torsdag den 8. december 2016

JGPF 2016 - stilling efter kort program

Russiske Alina Zagitova satte en juniorrekord i det korte program.

Junior Grand Prix Finalen 2016/17 begyndte i dag med de korte programmer. Alle programmer kan ses på Youtube her, så jeg vil ikke bruge tid på recap udover at poste det foreløbig resultat.

Junior Isdans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Alla LOBODA / Pavel DROZD
RUS
67.581
2Rachel PARSONS / Michael PARSONS
USA
66.912
3Lorraine MCNAMARA / Quinn CARPENTER
USA
63.733
4Christina CARREIRA / Anthony PONOMARENKO
USA
61.394
5Angelique ABACHKINA / Louis THAURON
FRA
60.085
6Anastasia SHPILEVAYA / Grigory SMIRNOV
RUS
59.296

Junior Herrer
FPl.NameNationPointsSPFS
1Dmitri ALIEV
RUS
81.371
2Alexander SAMARIN
RUS
81.082
3Roman SAVOSIN
RUS
72.983
4Jun Hwan CHA
KOR
71.854
5Alexei KRASNOZHON
USA
71.485
6Ilia SKIRDA
RUS
68.316

Junior Parløb
FPl.NameNationPointsSPFS
1Anastasia MISHINA / Vladislav MIRZOEV
RUS
64.731
2Anna DUSKOVA / Martin BIDAR
CZE
61.382
3Alina USTIMKINA / Nikita VOLODIN
RUS
59.053
4Aleksandra BOIKOVA / Dmitrii KOZLOVSKII
RUS
58.754
5Ekaterina ALEXANDROVSKAYA / Harley WINDSOR
AUS
57.085
6Amina ATAKHANOVA / Ilia SPIRIDONOV
RUS
56.786

Junior Damer
FPl.NameNationPointsSPFS
1Alina ZAGITOVA
RUS
70.921
2Kaori SAKAMOTO
JPN
64.482
3Anastasiia GUBANOVA
RUS
60.303
4Elizaveta NUGUMANOVA
RUS
58.344
5Rika KIHIRA
JPN
54.785
WDMarin HONDA
JPN

Se flere detaljer her.

GPF 2016 forudsigelser - Damer

De russiske damer i pink: Pogorilaya, Medvedeva, Radionova og Sotskova.

Vi har et sprængfyldt felt hos damerne ved Grand Prix Final 2016, og med rene løb har enhver af disse seks damer en chance for medalje.

Favorit er selvfølgelig den regerende verdensmester Evgenia Medevedeva, som er ubesejret siden hun vandt denne titel for et år siden. Hendes styrke er detaljer til koreografien og ikke mindst en umenneskelig stabilitet på springene; man kan altid regne med, at hun vil levere (nær) fejlfrie løb.

Anna Pogorilaya er opnået en ny pålidelighed siden sin VM-bronze, og denne sæson kommer hun også med to GP-sejre under bæltet. Hun har de store spring, hvilket altid giver hende en stor fordel under et strengt teknisk panel, men småfejl titter stadig op her og der.

Den regerende GPF-bronzevinder Elena Radionova har gennem hele sine karriere udmærket sig med en utrolig pålidelighed, og denne sæson er det også blevet til GP-sølv og guld. Med hendes råstyrke kan hun klemme de fleste spring ud, men kvaliteten er ikke altid i top, og rene løb fra andre damer har dermed mulighed for at slå hende.

Kaetlyn Osmond har undergået en forvandling denne sæson, da hun endelig ser ud til at have kombineret sin power med noget kontrol; det har ført til to GP-sølvmedaljer. Hun er i stand til at score højt, men vi har endnu ikke set hendes potentiale endnu, da hun stadig plejer at have et par fejl i sit friløb bl.a. på triple loop.

Junior VM-sølvvinder Maria Sotskova gør sin GPF-debut i sin senior sæsondebut efter GP-sølv og bronze.. Hun er utrolig stabil og har både flip og lutz på rette skær, men hun kan til tider mangle power i sit løb, hvilket fører til underrotationer i anden halvdel.

Regerende GPF-sølvvinder Satoko Miyahara oplever lidt af en tur nedad, da hendes små spring er blevet sat mere under lup af det tekniske panel. Hun har både sværheden og stabiliteten til at tage medalje, men adskillige underrotationer kan hurtigt droppe hendes tekniske score.

Mine forudsigelser
1. Evgenia Medvedeva RUS
2. Anna Pogorilaya RUS
3. Elena Radionova RUS
4. Satoko Miyahara JPN
5. Maria Sotskova RUS
6. Kaetlyn Osmond CAN

Se flere detaljer her.

GPF 2016 forudsigelser - Isdans

Virtue/Moir, Papadakis/Cizeron og Shibutani/Shibutani er medaljefavoritter i isdans.

