lørdag den 6. februar 2010

Aliona Savchenko og Robin Szolkowy - Kostumer

De tyske verdensmestre er ikke kendt for deres underspillede kostumer, og denne sæson har de gjort det igen. Så vidt jeg ved, designer Aliona parrets kostumer.

Det korte program
Musik: "Send in the Clowns" af Stephen Sondheim, udført af Danny Wright

Grand Prix Finalen 2009 + EM 2010

Sangen "Send in the Clowns" handler ikke om klovne, men parret har alligevel valgt at fortolke titlen bogstaveligt og er derfor klædt ud som klovne. Savchenko er i en hvid kjole med grå flæsekrave og med masser af sten på ærmerne og på de tre "knapper" og "bæltet", mens Szolkowy er i et sort kostume med hvid flæsekrave, sten på buksebenene, en rød, gul og grøn "knap" samt hvide harlekintern på siden. Ikke mine favoritkostumer, men selve programmet er så stille og roligt, at det hele ikke bliver alt for overdøvende. Deres teatralske look blev toppet af med hvid ansigtsmaling, hvilket ikke falder helt i min smag, da jeg ikke finder det passende for en "sport".

Bedømmelse (m. ansigtsmaling): 2.50/10.00

Heldigvis lyttede parret til kritikken ved EM og "nøjedes" med de sorte øjenbryn og dråben.

Bedømmelse (u. ansigtsmaling): 4.00/10.00

Det lange program #1
Musik: "You'll Never Walk Alone" af Richard Rogers, udført af Andre Rieu

Trophée Eric Bompard 2009

I det lange program blev parret endelig ramt af det, jeg kalder "dårligt kostume/dårligt program"-forbandelsen. Savchenko var i en gul kjole med cutouts med lidt for mange sten på overdelen (det skal vist forestille ild) og noget unødvendigt stof på skørtet og på højre ærme. Szolkowy var i en skinnende hvid/gul/brun skjorte og i nogle MEGET skinnende bronzefarvede bukser og skøjter! Man er forledt til at tro, at parret blev så blændet af deres kostumer, at begge deres fremførelser af programmet (ved Nebelhorn Trophy og TEB) var mindre nedsmeltninger.

Bedømmelse: 2.00/10.00

Det lange program #2

Musik: "Out of Africa" soundtrack af John Barry

EM 2010

Heldigvis indså parret, at det gamle program ikke fungerede, og valgte istedet at koreografere et helt nyt program midt i sæsonen. Ved deres debut i Skate Canada var ikke blot deres lange program superb, men også deres kostumer var overraskende gode. Savchenkos hvide kjole og Szolkowys simple sæt bestående af brune bukser og hvid skjorte var relativt simple og lod virkeligt programmet tale for sig selv. Mine eneste kritik af deres kostumer er de lyserøde roser ved rygudskæringen på Savchenkos kjole. Det ligner lidt, at hun havde lavet tre for mange hårdekorationer og så besluttede sig for at lime dem på kjolen.

Bedømmelse: 8.00/10.00