tirsdag den 8. december 2015

JGPF 2015 forudsigelser - Parløb

Atakhanova/Spiridonov, Oganesian/Bardei, Borisova/Sopot og Duskova/Bidar er blandt favoritterne.

Vi har et meget åbent felt hos parløberne ved Junior Grand Prix Final 2015/16. Alle par gør deres JGPF-debut, og ingen er disse kom ubesejrede igennem de fire JGP'er.

Det topseedede par er Amina Atakhanova og Ilia Spiridonov, som tog guld og sølv ved JGP'erne. Parret har høj sværhed med triple twist, to side-om-side triple spring og to triple kast, så de har nok det højeste scoringspotentiale i feltet, men de er ikke immune for fejl, hvilket åbner døren for de andre.

Ukrainske Renata Oganesian og Mark Bardei har konkurreret internationalt siden 2012, og denne sæson snuppede de JGP-guld og bronze. Deres højdeforskel gør, at de kan udføre eksplosive kast og twist, men de kan til tider kæmpe med deres nye side-om-side triple salchow.

Ekaterina Borisova og Dmitry Sopot tog også bronze og guld ved JGP'erne. Duoen har endnu ingen side-om-side triple spring (de har dog double axel), men de kan gøre op for det med svære løft plus måske fejl fra de andre par.

Landsmænd Anastasia Gubanova og Alexei Sintsov fik også guld og bronze ved JGP'erne. Parret har også en stor højdeforskel, som medfører gode twist og kast. Hun er dog en svag springer, og deres sværeste side-om-side spring har indtil videre været double flip.

Tjekkiske Anna Duskova og Martin Bidar tog en 4. plads og sølv ved JGP'erne. Parret har gode side-om-side spring (hun løber også singles) og kast, men de kan til tider lave dyre fejl på disse.

Anastasia Poluianova og Stepan Korotkov tog også sølv og en 4. plads. Parret har opnået de langt laveste scores i feltet (de har ingen side-om-side triple spring, og hun kæmper med double axel), så en podieplads bliver svær uden fejl fra de topseedede par.

Mine forudsigelser 
1. Amina Atakhanova / Ilia Spiridonov RUS
2. Renata Oganesian / Mark Bardei UKR
3. Ekaterina Borisova / Dmitry Sopot RUS
4. Anna Duskova / Martin Bidar CZE
5. Anastasia Gubanova / Alexei Sintsov RUS
6. Anastasia Poluianova / Stepan Korotkov RUS

Se flere detaljer her.

JGPF 2015 forudsigelser - Damer

Tsurskaya, Sotskova, Shiraiwa og Honda er blandt favoritterne hos juniordamerne.

For andet år i træk bliver det Rusland vs. Japan hos damerne ved Junior Grand Prix Finalen. De russiske damer har vundet titlen de seneste fem gange, men japanerne har både springkraften og præsentationen til at udgøre en medaljetrussel.

Favorit er nok 14-årige Polina Tsurskaya, som levede op til forventningerne og vandt begge sine JGP'er med enorme scores. Hun er kendt for sine eksplosive spring af høj sværhed, og indtil videre er hun en stabil konkurrent. Meget kan selvfølgelig ske siden vi så hende for 2 måneder siden, men med rene løb burde hun snuppe titlen.

Landsmand Maria Sotskova vandt JGPF i 2013, men det blev kun til en 4. plads forrige år. Hun er dog skadesfri denne sæson, hvor hun for første gang vandt begge sine JGP'er. Hun har pålideligheden og de svære spring, men har måske ikke helt samme power og/eller ubesværethed som andre i feltet.

Mange japanske JGP-debutanter er blevet hypet, men det var ukendte Yuna Shiraiwa, som overraskende blev den højeste seedet med to JGP-sejre. Hun har hele tre triple-triple kombinationer i sit repertoire - måske ikke med størst højde - men vigtigst af alt er hun en stabil løber.

Der har været meget snak om 14-årige Marin Honda, og forståeligt nok da hun er den komplette pakke med elegant præsentation og flotte spring. Hun tog sølv og guld ved sine JGP'er, men hun siden sin internationale debut i 2012 aldrig løbet rene konkurrencer. I dette felt har hun ikke råd til fejl, da rivalerne har god chance for fejlfrie løbe.

Mai Mihara tog sølv ved begge sine JGP'er. Hun har solide spring og præsentation, men hendes scoringspotentiale er nok ikke blandt de højeste i dette felt. Hun tog senest en 8. plads ved de japanske juniormesterskaber, så hun skal helst slå sine landsmænd og tage medalje, hvis hun vil i betragtning til Junior VM.

Russiske Alisa Fedichkina er den fjerde finalist, som gjorde sin JGP-debut denne sæson, her med en 4. plads og sølv. Hun har også potentiale til at snuppe en medalje i dette felt, omend hun skal undgå pops, som til tider sniger sig ind.

Mine forudsigelser
1. Polina Tsurskaya RUS
2. Maria Sotskova RUS
3. Yuna Shiraiwa JPN
4. Marin Honda JPN
5. Alisa Fedichkina RUS
6. Mai Mihara JPN

Se flere detaljer her.