mandag den 19. marts 2018

VM 2018 forudsigelser - Parløb

Tarasova/Morozov, Savchenko/Massot og James/Cipres er blandt favoritterne i parløb.

Både de regerende verdensmestre og OL-sølvindere Sui/Han samt OL-bronzevindere Duhamel/Radford vil ikke deltage i parløbernens konkurrence ved VM 2018 i kunstskøjteløb, og dermed er der åbnet to pladser op på podiet.

De nykronede olympiske mestre Aljona Savchenko og Bruno Massot nåede toppen af deres karriere med sejren i Pyeongchang, men de mangler stadig en VM-titel, og i dette felt er det tyske par storfavoritter. Duoen har eksplosive elementer og flot præsentation, og ditto det højeste scoringspotentiale i feltet. De er dog ikke uovervindelige, da de har haft dyre fejl på kast og spring denne sæson.

Forsvarende VM-bronzevindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov er tyskernes største trussel, men de er nu stadig favoritter til sølvet. Det russiske par måtte nøjes med en 4. plads ved OL efter et skuffende friløb, men grundet deres flotte teknik er de i stand til at score meget højt, hvis de kan løbe to rene programmer back-to-back.

Bronze virker mere åben, og vi vil få nogle nye VM-medaljetagere. Vanessa James og Morgan Cipres tog en 4. plads ved EM og 5. plads ved OL, så de næst i rækken, hvis de kan levere solide løb. Franskmændene har høj sværhed planlagt med bl.a. kast quad salchow, men de mangler endnu at løbe helt fejlfrit.

Valentina Marchei og Ondrej Hotarek løb tre rene programmer ved OL og tog en flot individuel 6. plads, og med hjemmebanefordel kan de måske få det yderlig boost der skal til for at komme på podiet. Italienerne er publikumsfavoritter, men det uvist om de er i stand til at gentage deres OL-fremførelser, da de før dette aldrig har løbet så godt.

Uden Sui/Han skal de to resterende kinesiske par oppe deres niveau, hvis de vil beholde tre startpladser. Xiaoyu Yu og Hao Zhang tog en 4. plads ved forrige VM, men ved OL blev det kun en 8. plads efter adskillige fejl. Parret har normalt gode parelementer, men denne sæson har hun haft problemer på side-om-side springene.

De to canadiske par får også noget af en opgave med at sikre tre startpladser. Både Julianne Seguin og Charlie Bilodeau samt Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro leverede to særdeles stærke løb ved OL, hvor de tog en henholdsvis 9. plads og 11. plads. Begge par har en outside shot til bronze, men ikke desto mindre er dette VM en god chance for dem at etablere sig som kommende toppar.

De to andre russiske par kan måske også overraske sig i toppen. EM-bronzevindere Natalia Zabiiako og Alexander Enbert er flotte teknikere, så selvom de mangler lidt personlighed, så er de i stand til at score højt. Kristina Astakhova og Alexei Rogonov har lidt mere flair, men de har typisk flere tekniske fejl.

Mine forudsigelser
1. Aljona Savchenko / Bruno Massot GER
2. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov RUS
3. Vanessa James / Morgan Cipres FRA
4. Valentina Marchei / Ondrej Hotarek ITA
5. Xiaoyu Yu / Hao Zhang CHN
6. Natalia Zabiiako / Alexander Enbert RUS
7. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
8. Julianne Seguin / Charlie Bilodeau CAN
9. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
10. Kristina Astakhova / Alexei Rogonov RUS

Se flere detaljer her.

VM 2018 forudsigelser - Damer

Zagitova, Osmond, Miyahara og Kostner er blandt favoritterne hos damerne.

Den regerende verdensmester vil ikke være til stede til at forsvare sin titel i damernes disciplin ved VM 2018 i kunstskøjteløb, men ellers har vi et pakket felt på isen. Guldet har en klar favorit, mens de to andre medaljer er mere åbne.

Russiske Alina Zagitova gør sin VM-debut, men ikke desto mindre er den nykronede olympiske mester storfavorit til guldet. Hun er ubesejret denne sæson, men det har været en lang sæson, og den olympiske sejr og tilhørende opmærksomhed kan uden tvivl være drænende. Hendes back-loadede sværhed kombineret med utrolig springstabilitet gør hende dog umulig at slå, hvis hun løber sine sædvanlige løb.

Forsvarende VM-sølvvinder Kaetlyn Osmond løber sjældent 100% fejlfrit, men hun har stadig været en af de mest stabile damer denne sæson med bronze ved GPF og individuel sølv ved Vinter OL, og det gør hende til sølvfavoritten. En podieplads ligger i hendes egne hænder, og hun har nok også råd til nogle småfejl, men en dårlig dag på kontoret som ved de nationale mesterskaber har hun ikke råd til.

Er dette det sidste VM for 31-årige Caroline Kostner? Brikkerne er der i hvert fald for at hun skal lande på podiet på hjemmebane. Italieneren har haft en solid sæson, men ved de seneste konkurrencer har hun haft problemer med sit opgraderede indhold, men høje programkomponenter medførte stadig bronze ved EM og en 5. plads ved OL. Med blot en smule renere - men ikke fejlfrie - løb kan hun uden tvivl snuppe medalje.

Japans topdame Satoko Miyahara er støt og roligt kommet i topform, og ved Vinter OL havde hun sine to hidtil bedste løb og tog en 4. plads, så det lover godt for hendes medaljechancer her. Grundet hendes springstabilitet er en god placering altid et godt bet, men underrotationer og et strengt teknisk panel kan gøre forskellen på en medalje eller ej.

Forsvarende VM-bronzevinder Gabrielle Daleman havde et mareridt ved den individuelle OL-konkurrence, hvor det blev en skuffende 15. plads. Canadieren har dog uden tvivl chance for en medalje, hvis hun kan gentage sine løb fra de nationale mesterskaber eller OL-holdkonkurrencen.

Wakaba Higuchi er udvalgt til VM (og ikke Kaori Sakamoto), og der er pres på at hun kan forbedre sin 11. plads fra forrige år, så Japan kan genvinde tre startpladser. Higuchi er en god tekniker, og formen var god ved det nylige Challenge Cup, som hun vandt. Hun kan dog godt lave dyre fejl som pop, når presset er højt.

Også Maria Sotskova har en smule pres på at placere højt, så Rusland kan bevare deres tre startpladser. Ved både EM og OL havde hun nogle fejl i begge løb, men det blev stadig til en hhv. 4. og 8. plads. Folk har dog tendens til at glemme, at hun potentielt kan tage medalje her, da hun faktisk tog sølv ved GPF foran andre medaljefavoritter.

Hold også øje med team USA bestående af Bradie Tennell, Mirai Nagasu og Mariah Bell. Tennell tog en 9. plads ved OL efter nogle ukarakteristisk fejl i begge løb, så hun har chance for at gøre det bedre. Nagasu fik ikke landet sin triple axel i den individuelle OL-konkurrence, så hun har chancen for at overraske her. Bell, som kommer som reserve for Karen Chen, endte på en 12. plads ved forrige VM, men hun har det tekniske indhold til at forbedre dette.

Mine forudsigelser
1. Alina Zagitova RUS
2. Kaetlyn Osmond CAN
3. Carolina Kostner ITA
4. Satoko Miyahara JPN
5. Gabrielle Daleman CAN
6. Wakaba Higuchi JPN
7. Maria Sotskova RUS
8. Bradie Tennell USA
9. Dabin Choi KOR
10. Mirai Nagasu USA
11. Stanislava Konstantinova RUS
12. Mariah Bell USA

Se flere detaljer her.