søndag den 24. november 2013

Grand Prix Final 2013-14 deltagerne er...

De seks Grand Prix'er er overstået, og vi har nu fundet finalisterne. Finalen vil blive afholdt samtidig med Junior Grand Prix Finalen den 5.-8. december 2013 i Fukuoka, Japan.

Konkurrencen bliver meget spændende, da det bliver det eneste opgør mellem topløberne inden Vinter OL 2014. Også nationalt bliver der interne opgør; herrernes konkurrence ser ud til at blive er mini japansk mesterskab, mens damernes bliver et mini russisk mesterskab.

Ligesom hos juniorerne har Rusland kvalificeret flest med 7 ud af 24 pladser, og som den eneste nation har de kvalificeret deltagere i alle fire discipliner, hvilket tegner godt for holdkonkurrencen ved Vinter OL. Canada har næstmest med 5 pladser, Japan har 4 pladser (selvfølgelig alle i singles) og Kina har 3 pladser. USA skuffer en smule med kun 2 pladser. Både Frankrig, Tyskland og Italien har snuppet én plads.

Herrer
1. Patrick Chan CAN (guld + guld)
2. Tatsuki Machida JPN (guld + guld)
3. Yuzuru Hanyu JPN (sølv + sølv)
4. Maxim Kovtun RUS (sølv + sølv)
5. Daisuke Takahashi JPN (4. plads + guld)
6. Han Yan CHN (guld + 4. plads)

Reserve
7. Nobunari Oda JPN (bronze + sølv)
8. Adam Rippon USA (sølv + 4. plads)
9. Jason Brown USA (5. plads + bronze)

Damer
1. Mao Asada JPN (guld + guld)
2. Julia Lipnitskaia RUS (guld + guld)
3. Ashley Wagner USA (sølv + guld)
4. Anna Pogorilaya RUS (guld + bronze)
5. Adelina Sotnikova RUS (sølv + sølv)
6. Elena Radionova RUS (bronze + sølv)

Reserve
7. Akiko Suzuki JPN (sølv + bronze)
8. Carolina Kostner ITA (bronze + sølv)
9. Gracie Gold USA (bronze + 4. plads)

Parløb
1. Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS (guld + guld)
2. Aliona Savchenko / Robin Szolkowy GER (guld + guld)
3. Qing Pang / Jian Tong CHN (sølv + guld)
4. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch (sølv + bronze)
5. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN (bronze + sølv)
6. Cheng Peng / Hao Zhang CHN (bronze + sølv)

Reserve
7. Wenjing Sui / Cong Han CHN (sølv + bronze)
8. Stefania Berton / Ondrej Hotarek ITA (5. plads + guld)
9. Vera Bazarova / Yuri Larionov RUS (4. plads + sølv)

Isdans
1. Meryl Davis / Charlie White USA (guld + guld)
2. Tessa Virtue / Scott Moir CAN (guld + guld)
3. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS (sølv + guld)
4. Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat FRA (guld + bronze)
5. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN (sølv + sølv)
6. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA (sølv + sølv)

Reserve
7. Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov RUS (4. plads + sølv)
8. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA (bronze + bronze)
9. Madison Chock / Evan Bates USA (bronze + bronze)

Se flere detaljer her.

Bobrova/Soloviev vinder deres anden Rostelecom Cup titel

Bobrova og Soloviev udfører en dansepiruette i deres fridans (foto: RIA Novosti).

Hjemmefavoritter Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev havde en solid kort dans, som scorede dem 68.42 point. Overraskende nok gav dette russerne føring på hele syv point før fridansen, da mange af de andre par havde problemer med lave levels i den korte dans. I fridansen var parret en smule hektiske og sløsede på nogle elementer, og Bobrova havde et fald på nogle forbindende trin. Deres FD score på 99.90 point var dog mere end nok til at holde dem på guldet, og de er nu videre til Finalen.

Canadiske Kaitlyn Weaver og Andrew Poje løb umiddelbart solidt i den korte dans, men adskillige lave lavels på Finnstep og løftet holdte dem på en fjern 2. plads før fridansen. De kom godt igen og leverede en flot og dramatiske fridans, som opnåede dagens højeste FD score med 101.64 point. Samlet forblev de dog på en 2. plads. Sæsonens anden GP-sølv sikrer dem også en plads i Finalen.

Madison Chock og Evan Bates lå nede på en 4. plads efter den korte danse, også pga. problemer med lave levels på trin og løft. Deres fridans blev dog leveret med masser af energi, og de kunne dermed trække sig op og tage sæsonen anden GP-bronze.

Ekaterina Riazanova og Ilia Tkachenko havde også lave levels på trin i den korte dans, men de lå stadig til bronze efter den korte dans. Parret opnåede høje levels i fridansen, og på trods af en ny personlig bedste FD score på 93.77 point faldt de til en samlet (tæt) 4. plads.

Landsmænd Ksenia Monko og Kirill Khaliavin udviste forbedring i begge programmer ift. forrige uge, og de opnåede også et nyt personligt bedste for deres fridans. Deres 5. plads er deres hidtil bedste ved en Grand Prix.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSDFD
1Ekaterina BOBROVA / Dmitri SOLOVIEV

RUS
168.3212
2Kaitlyn WEAVER / Andrew POJE

CAN
163.1421
3Madison CHOCK / Evan BATES

USA
153.3743
4Ekaterina RIAZANOVA / Ilia TKACHENKO

RUS
152.3634
5Ksenia MONKO / Kirill KHALIAVIN

RUS
145.9255
6Piper GILLES / Paul POIRIER

CAN
134.6666
7Gabriella PAPADAKIS / Guillaume CIZERON

FRA
124.2787
8Siobhan HEEKIN-CANEDY / Dmitri DUN

UKR
123.5778

Se flere detaljer her.

