søndag den 11. februar 2018

Vinter OL 2018 - Hold: Canada øger føring efter dag 2

Team Canada er i en klar guldposition.
Vi mangler nu kun tre lange programmer/fridanse ved holdkonkurrencen i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2018, så der er ikke forfærdeligt meget, som kan nå at ændre sig.

Team Canada har føringen med 45 point og en margin på 6 point, så foruden katastrofale nedsmeltninger burde de nappe guldet; det vil ikke ske i isdans, men der er vel en teoretisk mulighed for, at det kan ske i singles.

De olympiske atleter fra Rusland OAR er i en solid sølvposition med 39 point. Både guld og bronze er en svag mulighed, men igen ikke særlig sandsynlig. De er stærke i damer, solide i isdans, mens herrer igen er den ukendte variabel.

USA er i bronzeposition med 36 point. De har en chance for sølv, men det kræver at de leverer hos damer og herrer samt OAR har nedsmeltning igen.

Lidt overraskende er Italien kun ét point bagud på en fjerdeplads, så de har faktisk chance for bronze (nok til USAs gru). Det bliver dog svært, når USA nok vil slå dem i isdans og herrer, men med Carolina Kostner i friløbet er der dog en mulighed.

Holdstilling efter dag 2


Se flere detaljer her.

Vinter OL 2018 - Hold: Duhamel/Radford vinder friløb

Duhamel/Radford udfører deres lange program til "Hometown Glory"

Anden del af holdkonkurrencen i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2018 startede tidlig morges, da parløberne udførte deres lange programmer.

Canadiske Meagan Duhamel og Eric Radford leverede et flot program med highlights som triple twist, triple salchow-double tåloop-double tåloop og kast triple lutz. De var dog ikke helt fejlfrie på deres sværeste elementer, da han havde lidt to fødder på side-om-side triple lutz, og hun havde to hænder på kast quad salchow. Med en score på 148.51 point kunne de tage en sejr og øge Canadas føring.

Måske dagens løb kom fra italienske Valentina Marchei og Ondrej Hotarek, som havde deres livs løb med en fejlfri fremførelse. Begge side-om-side triple spring og triple kast så lette ud, og duoen blev belønnet med et nyt personligt bedste på 138.44 point. De tog dermed en flot 2. plads i segmentet.

Ruslands Natalia Zabiiako og Alexander Enbert løb et solidt program med highlights som triple twist og kast triple flip og triple loop. De havde dog fejl, da begge doublede på side-om-side salchow, og hun havde et uventet fald sent i programmet. Med en 3. plads bliver det svært for OAR at få guld.

Amerikanske Alexa Scimeca Knierim og Chris Knierim havde nogle tekniske problemer, da de var urene på begge side-om-side spring, og hun havde lidt to fødder på kast triple flip. Deres 4. plads betyder, at USA også tegner sig til at tage bronze igen.

Resultat for langt program
Pl.NameNationPointsSPFS
1DUHAMEL Meagan / RADFORD Eric
CAN
148.511
2MARCHEI Valentina / HOTAREK Ondrej
ITA
138.442
3ZABIIAKO Natalia / ENBERT Alexander
OAR
133.283
4SCIMECA KNIERIM A / KNIERIM C
USA
126.564
5SUZAKI Miu / KIHARA Ryuichi
JPN
97.675

Se flere detaljer her.

Vinter OL 2018 - Hold: Canada beholder føring efter de korte programmer

Team Canada er i top efter de korte programmer.

De korte programmer i holdkonkurrencen ved Vinter OL 2018 er overstået, og vi har dermed fundet vores fem nationer, som går videre til de lange programmer.

Canada ligger stadig i førerselen med en score på 35 point, og deres margin på 4 point betyder, at deres guldchance virker endnu mere sikre. Selvom det ikke er mejslet i sten, så har de i hvert fald plads til fejl og stadig tage guld.

