søndag den 24. november 2013

Machida tager sæsonens anden GP-sejr ved Rostelecom Cup

Tatsuki Machida udfører sit lange program til Firebird.

Skate America vinder Tatsuki Machida havde to fødder og step-out på sin quad tåloop-triple tåloop kombination i det korte program, men resten af elementerne var solide, og han lå på en 2. plads med 84.90 point. I det lange program var han dog overbevisende med to quads og syv triple spring, omend han havde hånd på den første quad tåloop og step-out på den anden triple axel. Han vandt det lange program med hele 172.10 point og kunne med nemhed trække sig en plads op og tage guld. Sæsonen anden GP-sejr sikrer ham en tur til Finalen.

Hjemmefavorit Maxim Kovtun havde et stærkt kort program med to quads, og han vandt det korte program med et nyt personligt bedste på hele 92.53 point. Han havde dog en del fejl i det lange program, da han kiksede begge planlagte quad salchows (fald og double), havde step-out på en planlagt triple axel kombination og singlede en lutz. FS scoren på 147.81 point trak ham ned på sølv, men han er stadig sikkert videre til Finalen.

Igen havde Javier Fernandez store springproblemer, da han faldt på sin quad salchow i det korte program. I det lange program havde han problemer med alle tre quads og sin triple axel, som han faldt på, og derudover blev en fjerde springkombination kendt ugyldig. Trods de skuffende fremførelser scorede han nok til at tage bronze.

Kostantin Kovtun doublede en lutz i det korte program, med det lange program var bedre med en quad tåloop og syv triple spring, selvom der var nogle lidt usikre landinger. Hans FS score på 150.60 point var et nyt personligt bedste, og samlet endte han på en 4. plads.

Det var en mindre nedsmeltning for Richard Dornbush i det korte program, hvor han doublede sit quad forsøg, faldt på sin triple axel og doublede lutzen. Fejlene henlagde ham på en 7. plads, men han kom godt igen i det lange program; han faldt godt nok på sin quad salchow, men resten af programmet var solidt med seks triple spring. Dagens andenbedste FS score på 151.71 point trak ham op på en samlet 5. plads.

Artur Gachinski havde to fald i det korte program, og i det lange program havde han også problemer med begge quad tåloop forsøg. Han måtte nøjes med en samlet 6. plads.

*Joshua Farris trak sig før det korte program, da han pådrog sig en ankelskade i træning.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Tatsuki MACHIDA

JPN
257.0021
2Maxim KOVTUN

RUS
240.3414
3Javier FERNANDEZ

ESP
226.9935
4Konstantin MENSHOV

RUS
223.0343
5Richard DORNBUSH

USA
215.4572
6Artur GACHINSKI

RUS
211.4956
7Peter LIEBERS

GER
197.6567
8Misha GE

UZB
190.2888
WDJoshua FARRIS

USA
 


Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: