torsdag den 19. oktober 2017

Rostelecom Cup 2017 forudsigelser - Damer

Medvedeva, Higuchi, Kostner og Radionova er favoritterne hos damerne.

Også hos damerne ved Rostelecom Cup 2017 har vi én klar favorit, men det gør skam ikke konkurrencen kedelig, da kampen om de andre medaljer er helt op i vejret.

Storfavorit er selvfølgelig den to gange regerende verdensmester Evgenia Medeveva, som har været ubesejret i to år i træk, og hun ser ikke ud til at sagtne farten; hun startede sæsonen med en flot sejr ved Ondrej Nepela Trophy, og selvom hun debuterede et nyt friløb ved Japan Open, var hun også fejlfri her. Dette ville være en meget, meget stor overraskelse hvis russeren ikke løber med titlen.

Wakaba Higuchi havde en lidt op-og-ned forrige sæson: først blev det solidt en 3. og 4. plads ved GP'erne, før hun lidt skuffende måtte nøjes med en 11. plads ved VM. Hun brillerede dog ved sæsonafslutningen World Team Trophy, og hun er startet denne sæson flot med sølv ved Lombardia Trophy. Hendes styrke er de store spring, men hun kan nogle gange miste fokus og falde/poppe disse.

Italienske Carolina Kostner ser ud til at tage en rolig start på sæsonen rent teknisk, men hendes OL-plads er også så godt som garanteret. Trods lav sværhedsgrad har hun dog klaret sig godt i Challenger Serien med bronze og sølv, men i dette dybere felt får hun brug for at lande flere af sine spring - hendes stærke komponenter vil dog altid holde hende oppe til en vis del.

Elena Radionova havde en lidt skuffende forrige sæson, da hun for første gang ikke kvalificerede sig til VM, men ikke desto mindre tog hun guld og sølv ved sine GP'er. Det skyldes uden tvivl hendes springstabilitet, omend denne er faldet på det seneste. Dette var også tydeligt ved Ondrej Nepela Trophy, hvor problemer med hendes triple lutz-triple tåloop betød, at det "kun" blev til bronze.

Lidt omvendt ser Mirai Nagasu til at være på en opadgående kurve, da hun har fået kendt sin triple axel fuldt roteret i begge sine konkurrencer denne sæson. Dette kan vise sig at blive et vendepunkt, men spørgsmålstegnet er altid, om hun kan få rotereret alle sine spring, når det rigtigt gælder.

Landsmand Mariah Bell overraskede de fleste med sølv ved Skate America forrige sæson, men hun fortsatte opturen da hun kvalificerede sig til VM, hvor det dog blev en lidt blandet 12. plads. Hun er i stand til at udføre svære spring, men stabiliteten kan godt mangle, og det blev også kun en 5. plads ved sæsonåbneren US Classic.

Hold også øje med den regerende Junior VM-bronzevinder Kaori Sakamoto, som gør sin GP-debut. Hun har store spring, men præsentationen mangler stadig lidt finpudsning. Japaneren vandt Asian Trophy, med fejl ved US Classic medførte en 4. plads.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Wakaba Higuchi JPN
3. Elena Radionova RUS
4. Carolina Kostner ITA
5. Mirai Nagasu USA
6. Kaori Sakamoto JPN
7. Elizabet Tursynbaeva KAZ
8. Mariah Bell USA
9. Valeriia Mikhailova RUS
10. Mae Berenice Meite FRA
11. Nicole Schott GER
12. Anastasia Galustyan ARM

Se flere detaljer her.

Rostelecom Cup 2017 forudsigelser - Parløb

Rusland sender en stærk trio i parløb, som alle har potentiale til medalje.

Vi har ét favoritpar hos parløberne ved Rostelecom Cup 2017, men både sølv og bronze virker åben, da resten af feltet har scoret i nærheden af hinanden i løbet af deres sæsonstartere.

Favoritterne er selvfølgelig Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov, som kommer fra deres hidtil bedste sæson med guld ved EM og bronze ved VM. Parrets koreografi kan splitte fans af sporten, men man kan ikke komme uden om russernes eksplosive og rene teknik, som scorer højt. Duoen begyndte sæsonen med en sejr ved Nebelhorn Trophy med høje scores.

Landsmænd og træningsmakkerne Ksenia Stolbova og Fedor Klimov slog faktisk Tarasova/Morozov ved de forrige russiske mesterskaber, men sidenhen duoen haft ujævne løb grundet skader, og senest havde de en nedsmeltning ved Finlandia. Ikke desto mindre tog de bronze der, og det bevidner om deres andre kvaliteter, som scorer højt; med forbedrede løb burde de snuppe medalje her.

Canadiske Julianne Seguin og Charlie Bilodeau havde en lidt op og ned sæson forrige år, men de formåede stadig at vinde en GP og tage en solid 11. plads ved VM. Når parret er skadesfri, er de normalt solide på de tekniske elementer, og de er på papiret medaljekandidater idet de startede sæsonen solidt med bronze ved Autumn Classic.

Kristina Astakhova og Alexei Rogonov plejer at gøre det godt ved Rostelecom Cup, idet de har taget bronze her to gange ud af to forsøg. Parret har et underholdende udtryk på isen, men de kan til tider have nogle lidt rodede landinger på deres elementer. De tog sølv ved Ondrej Nepela Trophy, men problemer betød senere en kun 5. plads ved Finlandia Trophy.

Hold også øje med Valentina Marchei og Ondrej Hotarek, som tog en 4. plads her forrige år og senere en flot 9. plads ved VM. Parret kan også til tider have nogle urene landinger (eller i hendes tilfælde pop), men de har sværhedsgraden til at udgøre en lille medaljetrussel. De startede sæsonen med bronze ved Ondrej Nepela Trophy.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
2. Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
3. Julianne Seguin / Charlie Bilodeau CAN
4. Kristina Astakhova / Alexei Rogonov RUS
5. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
6. Marissa Castelli / Mervin Tran USA
7. Miriam Ziegler / Severin Kiefer AUT
8. Sumire Suto / Francis Boudreau-Audet JPN

Se flere detaljer her.