onsdag den 16. oktober 2013

Skate America 2013 forudsigelser - Isdans

De amerikanske repræsentanter i isdans er nationale medaljetagere.

Isdansernes konkurrence er en smule mere forudsigelse end herrerne.

Guldfavoritter er uden tvivl de tre gange regerende Skate America mestre Meryl Davis og Charlie White. Verdensmestrene har både den bedste teknik og præsentation i feltet, så et forsvar er givent. Amerikanerne startede sæson med en sejr ved US Int'l FS Classic, hvor de opnåede høje scores.

Sølvfavoritter er Anna Cappellini og Luca Lanotte, som gør deres sæsondebut. Italienerne har haft en stærk sæson med to GP sølvmedaljer, EM bronze og en 4. plads ved VM. De har altid haft underholdende programmer, men på det seneste har teknikken også fået en overhaling.

Bronze er en smule mere åben. Maia Shibutani er Alex Shibutani trak sig fra US Int'l Classic pga. en mindre halsskade, men de er stadig bronzekandidater her. Søskendeparret er normal all-around solide, men de seneste sæsoner har deres tekniske elementer ikke været helt så knivskarpe.

Landsmænd Madison Hubbell og Zachery Donohue har aldrig slået Shibutani'erne, men de har måske chancen. De startede sæsonen med en sejr ved Nebelhorn Trophy, hvor de havde småproblemer i den korte dans. Deres teknik kan til tider være sløset, så de må spille på den stærkere kemi.

Udenfor top 4 er feltet lidt mindre forudsigeligt. Pernelle Carron og Lloyd Jones gør deres internationale sæsondebut efter en 2. plads ved French Master's.

Isabelle Tobias og Deividas Stagniunas tog kun en 7. plads ved US Int'l FS Classic, men de forbedrede deres score med knap 10 point ved Finlandia Trophy, hvor det blev en 4. plads.

Julia Zlobina og Alexei Sitnikov tog en 6. plads ved US Int'l FS Classic. Cathy Reed og Chris Reed tog en 7. plads ved Nebelhorn Trophy. Han skadede sit knæ ved konkurrencen, men har valgt at udskyde en operation.

Mine forudsigelser
1. Meryl Davis / Charlie White USA
2. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
3. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
4. Madison Hubbell / Zachery Donohue USA
5. Pernelle Carron / Lloyd Jones FRA
6. Isabella Tobias / Deividas Stagniunas LTU
7. Julia Zlobina / Alexei Sitnikov AZE
8. Cathy Reed / Chris Reed JPN

Se flere detaljer her.

Skate America 2013 forudsigelser - Herrer

Kozuka, Brown, Aaron og Takahashi har allerede startet sæsonen, og deres anden konkurrence er Skate America.

En ny Grand Prix sæson; en ny bunke af forudsigelser. Vi har et potentielt dybt felt, men den store sværhedsgrad har også gjort herrernes fremførelser mere uforudsigelige.

Japan sender en stærk trio. Takahiko Kozuka er den regerende Skate America mester, og han begyndte sæsonen solidt med en 2. plads ved Japan Open. Kozuka har både kvalitets grundløb, pirutter og spring, men quaden kan til tider give ham problemer.

Daisuke Takahashi løb til gengæld skuffende ved Japan Open, hvor han havde problemer med adskillige spring. Han har den bedste præsentation i feltet, men han får stadig brug for at lande og rotere de fleste spring for at ende på podiet.

Tatsuki Machida er den regerende Skate America bronzevinder. Han har gennemgået store forbedringer i dette år - både i præsentation og spring. Machida begyndte sæsonen med en sejr ved Asian FS Trophy, og en podieplads her er ganske mulig, da han også forsøger de svære spring.

Værtsnation USA sender en lidt yngre trio. Deres hold ledes an af Grand Prix debutant Max Aaron, som er den nationale mester. Han begyndte sæsonen med en sejr ved US Int'l FS Classic, hvor han dog havde småproblemer med sine quads. Aaron forsøger flest quads i feltet (op til fem), så guldet er inden for rækkevidde, hvis han lander disse - selvom programkomponenterne er lidt lavere.

Junior VM sølvvinder Jason Brown startede sæsonen med sølv ved Nebelhorn Trophy sølv, og han gør også sin GP debut. Han har stærk koreografi og piruetter, men hans triple axel er endnu ikke 100 procent pålidelig. Derudover vil manglen på quad betyde, at han skal håbe på fejl fra de andre herrer for at placere højt.

Adam Rippon gør sin sæsondebut. Hans resultater har været stagneret de seneste sæsoner pga. den altid ustabile triple axel og nu manglende quads.

Også Artur Gachinski har set sine resultater tage et dyk de seneste sæsoner, omend det har været mere mentalt end manglen på svære spring. Russeren startede sæsonen med bronze ved Finlandia Trophy, hvor han havde en del problemer i det korte program.

Svensker Alexander Majorov er ikke en top-favorit pga. sin lidt vilde fremtoning og lavere programkomponenter. Han startede dog sæsonen med en sejr ved Lombardia Trophy, hvor han fik landet en quad tåloop i begge programmer.

*Brian Joubert har trukket sig fra konkurrencen. Rygter siger, at det er den franske kunstskøjteunion som har trukket ham, fordi han ikke deltog i French Master's.

*Denis Ten er også streget fra deltagerlisten. En årsag er endnu ikke givet. Der er ikke tid til at bringe reserver ind for begge herrer.

Mine forudsigelser
1. Takahiko Kozuka JPN
2. Max Aaron USA
3. Daisuke Takahashi JPN
4. Tatsuki Machida JPN
5. Jason Brown USA
6. Artur Gachinski RUS
7. Adam Rippon USA
8. Alexander Majorov SWE

Se flere detaljer her