Machida tager sæsonens anden GP-sejr ved Rostelecom Cup

Tatsuki Machida udfører sit lange program til Firebird.

Skate America vinder Tatsuki Machida havde to fødder og step-out på sin quad tåloop-triple tåloop kombination i det korte program, men resten af elementerne var solide, og han lå på en 2. plads med 84.90 point. I det lange program var han dog overbevisende med to quads og syv triple spring, omend han havde hånd på den første quad tåloop og step-out på den anden triple axel. Han vandt det lange program med hele 172.10 point og kunne med nemhed trække sig en plads op og tage guld. Sæsonen anden GP-sejr sikrer ham en tur til Finalen.

Hjemmefavorit Maxim Kovtun havde et stærkt kort program med to quads, og han vandt det korte program med et nyt personligt bedste på hele 92.53 point. Han havde dog en del fejl i det lange program, da han kiksede begge planlagte quad salchows (fald og double), havde step-out på en planlagt triple axel kombination og singlede en lutz. FS scoren på 147.81 point trak ham ned på sølv, men han er stadig sikkert videre til Finalen.

Igen havde Javier Fernandez store springproblemer, da han faldt på sin quad salchow i det korte program. I det lange program havde han problemer med alle tre quads og sin triple axel, som han faldt på, og derudover blev en fjerde springkombination kendt ugyldig. Trods de skuffende fremførelser scorede han nok til at tage bronze.

Kostantin Kovtun doublede en lutz i det korte program, med det lange program var bedre med en quad tåloop og syv triple spring, selvom der var nogle lidt usikre landinger. Hans FS score på 150.60 point var et nyt personligt bedste, og samlet endte han på en 4. plads.

Det var en mindre nedsmeltning for Richard Dornbush i det korte program, hvor han doublede sit quad forsøg, faldt på sin triple axel og doublede lutzen. Fejlene henlagde ham på en 7. plads, men han kom godt igen i det lange program; han faldt godt nok på sin quad salchow, men resten af programmet var solidt med seks triple spring. Dagens andenbedste FS score på 151.71 point trak ham op på en samlet 5. plads.

Artur Gachinski havde to fald i det korte program, og i det lange program havde han også problemer med begge quad tåloop forsøg. Han måtte nøjes med en samlet 6. plads.

*Joshua Farris trak sig før det korte program, da han pådrog sig en ankelskade i træning.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Tatsuki MACHIDA

JPN
257.0021
2Maxim KOVTUN

RUS
240.3414
3Javier FERNANDEZ

ESP
226.9935
4Konstantin MENSHOV

RUS
223.0343
5Richard DORNBUSH

USA
215.4572
6Artur GACHINSKI

RUS
211.4956
7Peter LIEBERS

GER
197.6567
8Misha GE

UZB
190.2888
WDJoshua FARRIS

USA
 


Se flere detaljer her.

Savchenko/Szolkowy tager tredje Rostelecom Cup titel

Savchenko og Szolkowy udfører en parpiruette i det lange program.

Parløbernes konkurrence ved Rostelecom Cup 2013 bød også på nogle små overraskelser.

Favoritter Aliona Savchenko og Robin Szolkowy vandt det korte program med bl.a. side-om-side triple tåloops, men hun tog et hårdt fald på kast triple axel. Tyskerne valgte klogt at undlade dette kast i det lange program; her fik de til gengæld landet en stor kast triple flip og triple salchow (en smule på to fødder). Parret havde dog problemer med side-om-side springene, da han doublede begge tåloops, mens hun singlede en axel. De vandt det lange program med en FS score på 133.08 point, og med sæsonen anden sejr er de videre til Finalen.

Vera Bazarova og Yuri Larionov udviste stor forbedring i forhold til forrige uge. I det korte program floppede hun side-om-side triple tåloop (med hånd på), men i det lange program kom de igennem alle side-om-side spring (dog usynkrone) og kast uden problemer. Nye personlige bedste scores (FS og samlet) sikrede dem sølvet.

Pre-sølvfavoritter Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch viste sårbarhed, da han faldt på triple tåloop i det korte program, og hun havde step-out på side-om-side triple salchow i det lange program. Derudover havde hun et uheldigt fald ud af det andet løft. Resten af deres elementer var dog solide, og med bronze er de videre til Finalen.

Ksenia Stolbova og Fedor Klimov havde en mindre nedsmeltning i det korte program, da hun faldt på kast triple flip, og de begge faldt på dødsspiralen (som fik 0 point). De kom godt igen med deres livs fremførelse i det lange program, hvor de ikke satte en fod forkert. En ny personlig FS score på 130.90 point trak dem op på en tæt 4. plads.

Landsmænd Julia Antipova og Nodari Maisuradze overraskede med to nær rene programmer. I det lange program var highlight deres enorme quad twist. De kunne tage en solid 5. plads i deres GP-debut.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
206.3311
2Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV

RUS
201.6122
3Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
188.7334
4Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV

RUS
188.1063
5Julia ANTIPOVA / Nodari MAISURADZE

RUS
181.5045
6Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM

USA
173.7056
7Lindsay DAVIS / Rockne BRUBAKER

USA
151.9077
8Narumi TAKAHASHI / Ryuichi KIHARA

JPN
141.4188

Se flere detaljer her.