torsdag den 23. december 2010

De japanske nationale mesterskaber forudsigelser

Mao Asada ved galafremvisningen ved Trophée Eric Bompard, hvor hun endte på en skuffende 5. plads. (Foto: Getty Images)

Mens vi andre har travlt med juleforberedelserne, vil to store skøjtenationer holde deres nationale mesterskaber. Det første land er Japan, hvis mesterskab finder sted fra den 23.-26. december i Nagano. Konkurrencen vil blive neglebidende i de to singles discipliner, da resultatet har stor indflydelse på, hvem der kommer til VM i Tokyo. Japan har kvalificeret:

VM direkte (kvalifikationsrunde)
Herrer 2 (1), damer 3 (0), parløb 0 (1), isdans 1 (0)

Herrer
De tre favoritter til podiet er selvfølgelig Daisuke Takahashi, Nobunari Oda og Takahiko Kozuka, der alle kvalificerede sig til Grand Prix Finalen. I hvilken rækkefølge er stadig et stort spørgsmålstegn, da det kommer an på, hvem der skøjter rent. Takahashi plejer altid at klare sig godt ved de nationale mesterskaber, men hans fremførelser ved GPF var ret undervældende. Det skulle dog overraske mig gevaldigt, hvis de tre herrer ikke bliver sendt til VM. Overraskelser kunne komme fra Yuzuru Hanyu og Tatsuki Machida.

Mine forudsigelser:
1. Daisuke Takahashi
2. Nobunari Oda
3. Takahiko Kozuka

Damer 
Damernes disciplin bliver den mest nervepirrende. Kanako Murakami, Akiko Suzuki og Miki Ando kvalificerede sig alle til Grand Prix Finalen, men alles øjne vil være på den regerende verdensmester Mao Asada, der har haft en utrolig dårlig Grand Prix sæson. Hendes spring har voldt hende store problemer, men hun plejer normalt at klare sig godt ved de nationale mesterskaber. Uanset hvad vil det gøre ondt at efterlade en af disse fire damer ude fra VM.

Mine forudsigelser:
1. Kanako Murakami
2. Mao Asada
3. Miki Ando

Parløb
Det eneste par i konkurrencen er Narumi Takahashi og Mervin Tran, så uanset hvad parret gør på isen, så vinder de guld og en tur til VM.

Isdans
Der er kun to par i konkurrencen, og der hersker ikke stor tvivl om, at søskendeparret Cathy Reed og Chris Reed nok til tage guldet og billetten til VM.

Se resultaterne på www.skatingjapan.jp/