Vi har et utroligt spændende isdansefelt ved Grand Prix Final 2016, hvor det vil blive en utroligt tæt kamp om enhver medalje og placering.

Første-seedede par er Tessa Virtue og Scott Moir, som faktisk bare mangler en GPF-titel for at fuldende deres trofæer. Canadierne vandt Skate Canada med solide løb, men de udviste stadigvæk store forbedringer ved NHK Trophy, som de vandt med rekord scores. Lignende løb kan vel være nok, men denne gang kæmper de mod træningsmakkerne på deres hjemmebane.

To gange regerende verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron vandt sikkert Trophée de France, men de måtte nøjes med sølv ved NHK Trophy efter fejl i begge løb. Kvaliteten er dog stadig i top, og med fejlfrie løb vil det blive en smagssag om hvem der fortjener sejren.

Anden-seedede Maia Shibutani og Alex Shibutani kommer med deres hidtil bedste GP-sæson med to sejre. De regerende VM-sølvvindere har igen to velmodtagne danse, og med stærke løb har de en fin chance for deres første GPF-medalje. Parret må dog ikke lade døren være åben i den korte dans, hvor de indtil nu har tabt point pga. levels.

Landsmænd Madison Chock og Evan Bates er de to gange regerende GPF-sølvvindere, men i år er konkurrencen bare så meget hårdere. Parret kommer solidt med to GP-sølvmedaljer, men deres åbning til medalje bliver uden tvivl at ramme de tekniske elementer - fejl på twizzles straffes hårdere i dette felt.

Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev måtte nøjes med bronze i deres første GP, men de kunne sikkert snuppe guld i deres anden GP på hjemmebane. Parret er altid teknisk solide, men de har endnu ikke formået at score blandt de bedste. Derfor skal der nok fejl til fra toppen, hvis russerne vil rykke op i medaljerækken.

Det blev en 6. plads forrige år til Madison Hubbell og Zachary Donohue, men amerikanerne har chancen for at forbedre sig. Deres fridans har flot velkoreograferet, men kort dansen forbliver deres svaghed. Med de rette ændringer kan parret måske overraske.

Mine forudsigelser
1. Tessa Virtue / Scott Moir CAN
2. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
3. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
4. Madison Chock / Evan Bates USA
5. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
6. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA

Se flere detaljer her.

GPF 2016 forudsigelser - Herrer

Chan, Hanyu, Fernandez og Uno er blandt favoritterne hos herrerne.

Hele fire herrer fra forrige år vender tilbage til Grand Prix Final 2016, og det bliver noget af en nævekamp at komme på podiet igen.

Første-seedede herre er vores to gange verdensmestre Javier Fernandez, som nemt vandt begge sine GP'er. Spanieren har program- og springmæssigt holdt sig med hvad han kan bedst, og det har indtil videre betalt med stabilitet. I dette dybere felt er dette måske ikke nok til sejren, men han har i hvert fald en god chance for at tage sølv for tredje gang i træk.

Tre gange regerende GPF-mester Yuzuru Hanyu har i vanlig form ikke været i bedste form under GP'erne - hvor det blev stadig blev sølv og guld - men chancen er, at han peaker igen ved Finalen. Med tre forskellige quads i sit repertoire og gode præsentation har han det højeste scoringspotentiale i feltet, men han for brug for at være i topform, hvis han vil forsvare sin titel.

Regerende bronzevinder Shoma Uno har imponeret denne sæson med GP-guld og sølv, og det har til det skyldes introduktionen af en ret stabil quad flip. Han har ikke de store svagheder, idet præsentation og grundløb også ligger i top, men han kan godt åbne døren med urene landinger på sine sværeste spring.

Patrick Chan har ligesom Fernandez også vundet begge sine GP'er denne sæson, til trods for at han har haft problemer med springene i sit korte program. Han har ikke råd til samme fejl her, da han ulig ovenstående ikke forsøger to forskellige quads i det korte program. Derfor er rene løb et must, hvis han vil forbedre sin 4. plads fra forrige år.

Amerikanerne er lidt out-siders i dette felt. Nathan Chen har en 4. plads og sølv fra GP'erne, og med fire forskellige quads i sit repertoire har han uden tvivl det mest ambitiøse layout i feltet. Scoremæssigt er han dog ikke med toppen, da renheden på springene og præsentationen stadig mangler noget arbejde.

Landsmand Adam Rippon er i sin hidtil bedste form, og han kommer med to GP-bronzemedaljer. I dette felt er han nok overmatchet, idet han kun forsøger én quad i løbet af begge sine programmer - alt kan dog ske, da quads har det med at gøre uforudsigelig ting med herrerne.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Javier Fernandez ESP
3. Shoma Uno JPN
4. Patrick Chan CAN
5. Nathan Chen USA
6. Adam Rippon USA

Se flere detaljer her.