søndag den 24. november 2013

Savchenko/Szolkowy tager tredje Rostelecom Cup titel

Savchenko og Szolkowy udfører en parpiruette i det lange program.

Parløbernes konkurrence ved Rostelecom Cup 2013 bød også på nogle små overraskelser.

Favoritter Aliona Savchenko og Robin Szolkowy vandt det korte program med bl.a. side-om-side triple tåloops, men hun tog et hårdt fald på kast triple axel. Tyskerne valgte klogt at undlade dette kast i det lange program; her fik de til gengæld landet en stor kast triple flip og triple salchow (en smule på to fødder). Parret havde dog problemer med side-om-side springene, da han doublede begge tåloops, mens hun singlede en axel. De vandt det lange program med en FS score på 133.08 point, og med sæsonen anden sejr er de videre til Finalen.

Vera Bazarova og Yuri Larionov udviste stor forbedring i forhold til forrige uge. I det korte program floppede hun side-om-side triple tåloop (med hånd på), men i det lange program kom de igennem alle side-om-side spring (dog usynkrone) og kast uden problemer. Nye personlige bedste scores (FS og samlet) sikrede dem sølvet.

Pre-sølvfavoritter Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch viste sårbarhed, da han faldt på triple tåloop i det korte program, og hun havde step-out på side-om-side triple salchow i det lange program. Derudover havde hun et uheldigt fald ud af det andet løft. Resten af deres elementer var dog solide, og med bronze er de videre til Finalen.

Ksenia Stolbova og Fedor Klimov havde en mindre nedsmeltning i det korte program, da hun faldt på kast triple flip, og de begge faldt på dødsspiralen (som fik 0 point). De kom godt igen med deres livs fremførelse i det lange program, hvor de ikke satte en fod forkert. En ny personlig FS score på 130.90 point trak dem op på en tæt 4. plads.

Landsmænd Julia Antipova og Nodari Maisuradze overraskede med to nær rene programmer. I det lange program var highlight deres enorme quad twist. De kunne tage en solid 5. plads i deres GP-debut.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
206.3311
2Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV

RUS
201.6122
3Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
188.7334
4Ksenia STOLBOVA / Fedor KLIMOV

RUS
188.1063
5Julia ANTIPOVA / Nodari MAISURADZE

RUS
181.5045
6Alexa SCIMECA / Chris KNIERIM

USA
173.7056
7Lindsay DAVIS / Rockne BRUBAKER

USA
151.9077
8Narumi TAKAHASHI / Ryuichi KIHARA

JPN
141.4188

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: