHN

Se flere detaljer her.