De olympiske atleter fra Rusland OAR sprang op til andenplads takket være gode placeringer i isdans og damer. USA er på en tredjeplads, og vi kan måske forvente lidt spænding i kampen om sølv.

Både Japan og Italien kvalificerede sig til friløbet med en stor margin over de resterende nationer. Begge med 26 point, så kampen om 4. pladsen er også åben.

Holdstilling efter de korte programmer


Se flere detaljer her.

Vinter OL 2018 - Hold: Medvedeva sætter ny rekord i damernes korte program

Evgenia Medvedeva udfører spring i parallelpiruette i det korte program.

De sidste korte programmer i holdkonkurrencen i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2018 blev løbet i nat, da damerne udførte deres korte programmer.

To gange verdensmester Evgenia Medvedeva beviste, at hun stadig er dronningen. Hun leverede et fejlfrit program med triple flip-triple tåloop, triple loop og double axel i anden halvdel samt lutter level 4 elementer. Scoren på 81.06 point slår hendes forrige rekord, og hun opnåede en sejr og 10 point til de olympiske atleter fra Rusland.

Italienske Carolina Kostner var lidt stram på sin triple flip-triple tåloop (<), men resten af hendes løb var flot med highlights som triple loop og trinsekvensen. Hun blev belønnet med en score på 75.10 point, hvilket giver hende en andenplads.

Canadiske Kaetlyn Osmond måtte kæmpe for springene; hun havde vending ud af begge spring i sin triple flip-triple tåloop (<) kombination, og triple lutzen var lidt skæv i luften. Resten af løbet var dog stærkt, og hun kunne dermed tage en solid tredjeplads.

Japanske Satoko Miyahara leverede umiddelbart et smukt og rent program, men som så ofte havde hun problemer med rotation, da begge spring i hendes triple lutz-triple tåloop var underroterede. Det blev derfor til en 4. plads.

Bradie Tennell var igen sit pålidelig sig, da hun leverede et rent program med triple lutz-triple tåloop og triple loop. Forståeligt nok var hendes programkomponenter i den lavere ende sammenlignet med topdamerne, og hun tog derfor en meget tæt 5. plads for USA.

Resultat for kort program
Pl.NameNationPointsSPFS
1MEDVEDEVA Evgenia
OAR
81.061
2KOSTNER Carolina
ITA
75.102
3OSMOND Kaetlyn
CAN
71.383
4MIYAHARA Satoko
JPN
68.954
5TENNELL Bradie
USA
68.945
6CHOI Dabin
KOR
65.736
7LI Xiangning
CHN
58.627
8SCHOTT Nicole
GER
55.328
9MEITE Mae Berenice
FRA
46.629
10BUCHANAN Aimee
ISR
46.3010

Se flere detaljer her.

Vinter OL 2018 - Hold: Virtue/Moir vinder kort dans

Tessa Virtue og Scott Moir udfører deres korte dans i Gangneung.

Dag 2 af holdkonkurrencen i kunstskøjteløb ved Vinter OL 2018 begyndte i nat med isdansernes korte danse. De fleste par havde problemer med levels, men samlet set fik vi ikke nogen overraskelser.

Som forventet var Tessa Virtue og Scott Moir i en klasse for sig. Deres trin uden hold var level 3, men deres rumba var kun level 2 - de andre elementer var dog level 4. Verdensmestrene forøgede dermed Canadas føring med en sejr her.

Maia Shibutani og Alex Shibutani havde en karismatisk dans, men deres rumba var også kun level 2; de to andre trin var level 3. Pointmæssigt blev det en tæt andenplads, men ikke desto en andenplads til USA.

Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev modtog også level 2 på deres rumba, men til gengæld opnåede de leve 4 på trin uden hold. De kunne tage en tredjeplads foran italienske Anna Cappellini og Luca Lanotte.

Resultat for kort dans


Se flere detaljer her.